Menu

Twitter feed Reindonk

Bijzonder Chinees bezoek voor Broekhuizenvorst

11 augustus 2017

De Chinese bisschoppen Mgr. Ma Yinglin van het bisdom Kunming en Mgr. Meng Qinglu, bisschop van Hohhot, brengen zaterdag 19 augustus een bezoek aan de Gedenkkapel van Mgr. Schraven en gezellen in Broekhuizenvorst. In oktober is het 80 jaar geleden dat bisschop Schraven vanwege zijn verdediging van vrouwen door het Japanse leger levend op de brandstapel werd geworpen als wraak om zijn daad van verzet.

Mgr. Ma Yinglin is voorzitter van de Chinese Bisschoppenconferentie. Bij hun bezoek worden ze vergezeld door professor Dr. Tan Li-zhun, lid van het Comité voor Academisch Onderzoek in China.

Het gezelschap wordt om 10.00 uur in Broekhuizenvorst ontvangen en wordt in de Gedenkkapel rondgeleid door kunstenaar pater Jan Haen. Hij realiseerde vijf jaar geleden een kunstwerk waarop de gewelddadige dood van Schraven in China is uitgebeeld. Naast Schraven werden hierbij broeder Antoon Geerts (Oudenbosch), pater Gerrit Wouters (Breda) met zes anderen vermoord.

Het bezoek wordt afgesloten met een korte gebedsviering. Het Chinese gezelschap vervolgt het bezoek vervolgens naar Lottum voor een lunch bij het geboortehuis van bisschop Schraven, de oude kasteelboerderij Kaldenbroek.

Volgens de Mgr. Schraven Stichting is het Chinese bezoek een blijk van hulde en respect aan deze heldhaftige martelaren in China. In oktober organiseert de Mgr. Schraven Stichting samen met het Verbiest Instituut een veertiendaagse reis naar China onder de noemer ‘In de voetsporen van Nederlandse bisschoppen en martelaren in China’.

Foto: Mgr. Schraven Stichting


© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)