Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 9°. Overdag zijn er zonnige perioden afgewisseld door wat sluierbewolking of stapelwolken. Het blijft… twitter.com/i/web/status/1…

Basisscholen doen stakings-onderzoek

13 februari 2018

De basisschoolleerlingen uit Tienray, Swolgen en Horst gaan onderzoeken of staken 'besmettelijk' is.

Na de leraren-stakingen in juni 2017, volgden de conducteurs en treinmachinisten en nog een week later legde ook de waterpolitie het werk neer. Het leek alsof demonstranten en stakers elkaar ‘aansteken’. De leerlingen van groep 7 en 8 van de Mariaschool uit Tienray, de Klimboom uit Swolgen en de Weisterbeek uit Horst gaan onderzoek doen naar dit fenomeen. Dit doen zij samen met onderzoekers en het Wetenschapsknooppunt van de Radboud Universiteit.

Eind februari starten de leerlingen van de twee basisscholen met een project. Zij gaan dieper in op vragen als; hoe komt protest tot stand en in welke situaties laat je je door anderen beïnvloeden?

De leerlingen leren tijdens dit unieke project niet alleen meer over het thema, maar ook hoe je daar zelf onderzoek naar kunt doen. Bijvoorbeeld door interviews af te nemen, te observeren of experimenten te doen. In groepjes formuleren ze een onderzoeksvraag, maken ze een onderzoeksplan en voeren dat ook uit. De resultaten worden uiteindelijk aan de klas gepresenteerd.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)