Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Bijdragen aan vluchtelingenopvang

Horst aan de Maas blijft doorgaan met het huisvesten van statushouders en zoekt naar een locatie voor de opvang van minimaal 300 asielzoekers. Dit brengt het College in als onderdeel van de gezamenlijke oplossing in het ‘Pact van Limburg.’ Ook blijft het College doorgaan met de integratie en participatie van statushouders en asielzoekers in de gemeente.


Burgemeester Kees van Rooij licht de bijdrage van Horst aan de Maas toe: “De vluchtelingenstroom is nog steeds hoog. Daarom blijven we zoeken naar tijdelijke woonruimte, verspreid over onze gemeente, voor vluchtelingen met een verblijfsvergunning. Statushouders dus. Daarnaast zijn we ons bewust van de behoefte aan extra opvanglocaties voor asielzoekers en voelen we steeds meer de urgentie om de mogelijkheden hiervoor in Horst aan de Maas concreet te onderzoeken. We bekijken dan ook of er binnen de gemeente (leegstaand) vastgoed, terreinen of woongebouwen zijn voor de opvang van minimaal 300 asielzoekers. Ook blijft onze aandacht voor de integratie en participatie; denk aan de Internationale Schakelklas die we inzetten voor het azc in Blitterswijck."


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)