Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Actiegroep vraagt opnieuw aandacht voor megastal

12 maart 2018

De vereniging Behoud de Parel vraagt de raad het college aan te spreken op haar handelen inzake de rechtsgang met betrekking tot het 'Nieuw Gemengd Bedrijf' (NGB).

In mei 2017 verzocht de actiegroep het college van Horst aan de Maas om de verleende bouwvergunningen van het varkensdeel van het NGB in Grubbenvorst te vernietigen. Volgens Behoud de Parel had de exploitant van de te bouwen varkensstallen niet voldaan aan voorwaarden die staan in de overeenkomst die in 2011 is gesloten met de gemeente. Daarin stond dat het bedrijf binnen drie maanden na het verkrijgen van alle vergunningen moest starten met de bouw.

Het verzoek werd afgewezen, maar Behoud de Parel tekende bezwaar aan. Tot nu toe is daarover nog geen uitspraak gedaan, terwijl aan de vereniging bericht is dat uiterlijk 2 maart 2018 die uitspraak er zou komen, staat te lezen in de brief aan de gemeenteraad.

In de brief vraagt Behoud de Parel ook aandacht voor het feit dat de varkensboer van het NGB naast enkele silo’s ook een weegbrug heeft laten plaatsen. “Met als gevolg dat er veel meer vrachtauto’s komen - met alle extra luchtvervuiling van dien - waar in de vergunning geen rekening mee is gehouden”, aldus de actiegroep.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)