Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 13°. Overdag is het zonnig en droog. Er staat een matig briesje uit het N.O. De aangevoerde lucht is e… twitter.com/i/web/status/1…

“Daar komen de schutters”

19 mei 2019

Het evenement vindt plaats op 15 juni 2019

“Daar komen de schutters” is de titel van de nieuwe wisselexpositie in Openluchtmuseum de Locht. De expositie is het resultaat van samenwerking tussen Schutterij Sint Sebastianus uit Sevenum en Museum de Locht en maakt deel uit van de viering van het 800-jarig bestaan van Horst.

Dit jaar staat de schutterij uit Sevenum extra in de belangstelling. Als winnaar van het Oud Limburgs Schuttersfeest 2018 mag Sint Sebastianus het OLS 2019 organiseren! De tentoonstelling “Daar komen de schutters” in Museum de Locht bestaat uit 2 delen.

Het 1e deel geeft informatie over de geschiedenis van de schutterij in Nederland in het algemeen en de geschiedenis van de 428- jaar oude schutterij Sint Sebastianus in het bijzonder.Informatie wordt gegeven over de verschillende taken binnen de schutterij zoals b.v. de zorg voor het koningszilver en het maken van de kogels waarmee geschoten wordt.

Het 2e deel van de expositie is een tableau gebaseerd op de schutters die deelnemen aan een wedstrijd. De poppen zijn gekleed in originele kleding van schutterij Sint Sebastianus door de jaren heen.

De tentoonstelling loopt tot 15 juli 2019.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)