Menu

Twitter feed Reindonk

760.000 mails in inbox raadslid

De gemeenteraad van Horst aan de Maas heeft deze raadsperiode grote stappen gezet in zijn digitale ondersteuning. Dit gaat echter niet zonder slag of stoot. Dat blijkt uit het Factsheet Gemeenteraad Horst aan de Maas dat eerder deze maand is gepubliceerd.

Deze raadsperiode is er een begin gemaakt in de digitalisering van het raadswerk. De raadsleden vergaderen, dankzij de installatie van Wi-Fi in de raadzaal niet alleen met een iPad in plaats van papier, maar zij maken sinds vorig jaar ook gebruik van een eigen intranet-omgeving, het Raadsnet. Hierdoor is het meeste emailverkeer tussen de griffie en de raadsleden komen te vervallen.

Desondanks wordt er nog niet volledig papierloos vergaderd. Daar het niet zeker is dat moties en amendementen direct op de iPad verschijnen, wordt nog vaak de papieren versies tijdens de raadsvergadering uitgedeeld. Op 9 april was het dubbel op en werden bij 9 moties en amendementen 450 vellen papier nodeloos uitgedeeld.

Verdergaande digitalisering is bovendien niet aan alle raadsleden besteed. Er is 1 raadslid die dit ten volle erkent en om die reden geen IPad wil hebben en dus nog steeds als enige papier ontvangt. Maar er zijn ook raadsleden die tegen hun zin wel mee moeten doen. Dit levert af en toe bijzondere complicaties op. Een raadslid meldde een storing in zijn e-mail account, de helpdesk vond de oorzaak van het probleem, namelijk zijn postbus bevatte maar liefst 760.000 mails. In een poging om de e-mails van zijn Horst aan de Maas account door te sturen naar zijn privé adres, heeft hij een handeling dubbel verricht, waardoor de mails herhaald werden doorgestuurd.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)