Menu

Twitter feed Reindonk

Breng je stem uit voor de Winterse 50

Is All I want for Christmas van Mariah Carey nog steeds de populairste kersthit? Of wordt deze kerstklassieker ingehaald door Chris Rea, Band Aid of Wham? De stembus voor de Winterse 50, de hitlijst met de populairste kersthits, is open.

Stemmen kan tot en met zondag 17 december op www.winterse50.nl. Wie zijn stem achterlaat, maakt bovendien kans op een vakantie in een luxe villa in Tsjechië voor 16 personen. De editie 2017 van de Winterse 50 is rond Kerst te horen bij ruim 150 radiozenders in Nederland en België. Naast de radio-uitzendingen komt er ook een televisiespecial. Een overzicht van alle uitzendingen staat op www.winterse50.nl.

Omroep Reindonk zal de lijst dit jaar uitzenden op de radio op zaterdag 23 december van 14 tot 17 uur. Ook de TV Versie zal uitgezonden gaan worden rond de kerst op Reindonk

In de Winterse 50 staan elk jaar de meest populaire kersthits die ooit zijn gemaakt. De Winterse 50 startte in 2002 met de winterhitlijst bij TV Enschede FM, waarna steeds meer omroepen mee gingen doen. Andere nummers die altijd bovenaan staan zijn ook klassiekers; Do they know it’s Christmas van Band Aid, Driving home for Christmas van Chris Rea. En vergeet ook Youp van ’t Hek niet, zijn Flappie staat ook elk jaar hoog in de top 10.

In de Winterse 50 staan golden-oldies als White Christmas van Bing Crosby en The most Wonderful Time of the Year van Andy Williams tot meer recente hits, zoals Being Alone at Christmas van Miss Montreal en Christmas Lights van Coldplay. Ook staan er platen in die niet over kerst gaan, maar wel winters aandoen. De Lange: “In de Winterse 50 is uiteraard ook plek voor nieuwe hits. Het is maar net waar de inwoners van Nederland en België op stemmen. De meeste stemmen tellen en dat levert elk jaar weer een gevarieerde lijst op.”


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)