Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

4,5% onder de armoedegrens

In Horst aan de Maas leven 'slechts' 4,5 procent onder de armoedegrens. Zo blijkt uit onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau die tijdens de Limburgse Alliantiedag werden gepresenteerd. Hieruit blijkt verder dat 7 procent van alle Limburgers niet of nauwelijks kunnen rondkomen.

De armoedegrens is een minimaal bedrag dat mensen nodig hebben voor hun eerste levensbehoefte en waarvan ze zouden moeten kunnen participeren.
 
De meeste armen wonen in Vaals, Heerlen, Kerkrade en Maastricht.

Een auto valt niet onder de eerste levensbehoefte, deelname van kinderen aan een hobbyclub of een lidmaatschap van de bibliotheek echter wel. In Horst aan de Maas is onder andere Stichting Leergeld hier actief mee bezig.
 
Voor alleenstaanden ligt de grens op een maandinkomen van 1061 euro. Voor een gezin met twee kinderen is dat rond de 1810 euro. Limburg doet het vergeleken met de rest van Nederland ‘redelijk’, aldus de onderzoekers.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)