Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

America


Filteren op datum:
        

Nieuw werk van Rowwen Hèze

Gepubliceerd op: 24-03-2017 16:02

Het nieuwe album van Rowwen Hèze verschijnt op 7 april. Het is de soundtrack van Theatervoorstelling Pinkpop.

Het album 'De Liefde, De Muziek, De Herinnering' bevat acht nieuwe liedjes. Muzikaal gaat het volgens de dialectband uit America alle kanten op. Van folk tot reggae en rock, alle invloeden komen voorbij.

Pinkpop is een hartverscheurend liefdesverhaal dat zich afspeelt tegen de achtergrond van het gelijknamige popfestival. Rowwen Hèze schreef speciaal voor de voorstelling de muziek, die ook live op het podium zal worden gespeeld.

De voorstelling gaat 8 april in theater De Maaspoort in Venlo in première. Daarna volgt tot en met 24 juni een landelijke tournee.

Volgende maand start ook de voorverkoop voor het Rowwen Hèze Slotconcert in America op 3 en 4 november. Tickets voor dat concert gaan op 29 april in de verkoop via de website van de band.
Lees verder

Lintje voor huisarts Jan van Dongen

Gepubliceerd op: 18-03-2017 12:23

Jan van Dongen is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij kreeg de koninklijke onderscheiding vanmiddag tijdens de officiële opening van 't LaefHoês in America.

Loco burgemeester Birgit op de Laak reikte het lintje uit.

Huisarts Jan van Dongen ging begin dit jaar met pensioen. Hij wilde America echter niet zonder dokter achterlaten. Samen met de dorpsbewoners zetten hij en zijn vrouw zich de afgelopen zes jaar in voor de bouw van een 'Laefhoes', een centrum dat moet voorzien in voldoende zorgaanbod.

Maar de inmiddels in Culemborg woonachtige Van Dongen heeft meer gedaan in America. Zo was hij voorzitter van Stichting Open Jongeren Centrum (OJC) Cartouche, secretaris en later voorzitter van het productieteam van Koninklijke Toneelvereniging De Vrije Spelers en vrijwilliger bij voetbalvereniging AVV America.
 
De komst van 't LaefHoês in America en het vertrek van Van Dongen is gevolgd door twee documentairemakers. ‘We doen het zelf wel; De laatste dokter van America’ was onlangs te zien op NPO 2. Op 1 april wordt het programma herhaald in de ochtend.
Lees verder

Komst van 't LaefHoês in America op NPO 2

Gepubliceerd op: 12-03-2017 08:34

De komst van 't LaefHoês in America en het vertrek van dokter Jan van Dongen is de afgelopen maanden gevolgd door twee documentairemakers. Het eindresultaat is vandaag te zien op NPO 2.

Huisarts Jan van Dongen ging begin dit jaar met pensioen. Hij wilde America echter niet zonder dokter achterlaten. Samen met de dorpsbewoners zetten hij en zijn vrouw zich in voor de bouw van een 'Laefhoes', een centrum dat moet voorzien in voldoende zorgaanbod.

‘We doen het zelf wel; De laatste dokter van America’ wordt uitgezonden door omroep Human om 16:20 uur op NPO 2. Op 1 april wordt het programma herhaald in de ochtend.

Op zaterdag 18 maart is de officiële opening van 't LaefHoês in America.
Lees verder

Dodelijk ongeval op Midden Peelweg

Gepubliceerd op: 03-03-2017 21:38

Op de Midden Peelweg in America is vrijdagavond een automobilist om het leven gekomen, nadat hij achterop een tractor was gereden.

Rond 20:15 uur schoof de bestuurder onder een constructie, achterop de tractor.

Het slachtoffer is door hulpverleners uit de auto gehaald, maar overleed in de ambulance aan de verwondingen van het ongeval.

update: het slachtoffer is een 82-jarige man uit Ysselsteyn.
Lees verder

Rowwen Hèze enige met nummer-1 dialect-cd

Gepubliceerd op: 10-02-2017 14:38

‘Rodus & Lucius’ van Rowwen Hèze is de enige Limburgse dialect-cd die in de landelijke hitlijst de nummer 1-positie wist te behalen.

De Venlose schrijver en redacteur Finbar van der Veen heeft een bericht op Facebook geplaatst met de 25 Limburgstalige albums die het door de jaren heen in de landelijke verkooplijst het beste deden. Deze lijst is samengesteld op basis van het aantal behaalde punten in de Album Top 100.

‘Rodus & Lucius’ kwam op 15 september 2006 op de eerste plaats binnen in de Album Top 100. Het gehele album werd in de lente van 2006 opgenomen in boerderij De Kruishoeve in Meterik. De band werd daarbij vergezeld van twee rottweilers: Rodus en Lucius.

Rowwen Hèze staat in totaal met vijftien albums in het lijstje. ‘Zondag In ’t Zuiden’ is het succesvolste dialect-album in de nationale albumlijst. Die cd van Rowwen Hèze stond zeventig weken genoteerd in de Album Top 100, met als hoogste positie de achtste plaats.
Lees verder

Meer America

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)