Menu

Twitter feed Reindonk

  • De uitslagen van de in dit weekend gespeelde voetbalwedstrijden in het amateurvoetbal: bit.ly/2qsOzCL

Bijeenkomst Syriërs en Limburgers

13 april 2017

Het evenement vindt plaats op 22 april 2017

In het Wereldpaviljoen in Steyl vindt op zaterdag 22 april een bijzondere activiteit plaats onder het motto 'Syriërs ontmoeten Limburgers en omgekeerd'. De organisatie is in handen van de vereniging Syriërs voor Venlo en het Wereldpaviljoen. Doel van deze ontmoetingsmiddag is het leren kennen van elkaars cultuur.
Dit gebeurt met muziek, voordrachten en hapjes uit Syrië en Limburg en een-op-een gesprekken tussen Syriërs en Limburgers. De bijeenkomst is voor iedereen gratis toegankelijk en begint om 14.00 uur.De Syrische zangeres Fatima en de Limburgse troubadour Peter van de Water zorgen samen met joekskapel De Nachravers uit Blerick voor de muzikale toon. Twee Syrische meisjes dragen een in het Nederlands geschreven gedicht voor over hun vlucht en leven in de regio.
Twee Syrische statushouders, dr. Mohammed Ekhtiyar en Talal Alhalabi, vertellen over hun vlucht en hun toekomstperspectief. Vrijwilliger Cor Vulders uit Beesel, hij begeleidt als vrijwilliger een Irakees gezin bij hun integratie in onze maatschappij, vertelt over het Limburgse DNA en tegen welke situaties de vluchtelingen hier aanlopen.


© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)