Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Bovenlokale omroepsamenwerking

De publieke lokale omroepen uit Gennep en Horst aan de Maas zijn aan het verkennen op welke wijze ze kunnen gaan samenwerken. Een eerste stap is het uitzenden van de talkshow 'Aan Tafel', waarin maandelijks actuele thema's uit Noord-Limburg de boventoon voeren. "Belangrijk voor de lokale omroepen in deze regio is het behoud van de lokale identiteit, zodat we inzetten op samenwerking achter de schermen", zo vertelt Pieter Janssen, directeur van Streekomroep Reindonk in Horst aan de Maas.

"We volgen al een hele tijd de ontwikkelingen bij onze collega's in Horst aan de Maas", aldus interim-voorzitter Rob Stolk van Omroep NIMA in Gennep. "De werkwijze die Omroep Reindonk hanteert spreekt ons bijzonder aan."

Streekomroep Reindonk zette in 2013 een verandertraject in. "Nieuws uit de regio is het voornaamste dat we brengen. Dat onze formule aanslaat blijkt uit het feit dat we goed gevonden worden door gemeente, bedrijfsleven, organisaties en bovenal verenigingen." De omroep uit Horst aan de Maas werd twee jaar op rij genomineerd voor 'beste lokale omroep van Nederland en behoort daarmee tot de top van lokale omroepen in ons land. ' "We zijn een kleine organisatie die midden in de samenleving staat. Op al onze media zetten we in op lokale gebeurtenissen", aldus Janssen.

"Onze samenwerking zal gaan starten met het gezamenlijk uitzenden van de maandelijkse talkshow 'Aan Tafel', zo vertelt Rob Stolk van de Gennepse omroep. "Verder zijn we in bespreking over gezamenlijke projecten zoals redactievoering."
De omroep in Horst aan de Maas werkt al met andere omroepen samen. "Met collega-omroepen uit Venlo, Peel en Maas, Venray en Leudal maken we al een gezamenlijk TV-programma", aldus Janssen.
 
"Het televisie-programma 'Aan Tafel' loopt al ruim twee jaar bij de lokale omroepen in Horst aan de Maas en Venray", zo vervolgt Pieter Janssen. "We gaan nu dus nog een stukje verder naar het noorden van onze provincie door het ook in Gennep aan te bieden."


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)