Menu

Twitter feed Reindonk

1,3 miljoen voor verbouwing gemeentehuis

Het gemeentehuis in Horst aan de Maas is volgens het gemeentebestuur aan een verbouwing toe. De indeling en inrichting is niet meer werkbaar en door de kleine ruimtes erg gesloten.

Wethouder Ger van Rensch geeft aan dat het om een aangrijpende aanpassing gaat. "In 2012 is er discussie gevoerd over de noodzakelijke aanpassingen aan het gebouw. Het ging hierbij om een forse investering tussen de vier en vijf miljoen euro. De gemeenteraad besloot destijds om enkel het klimaat aan te passen en een gedeelte voor het sociaal domein." Ondertussen is er meer duidelijkheid gekomen over de nieuwe manier van werken. "De nieuwe eisen van de moderne tijd zijn hierop van toepassing", aldus de wethouder.
 
Bij de huidige verbouwing zijn onvoorziene omstandigheden geconstateerd waaronder asbest dat in het dak aanwezig is. De gemeenteraad zal gevraagd worden om de verbouwing af te ronden en te komen tot een toekomstbestendig gebouw.
 
"Dit alles is een complexe zaak omdat er enkele situaties door elkaar lopen", zo geeft projectleider Hans van Valburg aan. "Dat maakt alles tot een verbindend voorstel naar de raad om het geheel te overzien."
 
Hans van der Noordt, de gemeentesecretaris haalt aan dat de voorgestelde insteek de meest efficiënte is. "Daar de voorgestelde verbouwing meer ongeveer zestig werkplekken meer oplevert kan er efficiënter gewerkt worden."
 
De verbouwing kost 1,3 miljoen euro die onder andere gehaald wordt uit het feit dat het gebouw in Grubbenvorst dat nu enkele ambtenaren huisvest niet meer hiervoor gebruikt hoeft te worden.
 
Op dinsdag 22 september neemt de gemeenteraad een beslissing over het voorstel.
 
Foto's: Omroep Reindonk, Pieter Janssen


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)