Menu

Twitter feed Reindonk

Bomen gerooid in Horst-centrum

De werkzaamheden voor de herinrichting van het Lambertusplein in Horst zijn begonnen. Dat is ook aanleiding om de groeimogelijkheden van de bomen op het plein te verbeteren. Daarom worden door de gemeente Horst aan de Maas zes bomen gerooid en twee verplaatst naar een andere plek op het plein. Eén boom wordt verplaatst naar de parkeerplaats bij het voormalige EHBO-gebouw. Ook op andere plekken in het centrum van Horst wordt een aantal bomen gerooid. Daar worden nieuwe bomen geplant.

De gemeente heeft ook gekeken naar andere bomen in het centrum waar problemen mee zijn. Daarbij is gebleken dat vijf bomen in de Kerkstraat vanwege hun plek en omvang moeilijk te onderhouden zijn. Datzelfde geldt voor de vier bomen voor de achtergevel van een supermarkt in de Kloosterstraat. Op beide plekken worden bomen geplant die beter te onderhouden zijn. Deze bomen worden ook verder van elkaar af geplant.

Ten slotte wordt de boom voor de ingang van Plus Supermarkt verwijderd. Deze Catalpa heeft in de afgelopen jaren veel onderhoud nodig gehad. Vooral de bestrijding van bladluizen is een probleem. Hier wordt geen nieuwe boom geplant. Wel komen er plantenbakken, zoals die op het Wilhelminaplein.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)