Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Bomenkap Ooijenseweg en uiterwaard

22 november 2017

Aannemerscombinatie Mooder Maas start vanaf 4 december met de kap van de bomen langs de Ooijenseweg en in de uiterwaard bij Ooijen. De komende jaren worden tal van maatregelen uitgevoerd om het gebied tussen Broekhuizen en Geijsteren te beschermen tegen hoogwater.

Eén van deze maatregelen is het reactiveren van de Oude Maasarm, waardoor deze weer kan gaan mee stromen bij hoge afvoeren in de Maas. Om het omliggende gebied bereikbaar te houden wordt op de twee locaties waar de Oude Maasarm de doorgaande weg kruist een brug aangelegd. In januari wordt gestart met de aanleg van de brug tussen Broekhuizenvorst en Ooijen. Om de realisatie van deze brug mogelijk te maken, is het noodzakelijk dat de monumentale bomen langs de Ooijenseweg gekapt worden. Deze winter worden de eerste zeven bomen gerooid.

In de uiterwaard bij Ooijen moeten natuurlijke oevers ontstaan. De stenen worden daarom uit de bestaande oevers gehaald en ook een groot deel van de aanwezige bomen wordt verwijderd. Daarnaast worden enkele solitaire bomen in de uiterwaard gerooid. Dit gebied wordt voor een groot deel verlaagd want als deze bomen blijven staan, verstoren ze de doorstroming.

Bomen mogen bijna alleen gekapt worden buiten het broedseizoen van vogels. Dit betekent dat Mooder Maas komende tijd ook op andere locaties, zoals bij Rondweg-West, nog bomen gaat kappen ten behoeve van werkzaamheden die eind dit jaar of in de loop van volgend jaar gaan starten.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)