Menu

Twitter feed Reindonk

Aanleg ondergrondse pijpleidingen uitgesteld.

11 april 2019

De aanleg van ondergrondse pijpleidingen voor het transport van chemische stoffen vanaf Echt-Susteren richting Noord-Brabant en acht andere tracés is voorlopig van de baan. Uit een brief van minister Ollongren blijkt dat de onderliggende milieustudies niet naar wens zijn. De rijksoverheid is al vanaf 2012 bezig is om de effecten van de dingen in kaart te brengen. Uitstel is er zeker tot 2021.

Volgens de minister van Binnenlandse Zaken en het bedrijfsleven zijn deze ondergrondse verbindingen wel van groot belang voor de energie- en klimaattransitie in ons land. De chemie wil immers verduurzamen en heeft daarom nieuwe buisleidingen nodig om energiedragers (zoals waterstof) of grondstoffen (zoals CO2) te transporteren. Diverse omwonenden tekenden echter bezwaar aan, zo is te zien in tv-programma De Monitor. Zij doen er alles aan om de plannen van tafel te krijgen. 

Ook directeur Robert Claasen van Chemelot spreekt in het programma de hoop uit dat het tracé voor buizen die chemische stoffen kunnen transporteren op termijn toch gerealiseerd gaat worden. Omdat ruimtelijke uitdagingen daarbij belangrijk zijn, worden er tracés gereserveerd, waar de gemeentes rekening mee zouden moeten houden.


Bron; WijLimburg


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)