Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Bijzondere boerenbruiloft in Meerlo

9 februari 2018

Aanstaande dinsdag zal er in Meerlo een bijzondere boerenbruiloft plaats vinden. De bruid staat er alleen voor! Er wordt namelijk “getrouwd met de handschoen”.

Ton en Charlotte uit buurt ’t Centrum, kwamen op 6 januari dolenthousiast uit als het boerenbruidspaar bij de Vöskes in Meerlo. Maar wat de hele zaal toen niet wist, was dat Ton 3 dagen eerder te horen had gekregen dat hij uitgezonden zou gaan worden op een militaire missie. Hij is luchtverkeersleider en zou nog voor carnaval moeten vertrekken. Consternatie alom, hoe moest dat nu?

Ton vertrok op missie. Maar Ton en Charlotte wilden de trouwerij gewoon door laten gaan, het was te kort dag om het programma om te gooien. In het verleden werd wel vaker getrouwd met de handschoen, als militairen ver van huis waren. Voor Ton stond dan ook gelijk vast, dat het op deze wijze moest gebeuren!

Dus geen traditionele trouwerij op het dorpsplein, zoals gebruikelijk in Meerlo. Maar een bruiloft in Café Oud Meerlo, waar het bruidspaar elkaar op afstand, via een Skype-verbinding op een scherm, dinsdagmiddag het ja-woord zal geven onder toeziend oog van hun getuigen Ronald en Bianca.

Ook de verloving op maandagavond zal via een Skype-verbinding gaan plaatsvinden. Hierbij zal “vrijgezel” Ton dan, compleet met de traditionele bokkenpruik op, zijn boerenhuwelijk met Charlotte aankondigen. Die pruik is namelijk mee op missie! Traditioneel gebeurd dit bij de Vöskes onder het genot van een VOS-biertje. Maar of Ton dat ook zal nuttigen, blijft de vraag……

Het bruidspaar en getuigen houden hun receptie op dinsdagmiddag vanaf 16 uur in zaal ‘t Brugeind in Meerlo.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)