Menu

Twitter feed Reindonk

  • Het aftellen naar het WK vierspannen Limburg2020 is begonnen bit.ly/2KPX4Xj

Basisschool Onder de Wieken

13 september 2018

Met ingang van dit nieuwe schooljaar opende basisschool Onder de Wieken haar schooldeuren in het duurzaam verbouwde klooster in Meterik.

Een werkgroep, bestaande uit de school, ouders, omwonenden, de dorpsraad, een tweetal externe adviseurs en de gemeente, is eind vorig jaar begonnen met het ontwerpen van de buitenruimte. De kinderen van de school hebben zelf meegedacht over het ontwerp. Na nog enkele werkzaamheden in de buitenruimte wordt de school 10 oktober a.s. officieel geopend.

Op 12 april 2018 is de aftrap van de campagne Waterklaar op het schoolplein in Meterik gegeven. Met het afkoppelen van hemelwater van de duurzame school is in het ontwerp rekening gehouden en er zijn extra voorzieningen getroffen om het hemelwater in het gebied te houden.

Binnen de Groenagenda Horst aan de Maas zijn we bezig om het hemelwater zoveel mogelijk in het gebied te houden. Om het afkoppelen van hemelwater in de buitenruimte rondom de school te realiseren, heeft de gemeente een subsidie afgegeven.

Heeft u een leuk project en u bent benieuwd of dit in aanmerking komt voor subsidie? Kijkt u dan op subsidie afkoppelen hemelwater.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)