Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Brandoefening in Sevenum

15 juni 2017

De brandweer oefent vanavond in basisschool de Horizon in Sevenum. Het is de eerste in een reeks lokale oefeningen die laten zien hoe de brandweer bij woningbranden te werk gaat.

Uit onderzoek van de brandweer blijkt dat in veel gevallen het eigen gedrag een belangrijke rol speelt bij het ontstaan van de brand. Daarom wil de brandweer via deze campagne aandacht geven aan brandpreventie. De lokale brandweerposten starten vanavond in de basisschool in Sevenum, maar oefenen ook donderdag 22 juni in OJC Merlin in Meerlo, op woensdag 12 juli in Horst en op zaterdag 16 september in Lottum. De locaties voor Horst en Lottum zijn nog niet bekend.

Tijdens de oefening krijgen aanwezigen tips om het huis brandveiliger te maken en hoe de gevolgen van een brand beperkt kunnen blijven. De oefening duurt ongeveer een uur en er is ruimte om vragen te stellen. De aanvang van de oefening in de Horizon van vanavond is 19.00 uur.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)