Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

25 jaar Beat, Westcoast & Hits

Zondag 9 maart viert Jan Droessen een feestje. De radiomaker van Omroep Reindonk startte in maart 1989 bij de toenmalige Lokale Omroep Sevenum (LOS) met het programma 'Terug Naar De Jaren Zestig'. In datzelfde jaar kwam 'Beat, Westcoast & Hits' daarbij. Het jubileum van dit programma, 25 jaar lang, laat Omroep Reindonk niet zomaar voorbij gaan.Op zondag 9 maart zal vanaf 20.00 uur het programma rechtstreeks uitgezonden worden vanuit Muziekcafé 'De Buun' (Loevestraat 14 in Horst). De band 'Blender' zal hier een live optreden verzorgen.

Blender bestaat uit Jan van Rens (zang), Noud Cleven (toetsen en zang), Erik Claasens (drums), Jeroen Relauw (bas), Ley van Rens (gitaar) en Luc van Rens (gitaar).

De jubilaris Jan Droesen: "De titel van het programma verwijst naar de verschillende soorten muziek die ik graag hoor en dus wilde uitzenden. Beatmuziek b.v. uit Nederland, en Engeland. Westcoast muziek uit Californie en veel bekende en minder bekende hits alles met de nadruk op de jaren zestig."

Om jarenlang een muziekprogramma te kunnen maken heb je een flinke muziekcollectie nodig. Droesen vervolgt: "Dat verzamelen is iets wat ik ruim 45 jaar lang heb gedaan. Behalve singles, LP's en CD's bezit ik ook een flink aantal boeken en hitdossiers uit verschillende landen. Zo kan ik informatie geven over ieder nummer."

Het radioprogramma op zondagavond wordt door de programmamaker goed voorbereid: "Het samenstellen en schrijven van een aflevering van 'Beat, Westcoast & Hits' duurt ongeveer drie tot vijf uur. Dan heb ik een A viertje volgeschreven."

Zondag 9 maart wordt aflevering 1133 uitgezonden. Droesen: "Dat betekent dat ik ook zoveel A viertjes heb. Makkelijk als je iets wilt nakijken en het voorkomt dat je nummers te vaak achter elkaar laat horen."

Het antwoord op de vraag 'hoe lang ga je nog door' laat Droesen open. "De jaren zestig generatie is groot, want het is de naoorlogse babyboom en zo kan de hedendaagse jeugd horen hoe de popmuziek in al zijn facetten is ontstaan. Heel interessant!"

Omroep Reindonk radio is te ontvangen via de ether voor de regio Horst, Sevenum en Grubbenvorst: op 107.1 FM. In de regio Meerlo, Swolgen en Broekhuizen kan men ons beluisteren via 105.6 FM. De analoge kabelfrequentie is: 87.5 FM en digitaal zijn we (via Ziggo) te ontvangen op kanaal 990. Glasvezelabonnees van KPN kunnen luisteren via digitaal kanaal 990. Via Lijbrandt en OnsBrabantNet is dat via kanaal 3053.

Op het hele uur hoort u de NOS Headlines en op het halve uur (op werkdagen) het lokale nieuws.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)