Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

75 jaar be­vrij­ding Lim­burg

12 maart 2019

Limburg herdenkt 75 jaar bevrijding in de volle breedte. Vanwege het overweldigend enthousiasme uit de samenleving en het belang van het vieren van 75 jaar vrijheid, heeft het College van Gedeputeerde Staten besloten om extra te investeren in dit bijzondere herdenkingsjaar. 

Om recht te kunnen doen aan het overweldigende aantal aanvragen heeft het College besloten een extra budget ter beschikking te stellen van € 1 miljoen. In totaal kunnen hierdoor 61 van 109 aanvragen gehonoreerd worden. 31 op basis van het advies van het burgercomité en 30 aanvragen die een nadrukkelijke meerwaarde hebben omdat ze een bijzondere thematiek raken of een verbinding hebben met één of meerdere provinciale speerpunten.Limburg wil in 2019/2020 een actieve bijdrage leveren aan 75 jaar bevrijding in Nederland. De herdenking van 75 jaar bevrijding begint al in september. Limburg was immers het eerste stukje Nederland dat medio september 1944 door de geallieerde legers werd bevrijd van de Duitse bezetter. Althans voor een deel, want de bevrijding van heel Limburg nam ruim een half jaar in beslag.

Er komt een invulling die past bij de traditie van eren en gedenken, maar die tevens oog heeft voor de toekomst en actualiteit van herinneren en vrijheid. Te beginnen op 12 september 2019 in Mesch (gemeente Eijsden-Margraten) het eerste Nederlandse dorp dat bevrijd werd.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)