Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum 12 à 14°. Overdag is het opnieuw zonnig en droog met hooguit wat dunne sluierbewolking. Het wordt met 31° t… twitter.com/i/web/status/1…

Bouw gasloze woningen bereikt hoogste punt

3 februari 2018

Donderdag werd het hoogste punt gevierd van 6 zogenaamde all electric woningen aan de Haverstraat in Sevenum. Bij deze gelegenheid kregen wethouders Bob Vostermans en Birgit Op de Laak een cheque uitgereikt van Bouwmij Janssen.

De wethouders doneren het bedrag aan de dorpshuiskamer Efkes Same aan de Mgr. Verstraelenstraat in Sevenum. Efkes Same biedt ruimte aan mensen om zomaar binnen te lopen. Doel is de onderlinge verbondenheid van dorpsgenoten te behouden en te versterken.

Alle woningen in Nederland moeten op termijn zonder aardgas. De initiatiefnemers hopen dat alle nieuwbouwers in Horst aan de Maas vooruit kijken en een huis bouwen dat geen aardgas nodig heeft. Om dit te stimuleren heeft de gemeente een subsidieregeling in het leven geroepen.

De kopers van de woningen aan de Haverstraat in Sevenum kunenn € 11.500 aan duurzaamheidssubsidie aanvragen bij de gemeente. Dit is opgebouwd uit € 8500,00 levensloopbestendige koopsubsidie en € 3000,00 koopsubsidie gasloze woning.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)