Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. Overdag is het uitgesproken zonnig en droog. 's Middags zonkracht 6. Het wordt met 28° zomers warm. Wind: O.N.O. 2 Bft

Boek over Sevenumse ondernemers

27 september 2017

In het kader van het 30-jarig bestaan brengt de Heemkundevereniging Sevenum een nieuw boek uit. In het boek wordt de ruim honderdjarige geschiedenis beschreven van de Sevenumse ondernemers die in de 20e eeuw in de voedingssector werkzaam waren.

'Wat de pot schaft; Sevenumse levensmiddelenbedrijven en eetgelegenheden in de 20e eeuw' is geschreven door Nel Verstegen-Maessen en omvat 256 pagina’s en ruim 600, veelal nog nooit vertoonde, foto’s.


In honderd jaar tijd is er op het gebied van de voeding erg veel veranderd. Rond 1900 bakte men zelf nog het brood in een bakhuisje achter het huis en met de kermis en feestdagen ook enkele vlaaien. En aan het begin van de 20e eeuw kon men bijvoorbeeld alleen direct na de slacht van een lekker stukje vlees genieten. De overige tijd van het jaar was er alleen gedroogd, gerookt of gezouten vlees of spek. Andere conserveermethoden kende men nog niet.

Het boek wordt op 18 november gepresenteerd in de Wingerd in Sevenum en is nu al te bestellen via de website van de Heemkundevereniging Sevenum.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)