Menu

Twitter feed Reindonk

Broekhuizen


Filteren op datum:
        

Streetprint in Broekhuizen wordt verwijderd

Gepubliceerd op: 20-09-2018 12:00

In april 2017 is er bij de reconstructie van de doorgaande route door Broekhuizen voor gekozen om op de Hoogstraat geprint asfalt (streetprint) aan te brengen tussen de twee aansluitingen van de Veerweg. De keuze voor streetprint is gemaakt als alternatief voor een klinker verharding en is gedaan in samenspraak met de dorpsraad en bewoners. 

Vrij snel na de oplevering zijn er meldingen binnengekomen van geluidsoverlast en te hard rijden. In het najaar is de maatregel geëvalueerd en is een pakket aan maatregelen afgesproken. Zo zijn scheidingsstrepen aangebracht langs de fietsstroken en zijn twee smileys geplaatst waarop de weggebruiker kan zien wat de gereden snelheid is.

Dit jaar is gebleken dat de maatregelen onvoldoende effect hebben en dat de aanwonenden overlast blijven ervaren. 

De oplossing ligt nu in het verwijderen van de streetprint en het aanbrengen van een nieuwe gladde toplaag. De Hoogstraat krijgt hiermee een meer traditionele uitstraling van zwart asfalt met hierop rode fietssuggestiestroken. 

Tijdens de dorpsraad vergadering van 6 september gingen de bewoners unaniem akkoord met de voorgestelde maatregel.
Lees verder

Informatiebijeenkomst Broekhuizen

Gepubliceerd op: 12-09-2018 12:00

Als onderdeel van Gebiedsontwikkeling Ooijen-Wanssum worden in Broekhuizen maatregelen genomen. Op 25 september vindt een informatiebijeenkomst plaats waarbij bewoners en ondernemers van Broekhuizen worden bijgepraat over het ontwerp en de uitvoering. De informatiebijeenkomst vindt plaats bij het Brouwershuis aan de Veerweg 15 in Broekhuizen. Aanvang 19.15 uur.

Het ontwerp en de werkzaamheden aan de Molenberg en de Veerweg zijn onderdeel van de beschermingsmaatregelen tegen de hoge waterstanden. De revitalisering van de loswal biedt kansen voor natuur en recreatie. Projectbureau Ooijen-Wanssum, gemeente Horst aan de Maas en Mooder Maas hebben de wensen uit de omgeving opgehaald en verwerkt in een ontwerp. Het ontwerp is tussentijds getoetst bij de betrokken partijen. Het ontwerp bestrijkt het gebied Molenberg tot en met de loswal. 

Het nieuwe ontwerp is terug te vinden op www.ooijen-wanssum.nl onder het thema ‘Uitvoering’. Daar staat bij ‘Ontwerp’ het VRIP Totaal kern Broekhuizen.


Lees verder

Lijnders verlaat N.E.C. per direct

Gepubliceerd op: 17-05-2018 21:33

Pepijn Lijnders, geboren in Broekhuizen, is per direct weg bij voetbalclub N.E.C. Na een evaluatie van de tweede seizoenshelft tussen de clubleiding en hoofdtrainer Lijnders is hier gezamenlijk toe besloten.
Lees verder

SVEB viert 100-jarig bestaan

Gepubliceerd op: 06-04-2018 13:32

Voetbalclub SVEB uit Broekhuizen en Broekhuizenvorst bestaat op zaterdag 7 april honderd jaar. Dit wordt morgenmiddag uitgebreid gevierd op het sportpark van de club.
Lees verder

Lijsttrekkers met elkaar in debat 

Gepubliceerd op: 14-03-2018 16:23

HALLO Horst aan de Maas en Omroep Reindonk presenteren op dinsdag 20 maart in samenwerking met OV Concordia ’62 het verkiezingsdebat. Dit debat vindt plaats in ’t Gasthoês in Horst en start om 20.00 uur.
Lees verder

Meer Broekhuizen

© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)