Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Aanbesteding Gasthoês binnenkort van start

3 maart 2017

De gemeente Horst aan de Maas heeft de Design and Build-methode gekozen als aanbestedingsvorm voor de vernieuwing van sociaal cultureel centrum ’t Gasthoês. Het grote voordeel van deze procedure is volgens de gemeente dat er een gezamenlijke verantwoordelijkheid ontstaat voor het bouwplan van het nieuwe Gasthoês en dat geïnteresseerde bouwpartijen geprikkeld worden om creatieve en innoverende oplossingen te bedenken.

In december besloot de gemeenteraad tot vernieuwing van ’t Gasthoês in Horst. Het gevraagde krediet van 12,5 miljoen euro moet wel nog goedgekeurd worden.

Geïnteresseerden partijen kunnen een vernieuwingsplan voor presenteren op basis van de vastgestelde kwaliteitseisen en budgetten. Het concrete plan moet vervolgens ontstaat in dialoog met de mogelijke bouwpartijen voor deze klus. De bouw wordt begeleid door een bouwteam waarin ook de toekomstige gebruikers van het vernieuwde Gasthoês zitting hebben.

De definitieve financiële besluitvorming van de verbouwplannen in de raad wordt in september verwacht. De uiteindelijke plannen kunnen dan in december klaar zijn, waarna met de verbouw gestart kan worden.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)