Menu

Twitter feed Reindonk

Buurtbuslijnen tijdelijk als lijntaxi van start

6 december 2017

Arriva gaat op drie nieuwe buurtbuslijnen in de regio eerst gebruik maken van een lijntaxi. Het gaat om lijn 789 (Evertsoord - Lottum), lijn 798 (Merselo - Blitterswijck) en lijn 799 (Veulen - Geijsteren).

Deze lijnen vervangen per 10 december de eerdere OV-shuttles. Gedurende de periode dat de buurtbusverenigingen nog niet klaar zijn om de buurtbuslijnen te kunnen rijden, zet Arriva lijntaxi’s in op deze trajecten. De vervoerder verwacht dat de buurtbus in het eerste kwartaal van 2018 kan worden ingezet.

De lijntaxi rijdt op precies dezelfde tijdstippen langs dezelfde route en stopt ook bij dezelfde haltes als de buurtbus. Het enige dat er, tijdelijk, verandert is dat de reiziger minimaal één uur voor vertrek zijn of haar rit moet reserveren.

Vervoerder Arriva past op 10 december een groot aantal busdiensten in Limburg aan. Ook in Horst aan de Maas zijn er een aantal ingrepen die volgens het bedrijf moeten leiden tot een flinke verbetering van de bereikbaarheid. In ons bericht van 9 oktober worden de belangrijkste wijzigingen benoemd.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)