Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 13°. Overdag zonnige perioden en stapelwolken. Tegen de avond vanuit het Z.W. enkele regen- of onweersbuien. Max. 26°. Wind: O 2-3

Besluit over station Grubbenvorst uitgesteld

12 mei 2017

Een definitief besluit over het niet doorgaan van het treinstation in Grubbenvorst is uitgesteld tot het najaar. Dat meldt 1Limburg.

Twee weken geleden werd bekend dat het station is geschrapt omdat er te weinig budget beschikbaar is. Het provinciebestuur wilde nu een definitief besluit nemen over de toekomst van het station, maar een meerderheid van de provinciale politiek wil eerst meer informatie over de keuze. In een statencommissie bleek dat ze geen voorstander zijn om nu overhaast een besluit te nemen. Ook vindt een aantal partijen dat de betrouwbaarheid van de provincie in het geding is omdat die tot nu toe juist een groot voorstander van het station is geweest.

De provincie wil eerst prioriteit aan de elektrificatie van de Maaslijn tussen Roermond en Nijmegen geven. Daarvoor is meer budget nodig dan eerder was voorzien. Daarom willen ze een aantal stations schrappen, waaronder dat bij Greenport Venlo in Grubbenvorst.

Maandag was er in Grubbenvorst een infoavond over het niet doorgaan van het treinstation. Gedeputeerde Hubert Mackus gaf daar een toelichting op de ontstane situatie. Veel inwoners uitte maandagavond al hun ongenoegen over het besluit.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)