Menu

Twitter feed Reindonk

40 bekeuringen bij verkeerscontrole

2 december 2017

De politie heeft vrijdag samen met de Vreemdelingenpolitie, Douane, Belastingdienst, de RDW en de Koninklijke Marechaussee een uitgebreide controle gehouden. Op een parkeerplaats aan de Kleefsedijk werden tussen 14.00 uur en 23.00 uur 180 voertuigen gecontroleerd. In totaal werden er 40 bekeuringen uitgeschreven.

Een bestuurder is aangehouden omdat hij drugs had gebruikt en was gaan rijden, een vreemdeling is in bewaring gesteld omdat hij al 10 jaar illegaal in Nederland verbleef, een persoon had 10 boetes openstaan die hij meteen contant op de controle plaats heeft voldaan. Daarnaast heeft de Belastingdienst beslag gelegd voor 61.000 euro. Hiervan is 26.000 euro meteen voldaan en er zijn twee auto`s in beslag genomen.

De bekeuringen waren voor defecte verlichting (15),handsheld bellen (1), geen gasdichte uitlaat (2), keer spookrijden (1), gladde banden (6), losse accu (2), niet tonen rijbewijs (3), overmatige verlichting (3), overschrijding lengte (1), omtrekmarkering (1), rijden zonder chauffeurskaart (1), rijden met verkeerde chauffeurskaart (2), rijverbod van 11 uur omdat een chauffeur de hele week geen negen uur rust had genomen (1) en 44.000 euro boete aan een werkgever omdat hij onvoldoende toezicht had gehouden op de tachograaf (1).


De douane had behalve een drugshond de beschikking over een ScanVan waardoor de bagage in de voertuigen gecontroleerd kon worden op verboden voorwerpen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)