Menu

Twitter feed Reindonk

Arriva wijzigt dienstregeling busvervoer

9 oktober 2017

Vervoerder Arriva past op 10 december een groot aantal busdiensten in Limburg aan. Ook in Horst aan de Maas zijn er een aantal ingrepen die volgens het bedrijf moeten leiden tot een flinke verbetering van de bereikbaarheid.

Zo komt er een nieuwe busverbinding, gericht op de ontsluiting van Tradeport – Freshpark en Greenport. Deze lijn 70 rijdt op werkdagen tussen Venlo en Station Horst-Sevenum – Horst. In de kern van Horst is deze lijn gekoppeld aan lijn 87, waardoor ook de kernen Horst, Castenray, Leunen en Venray een keer per uur een directe busverbinding met Greenport en Venlo krijgen. In samenwerking met de gemeente Venlo zullen rond de Heierkerkweg en Greenportlane nieuwe haltes gerealiseerd moeten worden. Ook de bestaande halte op Freshpark zal tweezijdig ingericht moeten worden, deze is nu nog eenzijdig.

Het traject Panningen – Maasbree/Toverland – Station Horst/Sevenum was voorheen onderdeel van lijn 78 maar ten behoeve van de robuustheid van de dienstregeling kiest Arriva er voor om dit traject als lijn 79 uit te voeren. Hierbij geldt de constructie dat de ritten ’s ochtends vanuit Panningen via Maasbree naar Station Horst-Sevenum gaan en op de terugweg via Toverland naar Panningen gaan.

Lijn 80 rijdt voortaan op werkdagen overdag tussen Sevenum en Blerick via Tradeport omdat uit reacties is gebleken dat de bediening van Tradeport in Blerick niet optimaal was uit de richting Horst-Sevenum.

Lijn 88 verbindt de Maasdorpen met het de stations in Venray, Blerick en Venlo. Als basis rijdt deze lijn een uurdienst met op werkdagen op het traject Lottum – Grubbenvorst – Venlo een halfuurdienst. Arriva kiest ervoor om op werkdagen de ‘korte’ ritten tussen Venlo – Lottum andere aankomst- en vertrektijden te geven, gericht op de intercity-aansluiting in Blerick.

In de regio Horst wordt een aantal kerkdorpen die nu uitsluitend een OV-shuttlevoorziening hebben bediend met een vaste ov-voorziening op werkdagen. Lijn 789 rijdt als nieuwe buurtbus het traject Evertsoord – Kronenberg – Sevenum – Station Horst/Sevenum – Melderslo – Lottum v.v. De betrokken kerkdorpen krijgen hierdoor elk uur een directe verbinding met station Horst/Sevenum en Horst Centrum. In Lottum is een overstapmogelijkheid op lijn 88 naar/vanuit Grubbenvorst. ’s Avonds en op zondag wordt deze dienstregeling als vraagafhankelijke lijntaxi uitgevoerd. In overleg met de gemeente Horst aan de Maas zullen de nieuwe haltelocaties nog vastgesteld moeten worden.

Uit analyse van de OV-shuttle-reserveringen is gebleken dat het aantal reserveringen uit de kernen Evertsoord – Kronenberg – Melderslo zodanig is dat een vaste voorziening wordt overwogen. Bij voorkeur zal een uitvoering als buurtbus worden voorbereid, onder de randvoorwaarde dat er ook voldoende vrijwilligers geworven kunnen worden.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)