Menu

Twitter feed Reindonk

Aardbeienland moet blijven!

27 augustus 2018

Een oproep vanuit het hart gedaan, vandaar dat we het hier woordelijk weergeven, zoals we het hebben ontvangen.

Aardbeienland Horst moet blijven!

Het kan niet waar zijn dat het gezondste land van Nederland, het Aardbeienland in Horst, dicht gaat. Dat zou een enorm verlies zijn voor de gezondste regio van ons land. Aardbeienland moet blijven!

De aankondiging dat eigenaar/bedenker/directeur Hay Soberjé stopt met zijn Aardbeienland klinkt begrijpelijk. Twintig jaar heeft hij zijn dromen waar gemaakt en een voor ons land uniek belevingspark gecreëerd. Hay en zijn team van creatieve mensen hebben hun werk gedaan. Ontsproten uit het creatieve hoofd van Soberjé. Ongelooflijk wat er in die jaren is neergezet. Niet voor niets kreeg hij van de ANWB het certificaat Leukste Uitje van Nederland en meerdere onderscheidingen! Een toeristische attractie met enkele sterren. Wat staat is een educatief park dat zijn weerga niet kent. Formidabel door zijn eenvoud. Voor jong en oud is het genieten. Wandelend door droomvlucht, Aardbeien Geluk en de vele andere attracties en in de sprookjestuin. Kinderen hollen op zoek naar antwoorden voor de puzzel. Ze verbazen zich over de vele afbeeldingen van kleurrijke kabouters, hun wijsheden en verhalen. Bovendien kruipen ze door donkere holen of glijden van een supersnelle glijbaan. En wat ook belangrijk is: de bezoekers krijgen een boodschap mee over gezonde voeding. Zelf aardbeien plukken en verorberen. We waren dezer dagen met kleinkinderen in Aardbeienland. Uren genieten. Een drukte van jewelste: we hoorden Duits, Engels, Arabisch en Spaans te midden van veel Nederlandse bezoekers. Geen hightech maar zelf ontdekken is het credo: wandelen (nou ja, rennen!), kijken, speuren, plukken, ruiken, proeven en beleven. Met ieder een eigen aardbeienplantje verlieten we Hay’s droom.

Aardbeienland kan het visite kaartje blijven van de gezondste regio van Nederland, dat Horst aan de Maas toch wil zijn. Kan! Maar dan moet er wel iets gebeuren. Gemeente en provincie kunnen daarbij een belangrijke bijdrage leveren. Het is geweldig dat enkele mensen de hoofden bij elkaar hebben gestoken en met de nieuwe stichting Berry Productions Aardbeienland een tweede leven willen geven. Aardbeienland 2.0 in de vorm van een fruitpretpark. Horst aan de Maas moet zo’n initiatief met beide handen aangrijpen.

Hay Soberjé en zijn zus Joke verdienen alle lof. Het is te hopen dat ze na 2 september met een gerust hart zich kunnen terugtrekken. En dat anderen nieuw en ander leven kunnen inblazen in het gezondste land van Nederland. Dan gaat Hay’s laatste droom toch nog in vervulling. Een toeristisch pareltje om trots op te zijn.

René Poels, Meerlo


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)