Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum ± 1° met lokaal vorst a/d grond. Ook kans op een nevel- of mistbank. Overdag zonnig en droog. Max. 14°. Wind: OZO 2 Bft.

Buurtpreventieborden voor Whatsappgroepen

4 november 2017

In Horst aan de Maas zijn BuurtWhatsAppgroepen actief verenigd in vijf dorpsbeheerdersapp’s. De gemeente ondersteunt het initiatief door Buurt-WhatsApp-borden beschikbaar te stellen. Burgemeester Kees van Rooij onthult maandagmiddag het eerste bord aan de Horsterdijk in Lottum.

In de WhatsAppgroepen zijn bewoners met elkaar verbonden, houden in hun buurt een oogje in het zeil en melden snel verdachte situaties bij de politie en bij elkaar. Alle buurtpreventiegroepen met een WhatsAppgroep werken samen in het project Veilig Horst aan de Maas. Daarin zijn ook de politie en de gemeente vertegenwoordigd. Samen werken ze aan een dekkend netwerk voor de hele gemeente.

De burgemeester is blij met het initiatief: “Om een gevoel van veiligheid te creëren, hebben we niet alleen professionele partners als gemeente en politie nodig. Ook inwoners kunnen onze gemeente veilig en leefbaar maken. De gemeente Horst aan de Maas ondersteunt daarom door per dorp een aantal borden beschikbaar te stellen”.

Inwoners die een nieuwe groep willen opstarten, kunnen op veilighorstaandemaas.nl handige tips vinden. Een nieuwe groep aanmelden kan via de website, of met een mail aan veilighorstaandemaas@gmail.com.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)