Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Bestemmingsplan Grandorse

28 mei 2018

De commissie die moet adviseren over het bestemmingsplan van Grandorse vraagt om meer informatie. Zo willen ze van de gemeente meer weten over de verkeersveiligheid en de effecten op de leefomstandigheden van de das.
Er kunnen per jaar een kwart miljoen bezoekers naar de paarden evenementen komen kijken met mogelijke verkeer- en parkeerhinder en files.
Bovendien leven nu ook veel dassen op het terrein van Grandorse. Onduidelijk is hoe die dieren straks verder leven.

Grandorse is een gebied waar de gemeente Horst aan de Maas diverse ontwikkelingen mogelijk wil maken voor de paardensport. Grote evenementen tot maximaal 260.000 bezoekers per jaar en maximaal 16 paardenbedrijven maken bijvoorbeeld deel uit van het plan. Voordat de gemeenteraad van Horst aan de Maas besluit over het bestemmingsplan zijn de milieugevolgen onderzocht in een milieueffectrapport.

Het gebied is nu grotendeels Nationaal Natuur Netwerk (NNN). Op het terrein van Grandorse leven veel dassen, een beschermde diersoort. Dassen slapen in een burcht en eten in weilanden. Het rapport geeft niet aan op welke manier dit straks kan. Daardoor is nu onduidelijk wat de schadelijke effecten op de das zijn.

De gemeente heeft aangegeven de ontbrekende informatie aan te vullen en deze door de Commissie te laten toetsen, voordat ze een besluit neemt over het plan.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)