Menu

Twitter feed Reindonk

Bouwstart basisschool Meterik

21 februari 2018

In Meterik is woensdagochtend de officiële start gegeven voor de verbouwing van de basisschool. Onder de Wieken verhuist naar het voormalige Theresiaklooster dat naast de huidige school ligt.

In het klooster was al een gedeelte van de school gevestigd, maar nu komt de gehele school in dat gebouw. De huidige school was aan groot onderhoud toe en gaat de komende jaren waarschijnlijk te kampen krijgen met een leerlingenkrimp, waardoor er minder schoolruimte nodig is. De gemeente en Dynamiek Scholengroep zien meer voordelen in een verhuizing dan groot onderhoud aan het huidige schoolgebouw of complete nieuwbouw.

Er zitten momenteel ruim honderd kinderen op Onder de Wieken. Die krijgen als alles volgens planning verloopt na de zomer les in het nieuwe gebouw.

Met de verhuizing van Onder de Wieken komt de huidige school en het buitenterrein vrij voor nieuwe activiteiten. De dorpsraad Meterik gaf vorige maand al aan dit te willen oppakken. Bewoners worden opgeroepen om met creatieve ideeën te komen voor dit gebied.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)