Menu

Twitter feed Reindonk

Bezwaar buurt tegen plannen Kasteel Ooijen

2 december 2016

Omwonenden en natuurwerkgroepen hebben kritiek op de uitbreidingsplannen van recreatiepark Kasteel Ooijen. Er liggen ideeën om de camping uit te breiden met een jachthaven met plaats voor 30 drijvende chalets en ruim 120 boten.

De inwoners van Ooijen vinden de plannen onaanvaardbaar en vinden dat de leefbaarheid wordt aangetast.
Dat komt door de arbeidsmigranten op de camping en de verkeersoverlast door de recreatieve mogelijkheden. Ook zouden er te weinig parkeerplaatsen zijn gepland, waardoor de verkeersoverlast alleen maar toeneemt.

Volgens dagblad de Limburger zijn ook de Werkgroep Maas, Broekhuizen en Broekhuizenvorst en de Werkgroep Natuur en Landschap Broekhuizen en Broekhuizenvorst niet blij met de plannen. 'De plannen passen niet bij een kleinschalig en toegankelijk gebied, en passen niet bij de gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum. Verder zou de uitbreiding een negatieve invloed hebben op het aanzicht en de belevingswaarde van het gebied'.
De gemeente Horst aan de Maas bestudeert de plannen op dit moment.

Omroep Reindonk sprak enkele weken geleden met directeur Pieter van Logten van recreatiepark Kasteel Ooijen over de plannen rondom de jachthaven.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)