Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Burgerhulpverlening Horst aan de Maas

13 november 2017

De gemeente Horst aan de Maas heeft samen met AmbulanceZorg Limburg-Noord een netwerk voor burgerhulpverlening opgezet. Vrijwilligers in het netwerk worden bij melding van een circulatiestilstand gealarmeerd met een sms of app. 


Er zijn 2 groepen waar je bij kunt horen. Eén groep ontvangt een sms om de basale reanimatie op te starten. De andere groep krijgt de oproep om een nabije Automatische Externe Defibrillator (AED) op te halen. Er is een groot netwerk van AED’s in Horst aan de Maas. Vele AED’s hangen ook al buiten maar niet altijd in een kast die geschikt is voor de buitenlucht.

Met het project van de Hartstichting en de Vriendenloterij worden 24 kasten in het netwerk binnenkort vervangen door een geschikte buitenkast. In overleg met de beheerders/eigenaren van de AED’s maken ze de keuze welke kasten vervangen worden.

Om burgers van de gemeente Horst aan de Maas, maar ook mensen die niet in Horst aan de Maas wonen, maar hier wel werkzaam zijn, de kans te geven zich te laten informeren en eventueel als vrijwilliger op te geven voor het project, wordt een informatieavond georganiseerd. Deze infoavond vindt plaats op 13 november om 19.30 in het gemeentehuis in Horst.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)