Menu

Twitter feed Reindonk

Actie voor volwaardige bibliotheek in Horst

11 maart 2019

In februari heeft de SP onderzoek gedaan op straat en in de bibliotheek om te horen of de burgers van Horst aan de Maas het hebben van een bibliotheek belangrijk vinden. Aanleiding voor de actie vormde de mogelijke verplaatsing van de bibliotheek naar het nog te verbouwen Gasthoês en daarbij het moeten inleveren van meer dan de helft van de publieksruimte.

Er zijn in een paar dagen tijd 511 handtekeningen opgehaald ter ondersteuning van de actie 'Handen af van de Bieb'. Daarnaast zijn er 200 enquêtes ingevuld. Hieruit bleek voornamelijk dat mensen bezorgd zijn en ook niet kunnen begrijpen dat er op de voorgestelde wijze met de bibliotheek wordt omgegaan.

De uitkomst van de enquête en grote steun blijkens de grote hoeveelheid handtekeningen sterkt de SP in haar standpunt dat er tenminste één volwaardige bibliotheek in Horst aan de Maas moet blijven, zeker nadat de locaties Sevenum en Grubbenvorst ook al zijn verdwenen. In de gemeenteraadsvergadering van 19 maart a.s. zullen de handtekeningen met de aanbevelingen aangeboden worden aan portefeuillehouder Geurts.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)