Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Archeologische lezing en fietstocht Ooijen-Wanssum

9 oktober 2017

Op 13, 14 en 15 oktober vinden de Nationale Archeologiedagen plaats. Projectbureau Ooijen-Wanssum en Mooder Maas organiseren in dat kader een lezing en een fietstocht.

In voorbereiding op de uitvoering van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum heeft aannemerscombinatie Mooder Maas waarderend archeologisch onderzoek uitgevoerd. Inmiddels is er bijna negen hectare opgegraven en zijn er 11.771 vondsten gedaan. Projectleider Peter Weterings van BAAC geeft vrijdagavond een uitgebreide lezing over aanleiding, aanpak en uitkomsten van het onderzoek van de afgelopen maanden. De lezing vindt plaats in het kantoor van Mooder Maas in Wanssum van 19.30 tot 21.00 uur en is gratis toegankelijk.

In het noordelijkste puntje van Limburg zijn twee grote hoogwaterveiligheidsprojecten in uitvoering: Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum aan de westkant van de rivier en Maaspark Well aan de oostkant. Tijdens een informatieve fietstocht langs een aantal vindplaatsen op zondag geeft Reinier Ellenkamp, die als archeoloog aan beide projecten verbonden is, op een aantal plekken toelichting over de verschillen en overeenkomsten van het historische landschap.

De circa 25 km lange fietstocht, die op eigen gelegenheid wordt gefietst, gaat van Broekhuizenvorst via Blitterswijck naar Well, waar in het kader van de Archeologiedagen ook een aantal activiteiten plaatsvinden. Na de fietstocht kan de route worden voortgezet via Aijen, Bergen, Maashees en Geijsteren, of rechtstreeks terug naar het beginpunt. De start is om 10.00 uur aan de Maasveldweg in Broekhuizenvorst.

De eerder aangekondigde workshop ondergronds schatzoeken op zaterdag gaat niet door.

Aanmelden voor de fietstocht kan via: info@ooijen-wanssum.nl. Het totale programma van de archeologiedagen is te zien op www.archeologiedagen.nl.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)