Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

100 sociale huurwoningen voor 2021 in HadM

De gemeente, Wonen Limburg, Woonwenz en Huurdersvereniging Noord-Limburg hebben afspraken gemaakt over het wonen in Horst aan de Maas. In het Masterplan Wonen is vastgelegd hoe zij tussen 2017-2021 gaan samenwerken, met als doel: goed wonen en voldoende passende huurwoningen, nu en in de toekomst.

In de komende tien jaar willen zij zo'n 100 sociale huurwoningen realiseren in Horst aan de Maas. Concrete plannen zijn er voor de Afhang in Horst, De Comert in Grubbenvorst en Achter de Pastorie in Melderslo.

Daarnaast werken gemeente en Wonen Limburg een plan uit waarbij in een aantal dorpen enkele nieuwe sociale huurwoningen worden gebouwd. Tegelijkertijd worden er per dorp evenveel woningen aangewezen die op langere termijn worden gesloopt. In welke dorpen dit plan wordt uitgevoerd en om hoeveel woningen het per kern gaat, moet nog worden bepaald.

Verder worden, verspreid over de gemeente, woningen aangekocht voor de huisvesting van vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Wonen Limburg gaat deze woningen verhuren aan de statushouders. Daarmee wordt de druk op de sociale huurmarkt in de gemeente kleiner.

Tenslotte worden dit jaar 63 woningen van Wonen Limburg voorzien van energiebesparende voorzieningen, zoals dakisolatie, spouwisolatie, nieuwe kozijnen en ramen. Bedoeling is de woningen dusdanig aan te passen zodat ze voldoen aan Energielabel B.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)