Menu

Twitter feed Reindonk

Aangekochte woning weer in de verkoop

3 juni 2017

De woning aan de Zeelberg 3 in Broekhuizenvorst wordt per openbare inschrijving verkocht. De provincie had het pand verworven voor Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum.

De verbouwde woonboerderij uit omstreeks 1875 was aangekocht omdat de maatregelen van de gebiedsontwikkeling van invloed waren op het beschermingsniveau. Nu blijkt dat het pand in de toekomst toch voldoende beschermd is tegen hoogwater wordt overgegaan tot verkoop.

De provincie had in het gebied elf panden aangekocht. Enkele gebouwen liggen op het traject van een dijk of weg of in een van de toekomstige hoogwatergeulen. Vier woningen zijn verworven omdat de kans op hoogwater door de maatregelen toeneemt.

De woning aan de Zeelberg 3 is straks wel beter beschermd tegen hoogwater, maar dat biedt geen garantie voor droge voeten. De toekomstige koper moet er rekening mee houden dat de kans op overstroming met een gemiddelde van eens in de dertig jaar aanvaardbaar is.

De woning in Broekhuizenvorst is vrijdag 9 en zaterdag 10 juni in de ochtend te bekijken. Op 13 juli kunnen geïnteresseerden een bod uit te brengen.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)