Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Betrokken en dichtbij de mensen

Streekomroep Reindonk, de publieke lokale omroep uit Horst aan de Maas, is sinds eind 2013 bezig met een verandertraject.  "We zetten in op het brengen van nieuws als belangrijkste taak", zo geeft directeur Pieter Janssen (42) aan. "Als je vervolgens de cijfers uit 2012 en die van 2014 naast elkaar legt zie je dat de ingeslagen weg een juiste keuze is geweest. Het omroepbedrijf brengt een goede mix aan informatie en amusement voor een gebied waar een brede maatschappelijke interesse is", zo vervolgt Janssen.

De transformatie naar deze nieuwe vorm van omroep is mede ingezet door een landelijke trend. "Veel lokale omroepen kampen met een oud en ingeslapen imago. Wij laten zien dat we met beperkte middelen een goed product neer kunnen zetten dat de mensen graag beleven", aldus Janssen.  Eén van de belangrijkste uitkomsten uit een Kijk- en Luisteronderzoek vorig jaar was dat de gemiddelde leeftijd van personen die afstemmen op een van de kanalen van Streekomroep Reindonk 46 jaar is. "Dit laat zien dat Reindonk allesbehalve oud en ingeslapen is. Via radio, televisie en onze beeldkrant waren we al vele jaren actief, de laatste jaren zijn we ook steeds verder gaan groeien op internet, social media en hebben we een eigen nieuws-app waar we 24/7 actualiteiten uit de regio brengen." Pieter Janssen weet waar hij over spreekt. "Ik spreek veel collega-omroepen  die vragen wat de 'truc' is. Eerlijk gezegd: Die is er niet. Met z'n allen de neuzen dezelfde kant op, geen 'eilandjes' creëren en je telkens afvragen of datgene wat je brengt iets is dat je volgers graag willen beleven", aldus Janssen, wiens omroep reeds twee jaar tot de beste zeven lokale omroepen van Nederland hoort.
 
Met deze insteek werd ook de samenwerking gezocht met A&C Media. "We kunnen aanvullend aan elkaar werken en gebruik maken van elkaar", aldus Janssen.
“Een mooie samenwerking. Wij zijn altijd op zoek naar lokale stemmingmakers; mensen die weten wat er speelt in de samenleving. Streekomroep Reindonk weet die mensen goed te vinden. Niet in de laatste plaats omdat de tientallen Reindonk-medewerkers zèlf erg actief zijn in die samenleving”, vertelt Rob Willems, Manager Redactie van A&C Media. A&C Media geeft sinds afgelopen zomer in elke Limburgse gemeente alsmede enkele gemeenten in Gelderland een lokale krant huis-aan-huis uit. Van 1Eijsden tot 1Gennep en van 1Sittard tot 1Horst aan de Maas. Elke 1Lokaal weekkrant is gratis voor de lezers en wordt op de woensdag of donderdag bezorgd. De edities richten zich op plaatselijk nieuws en service-informatie. Kijk voor meer informatie op www.bereik1lokaal.nl."
 
Streekomroep Reindonk is nog steeds in de transformatie. "Nee, we zijn er nog niet", vertelt Pieter Janssen. "Er ligt een landelijk beleid om op te schalen. Je merkt dit om je heen aan allerlei facetten. We willen in dit proces een voortrekkersrol spelen omdat we zelf overtuigd zijn dat dit dè manier is om gezond met de toekomst mee te gaan. Zo brengen we al informatie buiten de gemeentegrenzen, omdat dit wel binnen het interessegebied van de gemiddelde inwoner van Horst aan de Maas is. Ook hierover ontvangen we bijzonder veel positieve opmerkingen. Met andere woorden: We zienj de toekomst gezond tegemoet", zo besluit Janssen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)