Menu

Twitter feed Reindonk

America krijgt deze week nieuwe supermarkt

17 september 2017

Deze week opent in America de nieuwe supermarkt. Bewoners van het kerkdorp van Horst aan de Maas en de buurdorpen werden dit weekend al verrast met een gevulde Dagwinkeltas.

De Dagwinkel had aan alle voordeuren een tas gehangen staat te lezen op de Facebook-pagina van America dát stiët. “In de tas, hoe toepasselijk, beschuit met muisjes en een krentebol van onze Americaanse bakker. Ook wat info over de nieuwe winkel, de reclamefolder, leuke openingsacties en een kleurplaat voor de kids. En de poster die er in zat is al veelvuldig opgehangen achter de ramen, dit ook om één van de gratis boodschappenpakketten te winnen natuurlijk”.

De nieuwe supermarkt in America houdt dinsdagavond een open huis. Vanaf woensdag kunnen mensen voor het eerst boodschappen doen in de Dagwinkel. In de winkel komt ook een pinautomaat en een postagentschap. Ook Bakkerij J.Ummenthun verhuist naar de supermarkt. Na 57 jaar namen zij zaterdag afscheid van de huidige winkel.

In april verloor America met het sluiten van de Spar haar supermarkt. Daarop ging stichting Brood op de Plank kijken naar de mogelijkheden voor een doorstart. De eigenaar van het winkelpand, Jac Philipsen, heeft een overeenkomst gesloten met Van Tol retail dat de Dagwinkel-formule exploiteert. De supermarkt wordt uitgebaat door de initiatiefnemers Jac Philipsen en Ton Derix met hulp van een bedrijfsleider. De Stichting Brood op de Plank heeft gefungeerd als intermediair tussen deze initiatiefnemers en het dorp om mensen te informeren en draagvlak te creëren.

foto’s: Facebook/America dát stiët


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)