Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Bronzen Wijsneus voor Kees van Rooij

1 december 2017

Kees van Rooij heeft vrijdagavond de Bronzen Wijsneus ontvangen uit handen van wethouder Ger van Rensch en Romé Fasol, voormalig préses van Stichting de Peelkabouters. De burgemeester kreeg het beeldje tijdens zijn afscheidsreceptie in de Mèrthal.

De Bronzen Wijsneus is van oorsprong een onderscheiding van de in 2015 opgeheven Stichting de Peelkabouters. De stichting zamelde geld in voor goede doelen die bijdragen aan het dagelijks geluk van (vooral) zieke kinderen. De onderscheiding werd door de stichting tweejaarlijks toegekend aan een inwoner uit Horst aan de Maas die zich opvallend of in stilte inzet voor kinderen en/of jeugdigen in de gemeente.

Bij de opheffing van de stichting had men nog een aantal beeldjes voorradig. Eigendom en beheer zijn overgedragen aan de gemeente om bij gelegenheid voor eenzelfde doel als de stichting had in te zetten.

Het college van B&W vindt dat Kees van Rooij de onderscheiding verdient omdat hij het werk van de Peelkabouters altijd heeft gesteund door aanwezigheid bij de Peeldebatten in Griendtsveen en de Wijsneusdagen in de Mèrthal. Hij heeft daarmee impliciet het werk en de doelstelling van de stichting gesteund, met name het werk van CliniClowns en een aantal overeenkomstige doelen. Van Rooij heeft als gemeentebestuurder oog ervoor gehad om de gemeente te doen kennen als kindvriendelijke gemeente. En hij heeft voorgaande exemplaren van de Bronzen Wijsneus uitgereikt aan anderen, voorzien van een treffende laudatio.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)