Menu

Twitter feed Reindonk

  • Nog meer jubilarissen in Horst aan de Maas, want onlangs zijn onderscheidingen uitgereikt bij Schutterij St. Jan bit.ly/2nzrGgy

Broekhuizen


Filteren op datum:
        

Bewoners Broekhuizen eigenaar waterkering

Gepubliceerd op: 29-03-2017 10:21

Het was geen optie om Broekhuizen met een gewone dijk te beveiligen. Die zou het aanzicht en uitzicht van het Maasdorp aantasten. En daarom is met de bewoners gezocht naar een oplossing waarbij de woningen beschermd zijn en het woongenot en het dorpsgezicht overeind bleven. Resultaat is een oplossing waarbij de bewoners zelf eigenaar en beheerder zijn van de waterkering.

Samen met bewoners en horecabedrijven is gekozen voor een lagere kering, deels van glas, deels demontabel en precies aansluitend op tuinen en (horeca-)terrassen. De oplossing valt binnen het budget en voldoet aan de technische eisen en ruimtelijke kwaliteit.
Lees verder

Lennart Huijs naar live-rondes The Band

Gepubliceerd op: 11-03-2017 21:10

Lennart Huijs uit Broekhuizen is één van de finalisten van het FOX-televisieprogramma The Band. De 24-jarige student logistiek en economie bemachtigde in de laatste auditie-aflevering, die gisteren werd uitgezonden, een plek in de liveshows.

De nieuwe talentenjacht The Band gaat op zoek naar een jongensgroep die Nederlandstalige muziek wil maken. De beste twaalf strijden vanaf 17 maart in de liveshows tegen elkaar om één van de vier bandleden te worden.

Huijs zong tijdens de audities het nummer 'Ik Wil Je' van De Kreuners. In 2012 deed hij al mee aan The Voice of Holland. Hij is ook zanger van de Lottumse rockcoverband 30 past 7.
 
Lees verder

Adfold Broekhuizen stopt activiteiten

Gepubliceerd op: 02-02-2017 08:09

Adfold Media is gestopt met haar uitgevers en drukwerk activiteiten.

Het bedrijf in Broekhuizenvorst gaf onder andere wekelijks dorpsbladen uit in Broekhuizen/Broekhuizenvorst en Hegelsom. Deze activiteiten zijn beëindigd. Het Heagelsums bledje Hegelsom is in eigen beheer verder gegaan. Contact en opdrachten zijn mogelijk via onderstaande adressen. Voor het dorpsblad voor Broekhuizen en Broekhuizenvorst is voor zo ver bekend geen alternatief.
Lees verder

Prins Pim en Prinses Isabel bij de Kreyepoëtjes

Gepubliceerd op: 31-01-2017 15:01

Pim Hesen en Isabel van Lin zijn uitgeroepen tot het nieuwe jeugdprinsenpaar van Jeugdcarnavalsvereniging de Kreyepoëtjes.

Daarnaast zijn Rik Lijnders en Jonna Hesen het kinderboerenbruidspaar van 2017 bij de jonge carnavalsvierders uit Broekhuizen en Broekhuizenvorst. 

Op carnavalsmaandag 27 februari zullen zij in de onecht worden verbonden. Aansluitend houdt het jeugdgezelschap receptie in BMV de Schakel te Broekhuizenvorst.
Lees verder

Prins Ferdi regeert bij de Krey in Broekhuizen

Gepubliceerd op: 08-01-2017 18:54

Ferdi Bovee is zondag 6 februari uitgekomen als 'Prins Ferdi d'n Urste', de 60e Prins van Carnavalsvereniging De Krey in Broekhuizen. Tijdens zijn regeerperiode wordt hij bijgestaan door Prinses Fleur van Dooren en Adjudant Puck Hermans.

Bij het bijna samenwonende paar zit het carnavalsbloed er vanaf de geboorte al in. De 24 jarige Prins Ferdi is geboren op carnavalszondag waar adjudant Puck zijn verjaardag op de 11e van de 11e viert.

Voor het derde jaar op een rij is BVB Substrates de leverancier van de prins bij CV de Krey. De Prins is in het dagelijks leven werkzaam als logistiek planner bij BVB Substrates. Zijn prinses is werkzaam is bij kinderdagverblijf Poemelke in Venlo. Adjudant Puck (25), is in het dagelijks leven werkzaam bij Limgroup in Horst.
Lees verder

Meer Broekhuizen

© 2017 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)