Menu

Twitter feed Reindonk

Carnaval

Ald-Prinsen-Garde De Vöskes Vierden Jubileum.


De Ald Prinsen van carnavalsvereniging De Vöskes hebben afgelopen weekend in zaal ’t Brugeind in Meerlo het 3x 11 jarig jubileum gevierd. 39 Ald Prinsen en 2 ald Vorsten waren van de partij op het feest. Vanwege het jubileum waren de dames ook uitgenodigd. Er werden beelden vertoond uit het verleden, fotoboeken bekeken en oude krantenknipsels gelezen. Ook werd er een groepsfoto gemaakt.

Er is een boekje uitgebracht ter gelegenheid van ut 3x11 jubileum. In dit boekje staan de persoonlijke herinneringen, anekdotes en unieke gebeurtenissen uit de regeerperiode vanaf 1948 t/m 2017.De voorzitter van de Ald-Prinsen Jan IV ( Jan Buddiger) reikte het eerste exemplaar uit aan de oudste Ald-Prins Noud I (Noud Hendrix 86 jaar)

Lees verder

Terugblik optocht Swolgen


De carnavalsoptocht van CV d'n Bok Swolgen trok op dinsdag 12 februari onder grote belangstelling door het dorp.

Lees verder

Einzelganger-optocht naar Geijsteren


Carnavalsvereniging de Keieschieters uit Geijsteren heeft diep in de buidel moeten tasten, maar ze hebben het voor elkaar gekregen: de Einzelgängeroptocht wordt in 2019 gehouden in Geijsteren.

De optocht is elk jaar met Halfvasten. Dus op zondag 31 maart 2019 is Geijsteren de plek voor einzelgängers, éénlingen en faatse.

Voorzitter Rob Gielen zegt tegen gesprek op 1Limburg dat het een cervelaatworst heeft gekost om de L11 Alaaf-redactie over te halen, De optocht wordt dan ook live uitgezonden op L1-TV


Dit jaar is de optocht in Kessel-Eik op zondag 11 maart.

Lees verder

Even terugkijken ... optocht van Lottum


Mocht het zijn dat u tijdens deze drie dolle dagen even bij wilt komen, dan kan dit bijvoorbeeld met de de optocht Plaggehouwers uit Grubbenvorst

Lees verder

Even terugkijken ... optocht van Grubbenvorst


Mocht het zijn dat u tijdens deze drie dolle dagen even bij wilt komen, dan kan dit bijvoorbeeld met de de optocht Plaggehouwers uit Grubbenvorst 

Lees verder

Volop carnaval bij Omroep Reindonk


Tijdens de carnavalsdagen kunt u bij Omroep Reindonk vanaf 14:00 uur kijken naar de PrinsenParade. Presentator Louis Vullings ontvangt daarin alle carnavals-prinsen, adjudanten en vorsten uit onze gemeente.

Het programma komt dit jaar vanuit activiteitenboerderij De Wevert in Horst. Alle verenigingen waren aanwezig op de opnamedag vorige maand. Alleen GMV De Plaggenhouwers uit Grubbenvorst moesten door privé-omstandigheden verstek laten gaan.

Daarna vullen we de Carnavals-jukebox met consumptiemunten: tot 17:00 uur ziet u een bonte mengeling van carnavalsmuziek uit Limburg.


Vanaf 17:00 uur brengen wij in de carrousel de carnavalsoptochten van Grubbenvorst (zaterdag), Lottum (zondag), Horst (maandag) en Sevenum (dinsdag). 

Lees verder

Bomvol Wilhelminaplein bij Carnavalsparade


Duizenden carnavalsvierders genoten zaterdagmiddag van een scala van artiesten tijdens de zesde Horster Carnavalsparade. Het Proeflokaal van Horst, Grand Café Liesbeth en De Lange Horst hadden hun handen weer ineen geslagen voor de Hôrster Parade. 


Er waren waren vanaf 11 over 1 optredens te zien van onder andere de Toddezek, Christel en Quinn, La Bamba, Bjorn van Berkel, Bjorn en Mieke en Beppie Kraft. Aangevuld met Hôrster artiesten én met vele carnavalsartiesten van de kerkdorpen van Horst aan de Maas. De organisatie geeft aan terug te kijken op een bijzonder geslaagd evenement.

Lees verder

'Horster' Prins Maurice Weijs in de Lier


Geboren en getogen in Horst, een Dreumel dus, bleek geen belemmering om Prins Carnaval te worden in een dorpje boven de rivieren. Maurice Weijs leidt als Prins de Weijste uit het Zuiden de carnaval bij carnavalsvereniging 'de Theebukkers'. Samen met zijn vrouw Willeke en de kinderen Bram, Julia en Stijn viert hij dit jaar carnaval als de heerser in het Zuid-Hollandse de Lier.

Lees verder

Zilvervos voor Pastoor Ruud Verheggen


Pastoor Ruud Verheggen van Meerlo heeft zaterdagavond uit handen van prins Wilbert 1ste de Zilvervos ontvangen. Hij kreeg deze hoogste dorpsonderscheiding na de carnavalsmis in de Joannes de Doperkerk te Meerlo.
Verheggen ontving deze onderscheiding bij gelegenheid van zijn aanstaand zilveren priesterjubileum en de manier waarop hij het priesterschap anno 2018 vorm en inhoud geeft.

Hij is zeer actief als een van de weinige religieuzen op social media. Zijn activiteiten op facebook getuige van een moderne aanpak.
De pastoor is zeer betrokken bij de dorpsgemeenschap én het lief en leed van de inwoners, ongeacht hun geloofsovertuiging.

Lees verder

Bijzondere boerenbruiloft in Meerlo


Aanstaande dinsdag zal er in Meerlo een bijzondere boerenbruiloft plaats vinden. De bruid staat er alleen voor! Er wordt namelijk “getrouwd met de handschoen”.

Ton en Charlotte uit buurt ’t Centrum, kwamen op 6 januari dolenthousiast uit als het boerenbruidspaar bij de Vöskes in Meerlo. Maar wat de hele zaal toen niet wist, was dat Ton 3 dagen eerder te horen had gekregen dat hij uitgezonden zou gaan worden op een militaire missie. Hij is luchtverkeersleider en zou nog voor carnaval moeten vertrekken. Consternatie alom, hoe moest dat nu?

Ton vertrok op missie. Maar Ton en Charlotte wilden de trouwerij gewoon door laten gaan, het was te kort dag om het programma om te gooien. In het verleden werd wel vaker getrouwd met de handschoen, als militairen ver van huis waren. Voor Ton stond dan ook gelijk vast, dat het op deze wijze moest gebeuren!

Dus geen traditionele trouwerij op het dorpsplein, zoals gebruikelijk in Meerlo. Maar een bruiloft in Café Oud Meerlo, waar het bruidspaar elkaar op afstand, via een Skype-verbinding op een scherm, dinsdagmiddag het ja-woord zal geven onder toeziend oog van hun getuigen Ronald en Bianca.

Ook de verloving op maandagavond zal via een Skype-verbinding gaan plaatsvinden. Hierbij zal “vrijgezel” Ton dan, compleet met de traditionele bokkenpruik op, zijn boerenhuwelijk met Charlotte aankondigen. Die pruik is namelijk mee op missie! Traditioneel gebeurd dit bij de Vöskes onder het genot van een VOS-biertje. Maar of Ton dat ook zal nuttigen, blijft de vraag……

Het bruidspaar en getuigen houden hun receptie op dinsdagmiddag vanaf 16 uur in zaal ‘t Brugeind in Meerlo.

Lees verder

Carnavalsmis Horst op vrijdag


De jaarlijkse carnavalsmis is dit jaar voor het eerst op vrijdagavond. De mis in de Sint Lambertuskerk in Horst heeft als thema ‘Ás ik kós toëvere’.

Lees verder

Jeugdprins Bert I van Ût Ezelsköpke


Zondag 14 januari is de Jeugdprins 2018 van ût Eazelsriëk bekend gemaakt. Prins Bert I van Jeugdcarnavalsvereniging Ût Ezelsköpke gaat samen met zijn adjudanten Teun en Ruben dit vastelaovesjaor de scepter zwaaien in Sevenum, bijgestaan door de Raod van Elluf en de lieftallige dansmariekes!

Hij doet dit met de spreuk: 'Ôk al schille weej ûnne kop, deaze carnaval goan weej väörop!'

Lees verder

Foto's Gekke Maondaag in Lottum


Lottum is vandaag in de ban van Gekke Maondaag. Maandagmiddag trok een bonte stoet door het Lottumse Peggeriëk.

Lees verder

Prinsenparade van start op televisie


Na het succes van vorig jaar brengt Omroep Reindonk ook dit jaar weer een PrinsenParade op televisie. Presentator Louis Vullings ontvangt daarin alle carnavals-prinsen, adjudanten en vorsten uit onze gemeente.

Lees verder

Anna en Siem Jeugdbruidspaar in Sevenum


Judoclub Jigoro Kano Sevenum organiseert dit jaar samen met de jeugdcarnaval Sevenum de kinderboerenbruiloft.

De 17 enthousiaste kinderen hebben zich aan het publiek voorgesteld door middel van een spectaculaire judodemonstratie in de Wingerd. Ook werden Anna Deckers en Siem Hoex gepresenteerd als het jeugd-boorebruidspaar 2018.


Het bruidspaar Anna en Siem en hun gezelschap Sam, Guusje, Fanny, Fenna, Daantje, Julie, Isa, Tess, Job, Esmee, Pien, Jill, Inke, Maartje en Neele nodigen u uit voor de grote dag op carnavalsdinsdag 13 februari om 16:11 uur zaal de Wingerd in Sevenum.

Lees verder

De Hannes naar de Horster biljarters


In een bomvolle Mèrthal werd vrijdagavond door 'meisterklosjaar' Ger Gubbels de naam van 'D’n Hannes' 2017 bekend gemaakt. De titel gaat naar een persoon of organisatie die buiten zijn schuld 'de hannes' is. Na het opsommen van een aantal nominaties werd 'D’n Hannes 2017' aan de Horster biljarter uitgereikt.

Lees verder

Eigen consumptiemunt voor Hôrster Carnavals Parade


De organisatie van de Hôrster Carnavals Parade gaat een eigen consumptiemunt invoeren tijdens het evenement. De Horster Horeca munt is niet geldig tijdens de Hôrster Carnavals Parade, volgend weekend in het Horster centrum.

Al zes jaar lang organiseren De Lange Horst, Liesbeth's Grand Café en Proeflokaal van Horst het carnavalsevenement, dat uitgroeide van een paar honderd bezoekers in het begin naar ruim 4000 bezoekers nu. Daardoor zijn de veiligheidseisen steeds hoger geworden: extra security, het plaatsen van de nodige hekken en het afsluiten van de nodige verzekeringen.

Lees verder

Krullevaart-airlines


De Krullefanfaar van basisschool de Krullevaar in Sevenum heeft samen met ouders en kinderen een carnavalshit geschreven, 'Krullevaart-airlines'.

Lees verder

Peel, Pils en Polka carnavalshit Griendtsveen


C.S. de Klotbultjes heeft dit jaar zijn eigen carnavalskraker, Peel Pils en Polka van Sander Voets. De carnavalsvereniging uit Griendtsveen dingt met dit nummer mee naar de prijzen in de gemeente Deurne.

Lees verder

Wie is nu het Boerenbruidspaar in Meterik?


In ‘t mooi versierde MFC werden onlangs ’t Booregezelschap aan de Meulewiekers gepresenteerd. Stefan Bouten en 'zijn' Sandra Keijsers zullen op carnavalsdinsdag 13 februari in het onecht treden.
En afgelopen zaterdag is hun huis op de Dwarsweg in Meterik versiert, maar ... de versierders hebben een grote fout gemaakt.

Op het bord pronkt niet de naam van Stefan en Sandra maar van het boerenbruidspaar van 2017: namelijk Remco en Anique! 


Waar het exact fout is gegaan is niet helemaal duidelijk, maar volgens onze tipgever 'MeAm' komen de versierders in aanmerking voor de 'Vergulde Klap van de Meule'... 

Lees verder

Orde van Verdiensten voor Renée Coenen


Renée Coenen uit Melderslo heeft afgelopen zaterdag de Orde van Verdienste ontvangen van carnavalsvereniging de Vlaskop uit Melderslo. De 23-jarige Renée kreeg de onderscheiding voor haar inzet bij verschillende verenigingen in het dorp.

Zo is zij sinds 2014 voorzitter van de KPJ en bij de commissie die de Maelderse Examenfuif organiseert. Ook is zij actief bij Jong Nederland waar zijn tussen 2010 en 2015 leidster was.

Lees verder

Tessa en Niek Jeugdboerenpaar Hegelsom


Tessa en Niek zijn het nieuwe Jeugdboerenbruidspaar van Hegelsom. Zij kwamen zondag 28 januari uit in de Tuutetempel in Hegelsom.

Lees verder

Uitslag en foto’s carnavalsoptocht Grubbenvorst


Grubbenvorst is vandaag weer in de ban van Gekke Maondaag. Maandagmiddag trok de eerste carnavalsoptocht van het seizoen door de straten.

Lees verder

VIDEO: Grubbenvorst loopt uit voor Gekke Maondaag


Grubbenvorst is vandaag weer in de ban van Gekke Maondaag. Het hele dorp is uitgelopen om carnaval te vieren. De ochtend begon voor de Plaggenhouwers al vroeg met het thuis ophalen van Prins Hay (Dings) de 6e en het boerenbruidspaar van Openbare Basisschool De Samensprong. Daarna volgde het inschieten van het feest door de schutterij, toen de Boerenbruiloft en de sleuteloverdracht.

Vanaf 14.30 uur trekt de grote optocht door Grubbenvorst.

Lees verder

Punten halve finalisten LVK bekend gemaakt


Anita Rosendorf is met ' laot mich' als 41ste geëindigd tijdens de halve finales van het LVK 2018. Bjorn van Berkel behaalde de 31e plaats met zijn nummer 'Ventilere', de 29e plek was voor Frank en de Sterren met het liedje 'Binnesteboête'. 'Onder 't lich van de maon' van Ken en Robbie eindigde op de 25e plaats.

De lijst, samengesteld uit de punten van de hoofdjury en de SMS-stemmen die tijdens de halve finale zijn gegeven, werd zaterdag bekend gemaakt. De hoogste 20 gingen uiteindelijk naar de finale, na een 'kleine correctie' in verband met de gelijke verdeling van de regio's.

De vijfde inzending uit Horst aan de Maas, de Toddezek uit Grubbenvorst, eindigden in de lijst op een 9e plaats. Afgelopen vrijdag behaalden zij met het nummer 'Ach, dân zien we vân de straot aaf !' een derde plek in de grote finale van het LVK in Kessel.

Lees verder

Roek van Verdienste voor Wilbert Ingenpass


Carnavalsvereniging de Ruuk uit Blitterswijck heeft zaterdagavond de 'Roek van Verdienste' postuum uitgereikt aan Wilbert Ingenpass. De vereniging eert hiermee hun dorpsgenoot en lid van de vereniging.

De toen 50-jarige Wilbert Ingenpass werd op 3 maart van het vorig jaar dood in huis gevonden. Het is nog steeds onduidelijk wat er zich die dag in het huis in Blitterswijck heeft afgespeeld.

Zaterdagavond werd hij postuum geëerd tijdens de jaarlijkse revueavonden, waar zijn vrouw Joze de onderscheiding voor het vele werk voor alle verenigingen in Blitterswijck in ontvangst mocht nemen.
Lees verder

Toddezèk derde op LVK


De Toddezèk zijn op de derde plaats geëindigd in de finale van het LVK. De groep uit Grubbenvorst maakte vrijdagavond haar rentree op het Limburgs Vastelaoves Leedjesconcours met het liedje 'Ach dân zien we vân de straot aaf'.

Lees verder

Toddezèk maken rentree op LVK


De Toddezèk maken zich op voor de finale van het LVK vanavond in Kessel. De groep uit Grubbenvorst maakt haar rentree op het Limburgs Vastelaoves Leedjesconcours.

Lees verder

Onderscheiding voor Geert Bouten


Het Jeugdcomité van de Meulewiekers uit Meterik reikt dit jaar kunstwerk van “de drie vrouwen” uit aan Geert Bouten. Hij ontvangt de onderscheiding voor zijn inzet bij diverse organisaties en verenigingen in Meterik.

Geert is jarenlang trouw lid van Volleybalclub Meterik geweest, als speler, maar ook als coach van diverse teams en scheidsrechter. Als bestuurslid was hij verantwoordelijk voor de activiteitencommissie. Van 1996 tot 2017 was hij medeorganisator van het VCM Buitentoernooi, het jaarlijkse volleybaltoernooi voor jeugd- en recreatieve teams.

Lees verder

Jeugdprins Luuk en prinses Meike in America


Op zondag 14 januari kwam het nieuwe jeugdprinsengezelschap van De Turftreiërs uit. Prins Luuk I (van Herpen) en prinses Meike II (Houben). Hun adjudanten zijn Len Peeters en Ise Kersten.

Lees verder

Jeugdprins Ryan en prinses Jip in Swolgen


In een goed gevulde Bokkenstal werd op zondag 14 januari het nieuwe jeugdprinsenpaar van CV d’n Bok bekendgemaakt. De middag stond in het teken van superhelden.

Lees verder

Toddezek op finale LVK 2018


Zondagmiddag werden de twintig finalisten die meedoen op vrijdag 26 januari op het LVK 2018 bekendgemaakt.

Tussen 13:00 en 17:00 uur trokken verslaggevers van L1 door onze provincie om de finalisten te verrassen.

Uit onze gemeente doen de Toddezek uit Grubbenvorst mee aan de finale met het liedje 'Ach dân zien we vân de straot aaf'. Zij werden door reporter Tim op 't Broek verrast tijdens een optreden in Nieuwstad.

Lees verder

Eerste act op LVK bekend ...


Het houdt heel carnavalsvierend Limburg bezig: wie gaat het podium in Kessel bestijgen op vrijdag 26 januari? Enkele uren voor de bekendmaking van de 20 LVK finalisten is de eerste act bekend gemaakt. 


De Hegelsomse Carnavalsband.nl speelt tijdens de grote afterparty, die direct na de officiële uitzending van het LVK zal losbarsten. De 6-mans formatie van Niek Geurts, Jos Hoebers, Joep Hoebers, Jeroen Verberkt, Geert Josten en Jeroen Kuijpers zal de 6.000 bezoekers trakteren op een mix van allerlei Limburgse carnavalshits. 

Met als hoogtepunt de speciaal voor dit seizoen uitgebrachte carnavalskraker Maximaal Knappuh.

Lees verder

Jeugdprins Niek en prinses Lotte in Tienray


De jeugd van Tienray was zaterdag aan de beurt. Vanaf 18.00 uur liep de Geitenstal al snel vol en konden Prins Arno en Prinses Maud voor het laatst voorop in polonaise door de Geitenstal.


Na het aftreden van Arno en Maud was dan eindelijk het grote moment daar. De jeugdige Geiten werden meegevoerd over route 66, 6x11 door alle kerkdorpen van Horst aan de Maas. Als laatste arriveerden ze in Tienray en reden ze vol gas de geitenstal binnen.

Prins Niek den Twedde en Prinses Lotte de Urste, het 50ste jeugdprinsenpaar van CV de Geiten gaan in 2018 de Geiteliemkes voorop in de carnaval. Prins Niek en Prinses Lotte houden receptie op zondag 11 februari van 16.00 tot 17.00. 

Niek is de zoon van Danny en Miranda van Leur, Lotte is de dochter van Prins Marcel den Twedde en zijn Prinses Joyce.


Lees verder

Laatste halve finale LVK


De laatste twee van de vijf halve finalisten uit Horst aan de Maas zullen vanavond meedoen aan de derde halve finale van het LVK 2018. De laatste halve finale is van 18:00 tot 20:00 uur te zien en te beluisteren via L1-TV, -radio en internet.

Lees verder

Frank en Diana Boerenbruidspaar Griendtsveen


Frank van Kachele Toon en Helmie ant Leissels Kanaal en Diaan van aardbei Michiel en Petra van het Zinkske uit de Ouwe Peel worden op carnavalsmaandag in de onecht verbonden als het Boerenbruidspaar 2018 van de Griendtsveense carnavalsclub De Klotbultjes.

Lees verder

Jos en Cindy boerenbruidspaar Kronenberg / Evertsoord


Onlangs werden Jos Engels en Cindy Derixgepresenteerd als het nieuwe Boerenbruidspaar van carnavalsvereniging Kroeënekraan en Pieëlhaas.


Zij zullen op carnavalszondag om 16:11 uur in het onecht treden in MFC de Torrekoel in Kronenberg.

Lees verder

Heite Soep 2e bij CMC Alaif 2018


Heite Soep uit Horst heeft met het liedje ‘Dát Doon Ze Ós Ni Nao’ de tweede plaats gepakt bij het CMC Alaif 2018 in de categorie origineel. De groep kreeg slechts een punt minder dan winnaar Fiorenza uit Valkenburg.

Lees verder

Jasper Janssen nieuwe Jeugdprins Hegelsom


Jasper Janssen is zondag in een drukbezochte Tuutetempel als jeugdprins Jasper I uitgeroepen tot 52e jeugdprins van Hegelsom. Samen met zijn adjudanten Daan en Tim heerst jeugdprins Jasper het komende carnavalsseizoen over alle Kuukes en jonge Tuute in Hegelsom.

Nadat Jeugdprins Lars en zijn adjudanten Tim en Stan werden ontdaan van hun functie werd Lars in het Oud Jeugdprinsen en Oud Vorstencorps opgenomen. Hierna werd een toneelstuk opgevoerd door de Jeugdraad van 11, Dansmarietjes en Jeugdvorst Renske.

Lees verder

Stef Smits 60e Jeugdprins in Horst


Tijdens de Jeugdzittingsmiddag op zondag 14 januari werd Stef I uitgeroepen tot 60ste Jeugdprins. Hij zal worden bijgestaan door zijn twee adjudanten Koen (Spreeuwenberg) en Ivo (Poels). 


Na een mooi spel, geheel in het thema ‘Ás ik kós toëvere’ werd door Vôrs Festum, het nieuwe Jeugdprinselijk trio bekend gemaakt. 

Het Prinselijk trio recipieert op zaterdag 3 februari in zaal De Lange tussen 19:11 uur en 21:11 uur.

Lees verder

Jeugdboerenbruidspaar in Horst


In een gezellig volle Merthal in Horst is zondagmiddag de Jeugdboorebrullef van Jeugdcarnaval d'n Dreumel gepresenteerd. De spelersgroep bestaat geheel uit kinderen van de Hockey Club Horst.

In het thema van dit jaar, 'As ik kós toëvere' bestaat de spelersgroep o.a. uit Toêver Tines (Freek Ambrosius), Flip Flipendo (bruidegom Tim Martens), Elza ’t Elfje (Mare Duffhues), Wies Wijsneus (Elle Truijen), Gemma Gember (Merel Cop), Jonkvrouw Janne (bruid Roos Nabben), Harry Harnas (Peet Gijsen), Karel de Kleine (Julian Lemmen), Koningin Rosa (Maartje Martens) en Appie Actueel (Teun Versleijen).

Op zondag 4 februari zal de Jeugdboorebrullef gehouden worden vanaf 14:11 uur in zaal De Lange.

Lees verder

Prins Marcel d'n twedde in Tienray


De Tienrayse Geiten hebben een nieuwe Prins: Marcel den Twedde. In een act waarmee de proclamatiecommissie zich zelf wist te overtreffen werd Marcel Hovens als 66e Prins aan de Geiten gepresenteerd.
Tijdens de carnavalsdagen zal hij samen met zijn prinses Joyce en de kinderen Lotte & Tom voorop gaan in de jubileumcarnaval in Tienray.

Lees verder

Koen Versleijen 56e Dreumelprins


Ook bij de Dreumels in Horst is de nieuwe prins bekend: Koen Versleijen is in een bomvolle Merthal uitgeroepen als de 56e Dreumelprins.

Tijdens de komende doldwaze dagen wordt hij bijgestaan door zijn prinses Anne Jenniskens en zijn adjudanten Joop Driessen en Willem van den Munckhof.

de 27-jarige Prins Koen werkt in het dagelijks leven bij Goojendaag in Horst. Het carnavalsbloed loopt door zijn aderen: hij zingt o.a. bij de groep Frank en de Sterren en schrijft teksten voor de carnavalskrant de Klos.

Lees verder

Bram I nieuwe heerser Meulewiekers


Bram Jacobs is zaterdag 13 januari uitgeroepen als 'Prins Bram den iërste'. Hij is de 54e Prins van de Meulewiekers uit Meterik. De 21 jarige Prins Bram I wordt in zijn regeerperiode bijgestaan door de Adjudanten Ward Versleijen en Bram Arts.

De sportieve en actieve Prins speelt volleybal en is leider bij Jong Nederland Meterik. Ook is hij actief bij het organiseren van het festival 'Inside the Cage'.
In het dagelijks leven werkt hij als Recruitment Consultant Finance bij Personato in Venray.

Prins Bram I zal samen met zijn adjudanten Ward en Bram op zondag 4 februari om 13:11 uur receptie houden in MFC ‘De Meulewiek’ aan de Sint-Janstraat te Meterik.

Lees verder

Boerenbruidspaar Bart en Jolien Knoops in Tienray


Bart en Jolien Knoops werden zaterdagavond gepresenteerd als het Boerenbruidspaar voor het 66e carnavalsseizoen van CV de Geiten in Tienray.

Bart is zoon van Knoops Math van Guus en Truus van d’n Edah en Mientje Smits van de Soeterbeak.
Zijn bruid Jolien is dochter van Hem van Theeuwes Toën zienen Hay en Welbers-Gradje zien Door en Ien van Stippe-Handrie zienen Toën en Gerards Jac zien Cis uut Cassele.

Hun getuigen zijn Maikel, zoën van Brouwers Pierre van Fitting Jèntje en Trees van de Foetelaers uut Nuujsjtadt en Kim, dochter van Jan van Piëters Jèr van deWiendbuul, en Vervoorts Marij van den Blauwpoët

Het bruidspaar zal op dinsdag 13 februari in de onecht worden verbonden. De ceremonie is om 14.30 uur in de Geitenstal in Tienray. 

Lees verder

Joep Everts 65e Prins d'n Ezelskop


Prins Joep I Everts is uitgeroepen tot de 65e prins van de Ezelskop uit Sevenum.


In een bomvol cultureel centrum de Wingerd werd hij samen met zijn adjudanten Roy Hoeijmakers en Stef Billekens gepresenteerd als de nieuwe heerser voor de komende dolle dagen.

De prins en zijn gevolg houden receptie op zondag 28 januari vanaf 14:11 uur in de Wingerd in Sevenum.

Lees verder

Jeugdprins Harm en -prinses Indy in Meerlo


Tijdens een druk bezocht Jeugdprinsenbal is na een Prinsenjacht het jeugdprinsenpaar van de Voskes bekend gemaakt. Tijdens de komende carnavalsdagen zullen Jeugdprins Harm (Wijnbergen) Jeugdprinses Indy (Peelen) met hun adjudanten Dave (Vleeshouwers) en Else (Jacobs) in de polonaise voorop gaan.


Het jeugdprinsenpaar houdt receptie op zondag 28 januari vanaf 15:11 uur in zaal oud Meerlo.

Lees verder

Proclamatie Dreumelprins op Reindonk


Zaterdagavond vindt de proclamatie plaats van de 56e prins van de Dreumel in Horst. Zoals gebruikelijk is Radio Reindonk live aanwezig bij deze happening.

Lees verder

Pierre van Helden 15e keer in Buuttefinale


Pierre van Helden uit Melderslo staat vanavond voor de 15e keer in de Buuttefinale. Aan de Groot Limburgse Buuttekampioenschappen 2018 in de Oranjerie in Roermond doen zeven buuttereedners mee.

Lees verder

Orde van Verdienste voor Ton Derix


Ton Derix ontvangt dit jaar de Orde van Verdienste van Carnavalsvereniging de Turftreiers uit America. In 1992 begon hij als sponsor van AVV America, waarvoor hij vorig jaar een onderscheiding kreeg voor 25 jaar sponsering. Ook sponsorde hij jarenlang de tennisclub en vele andere verenigingen en heeft hij ook bijgedragen aan de nieuwe tenues van fanfare St. Caecilia.

Lees verder

Horst nieuwe halte Brand Beer Venlo Express


Voor editie 2018 wordt het aantal halteplaatsen van de Brand Beer Venlo Express uitgebreid met Horst-Sevenum. Nadat de trein al vastelaovesvierders heeft opgepikt in Maastricht (vertrek om 06:55), Valkenburg, Heerlen, Sittard, Roermond, Weert en Eindhoven is hij om 9.34 uur op station Horst-Sevenum.

Lees verder

Prins Leon III in Broekhuizen


Leon Thijssen is zondagmiddag uitgeroepen als 'Prins Leon d'n Derde', de 61e Prins van Carnavalsvereniging De Krey in Broekhuizen. Tijdens zijn regeerperiode wordt hij bijgestaan door Prinses Maddy en Adjudant Jack Janssen.


De 49-jarige Prins Prins Leon zijn Prinses Maddy hebben twee zonen Nick en Luc. Leon is conciërge op het Dendron College in Horst. Adjudant Jack Janssen is werkzaam bij Bart Faassen boomkwekerij in Tegelen. Ze zijn beide lid van Fanfare St Nicolaas en Joekskapel 'Gister ging ut Beater
'. 
Het motto van Prins Leon III voor de komende Carnaval in Broekhuizen is:
Mit veul Tam Tam en unne Goije pot beer make weej dit jaor in het Kreyenes veul plezeer.

Prins Leon III , Prinses Maddy en Adjudant Jack houden op zondag 28 januari een receptie vanaf 14:11 uur in ‘t Brouwershuisvin Broekhuizen.

Foto’s: ANGY PhotoDesign

Lees verder

Bas en Lovely Boerenbruidspaar HCH Horst


In de clubkantine van Hockey Club Horst is zaterdagavond het boerenbruidspaar gepresenteerd. Op carnavalsdinsdag zullen Grad vaan Door en Herman en Charlotte van Frits van Vleuten in de Horster Merthal in het onecht treden.


In het dagelijks leven kent Horst het bruidspaar beter als Bas Derix en Lovely Brinkhaus.

In de Focus-uitzending van maandag 8 februari ziet u een reportage op TV-Reindonk.

Lees verder

Joep en Joyce jeugdprinsenpaar in Lottum


Ook de carnavalsvierende jeugd van Lottum heeft sinds zaterdagavond een nieuw prinselijk paar: Joep II (Joep van Deelen) en Joyce II (Joyce Biermans) zaterdagavond in de Harmoniezaal in het Rozendorp gepresenteerd. Zij zullen dit jaar voorop gaan tijdens de karnavalsaktiviteiten met als hoogtepunt de Lottumse Gekke Maandag op 5 februari.

U kunt het jeugdprinsenpaar feliciteren tijdens de receptie op vrijdag 19 januari van 19.11 tot 20.30 uur in soos Canix in Lottum.

Lees verder

Prins Rob 56e prins in Melderslo


In MFC de Zwingel in Melderslo werd zaterdagavond de nieuwe heerser over 't Vlaskoppenriëk gepresenteerd.; Prins Rob I (van der Beele), prinses May en adjudanten Leon (Baltussen) en Mart (Verstraaten) gaan dit 56e seizoen als vierspan door carnavalsvierend Melderslo


Prins Rob werkt in het dagelijks leven leerkrwacht op het Dendron College in Horst.  

De lijfspreuk van de nieuwe Prins: 'genne zeiver maar d'r aan wie vaerkes Wullum!'

Lees verder

Prins Wilbert de Urste in Meerlo


Carnavalsvierend Meerlo was zaterdagavond getuige van de presentatie van de 71e heerser in het Voskes-riek: Prins Wilbert den Urste (v.d. Laar) vormt samen met zijn Prinses Ans Adjudant en Wim Willemse het Prinselijk trio in Meerlo.

Ook werd het kersverse boerenbruidspaar bekend gemaakt: Ton en Charlotte Smolders zullen dit jaar, onder het toeziend oog van hun 'getuuge' Ronald en Bianca Verberne op dinsdag 13 februari in het onecht treden.

Lees verder

Prins Niek de Boer in Lottum


In een gezellig drukke Harmoniezaal in Lottum is zaterdagavond Prins Niek de Boer gepresenteerd als de nieuwe heerser van het Peggenriek. Samen met zijn prinses Silke duiken zij het komende carnavalsseizoen in.


Prins Niek de derde is in het dagelijks leven mede-eigenaar van loonbedrijf gebroeders de Boer in Lottum.

U kunt hen feliciteren op zaterdag 28 januari vanaf 20:11 uur in de Harmoniezaal in Lottum.

Lees verder

Prins Hay de 6e in Grubbenvorst


De nieuwe heerser bij Gekke Maondaags Vereiniging de Plaggenhouwers is bekend: Prins Hay (Dings) de 6e, met zien Adjudante Tom (Hesen) & Barry (Peute) regeren dit carnavalsseizoen in Grubbenvorst.

De kersverse carnavalsprins is werkzaam als Account Manager bij Seacon Logistics in Venlo. In de vrije tijd werkt het trio aan hun conditie als actief volleyballer bij Aspargos.

Ze houden receptie op zondag 21 januari in residensie Café de Vonkel vanaf 14:11 uur.

Lees verder

Alde Knoeper voor Louis Vullings


Louis Vullings krijgt volgende maand D’n Alde Knoeper. Dit is een onderscheiding die elk jaar door de Ald Preense van carnavalsvereniging D’n Dreumel wordt uitgereikt aan diegene die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de carnaval in het algemeen en voor D’n Dreumel in het bijzonder.

Lees verder

Vijf halve finalisten LVK uit Horst a/d Maas


Vijf acts uit onze gemeente staan met hun liedje in de halve finale van het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK). De zestig halve finalisten zijn maandagavond bekendgemaakt.

Lees verder

Eenmalige herdruk Horster leesplankje


De placemat van het tweede Hôrster Laesplaenkske is binnen drie weken al uitverkocht. D’n Dreumel heeft dan ook besloten tot een eenmalige herdruk.

Lees verder

Kinderkoor Meterik in finale KVL


Kinjerkoor Meterik heeft zich geplaatst voor de finale van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival (KVL). De kinderen van basisschool Onder De Wieken doen mee met het liedje ‘Snuupkes’.

Lees verder

Bart en Janne Boerenbruidspaar CV d'n Bok


In een gezellig drukke Bokkestal is zaterdag 25 november het nieuwe boerenbruidspaar van C.V D’n Bok voorgesteld. Dit jaar mogen Bart en Janne Aerts samen met hun spelersgroep en hun kinderen Fleur, Julia en Cas voorop in de Bokkenstal.

Buiten het gezin zijn Bart en Janne actief in het verenigingsleven, zo is Bart speler bij Sporting ST en leeft Janne zich graag uit bij de Peelrunners, en zijn ze beide actief in het bestuur van kindervakantiewerk in Swolgen.

Lees verder

Prins Nils bij CV d'n Bok in Swolgen


Nils Aerts is zaterdagavond uitgeroepen als ‘Prins Nils d’n urste’ van CV d’n Bok. De kersverse heerser wordt in zijn regeer periode bijgestaan door de Adjudanten René Kusters en Bart Theeuwen.

Nils Aerts is werkzaam als Accountmanager bij Inther Logistics Engineering in Venray. Hij voetbalt zondags met de jongens van Sporting ST 4 en zit in de organisatie van Bokstock.

Lees verder

Nieuwe versie Horster leesplankje


Na ruim dertig jaar komt er eindelijk een opvolger van het eerste Horster leesplankje van UVB. In het kader van het 55-jarig jubileum van carnavalsvereniging D’n Dreumel presenteert de Kloscommissie dit weekend het tweede Hôrster Laesplaenkske.

Lees verder

Jubileumbrunch CV D’n Dreumel


Traditiegetrouw vindt jaarlijks op de eerste zondag na de 11e van de 11e de brunch voor leden met partners van carnavalsvereniging D’n Dreumel plaats. De officiële start van het carnavalsseizoen voor de vereniging. De jubileumbrunch (5x11) was voor D’n Dreumel aanleiding om een aantal van haar leden te huldigen in verband met hun respectievelijk 11-, 22-, 33- en zelfs 44-jarig lidmaatschap.

Lees verder

Jos Peeters wint Liedjesmatinee Hegelsom


Voorzitter Jos Peeters van Carnavalsvereniging de Tuutekop heeft het Liedjesmatinee in Hegelsom gewonnen. Met zijn liedje 'Ut is vurbeej' won hij voor het eerst het Liedjesmatinee.

Lees verder

Presentatie jubileumboek d'n Dreumel


Vijfenvijftig jaar geleden, om precies te zijn op 9 november 1962, werd de oprichtingsvergadering gehouden van de Horster carnavalsvereniging d’n Dreumel. Ter gelegenheid van het jubileum brengt de vereniging een jubileumboek uit over 55 jaar 'Dreumelrijk'.

Lees verder

D'n Dreumel zoekt beste carnavalsliedje


Carnavalsvereniging d'n Dreumel uit Horst stelt ter gelegenheid van het 5*11-jarig bestaan een 'TOP 55' samen van Horster carnavalsliedjes.

Op de website www.dreumel-horst.nl/top55 staan 257 liedjes die er in het rijke muziekverleden van de vereniging zijn uitgebracht en meegezongen. U kunt daarop stemmen op uw 11 favoriete Horster liedjes. Aan de hand daarvan wordt de 'carnavals-hitparade' vastgesteld.


Tijdens de jubileumactiviteit 'Oet de alde doës' op zondag 19 november wordt de TOP 55 bekendgemaakt.


Lees verder

BCL-treffen 2019 bij Plaggenhouwers


Gekke Moandaagsvereiniging de Plaggenhouwers uit Grubbenvorst mag in 2019 het BCL-treffen organiseren. Dat heeft het BCL, de Bond Carnavalsverenigingen Limburg, bekend gemaakt tijdens hun jaarvergadering.

Lees verder

De Vlaskop maakt zich op voor jubileum


Carnavalsvereniging De Vlaskop uit Melderslo maakt zich op voor het 5x11 jarig jubileum. Van vrijdag 10 t/m zondag 12 november wordt dit gevierd in MFC De Zwingel.

Lees verder

D’n Dreumel maakt zich op voor jubileum


Carnavalsvereniging D’n Dreumel maakt zich op voor het 5x11 jarig jubileum. Van vrijdag 17 t/m zondag 19 november wordt dit gevierd in de Mèrthal. Voorafgaand aan dit weekend zal er voor alle Dreumelleden op zondag 12 november een jubileumbrunch georganiseerd worden. Dan wordt ook het jubileumboek officieel gepresenteerd.

Lees verder

Bjorn van Berkel wint Liedjeskonkoer


Gekke Maondaagsvereiniging “De Plaggenhouwers” uit Grubbenvorst heeft zaterdag 23 september het vastenaovendseizoen 2017-2018 geopend met het jaarlijkse Liedjeskonkoer. Tijdens de druk bezochte avond zagen de carnavalsvierders Björn van Berkel als winnaar uit de bus komen. 


Hij won met het liedje 'Ventilere!', geschreven door Hans van de Brandt en Björn van Berkel, met muziek van Martijn de Jong.

Lees verder

Toddezèk zingen op de kermis in Volendam


De Toddezèk gaan vandaag optreden op de kermis in Volendam. De heren uit Grubbenvorst zijn gevraagd om hun carnavalskraker ‘Onhendig leedje’ te komen zingen.

Lees verder

Vacature voor prins(es) carnaval in Griendtsveen


Carnaval Stichting De Klotbultjes uit Griendtsveen heeft een vacature geplaatst voor een nieuwe prins of prinses carnaval. Inwoners van het dorp worden opgeroepen om te reageren op de vacature voor meewerkend voorman/vrouw bij de vereniging.

Lees verder

Zeer goed verzorgde carnavalsoptocht Tienray


Door de straten van Tienray trok maandagmiddag een lange en zeer goed verzorgde carnavalsoptocht. Voor vertrek werden de deelnemers getrakteerd op broodjes frikandel door de plaatselijke supermarkt.

Een diversiteit aan onderwerpen passeerde de revue: zoals een aflevering van Stroatproat, het verdwijnen van het voetbalveld en de kantine, de oude supermarkt en binnenkort de school, Tiendere First met het 'Ghite House' in het voormalige klooster, het 25-jarige bestaan van VC de'Groetlurkers' en de eerste plannen voor MFC Klein Lourdes in kerk, en de groep carnavalisten die na 37 jaar meedoen aan de optocht besloten heeft "een ount aan te breien'.

Prins Cyril, jeugdprins Arno en jeugdprinses Maud kunnen terugkijken op een bijzonder goed verzorgde optocht.

Lees verder

Einde van een bonte carnaval


Lees verder

Boorebrulluf in Hegelsom


Op carnavalsmaandag werd in ’t Tuuteriek de boerenbruiloft gevierd. De organisatie was voor het eerst in de historie in handen van fietsclub de Slappe Band die had besloten het feest te starten met een echte fietstocht.

Lees verder

Optocht van d'n Bok


Swolgen heeft kunnen genieten van een fraaie optocht.
De éérste plaats in de categorie jeugd ging naar 'de Voegers'.

Bij de enkelingen werd Wim van Horck nummer één.
Het boerengezelschap ging bij de wagens aan de haal met de eerste prijs.

De groep  'de Wachters' veroverde de publieksprijs en won tevens in de categorie Groepen.
Een korte impressie uit Swolgen met foto`s van Martijn de Swart.

Lees verder

4000 carnavalsvierders op Horster Parade


Op de "Horster Parade" welke door zo'n 4000 vastelaovend vierende personen werd bezocht zat de stemming er goed in.
De diverse artiesten, waarvan velen van eigen Horster bodem zorgden daar wel voor.
Ook waren er veel mooi verklede en geschmickte "maskes".

Lees verder

Zilvervos voor Reinier Thiesen


Carnavalsvereniging De Vöskes Meerlo heeft tijdens de zondagse carnavalsmis  de hoogste onderscheiding, de Zilvervos, uitgereikt aan Reinier Thiesen (72).

De bij deze onderscheiding behorende versierselen werden hem overhandigd door prins Paul Coenders van CV De Vöskes.


Lees verder

Björn van Berkel in middenmoot op LVK


Björn van Berkel is in de finale van het LVK niet in de buurt gekomen van de winst. Met het liedje ‘D'n tel kwiet’ werd de zanger uit Grubbenvorst negende.

De finale van het LVK vond vanavond plaats in Heerlen. De winst ging naar De Geliënde uit Hulsberg met 'Code Road-Gael-Greun'. De tweede plaats was voor ‘1000 Sterre’ van Bjorn & Mieke uit Venray.

Ook Panningen en Venlo waren in de finale vertegenwoordigd. ‘Zing! (Lekker same hej) van De Breurkes eindigde als achtste en ‘Weej Dreije Door!’ van W-Dreej werd twaalfde.

‘D'n tel kwiet’ is geschreven door Martijn de Jong.

Vorig jaar werd Björn van Berkel achtste op het LVK met ‘Met Vastenaovend’. In 2014 pakte de zanger in het eigen Grubbenvorst de twaalfde plaats met 'Vastenaovend belaeve'.

foto: facebook.com/bjorn.vanberkel

Lees verder

Jeugdprinses Maud Aerts in Kronenberg


Jeugdprinses Maud Aerts regeert dit jaar in het rijk van de Kroeënekranen en Pieëlhazen. Zij hoeft dit niet alleen te doen, want haar adjudanten Maud Maas en Bente Wijnhoven staan haar bij.

Voordat de drie doldwaze dagen van start gaan, houdt het drietal eerst receptie op zaterdag 17 februari om 19:11 uur in de Torrekoel te Kronenberg. 


Ook is er dan een spetterend optreden van de winnaar van de jeugdtalentenjacht SuperKidz 2017, die zondag 12 februari wordt gehouden.

Lees verder

Om-en-om Meterikse onderscheidingen


Het Carnavals Comité Meterik en het Jeugdcomité Meterik gaan vanaf dit jaar per carnavalsseizoen nog maar een onderscheiding uitreiken aan iemand die zich verdienstelijk inzet voor de Meterikse gemeenschap. Voorheen reikte ’t Carnavals Comité Meterik op de zittingsavond de “Groëte Meule” uit en het Jeugdcomité Meterik na de optocht het beeldje “Drie Vrouwen”.

Vanaf nu zal dit om-en-om gaan gebeuren.

Dit jaar zal de 'Groëte Meule' worden uitgereikt aan iemand die zich inzet voor de Meterikse gemeenschap. Volgend jaar is het Jeugdcomité Meterik aan de beurt om het beeldje 'Drie Vrouwen' uit te reiken aan iemand die zich met name voor de jeugd in onze gemeenschap inzet.

Lees verder

Jeugdboerebruidspaar Quin & Jennifer


In Hegelsom is zondag 5 februari het nieuwe jeugdboerenbruidspaar van Jeugdcarnaval Hegelsom uitgekomen: Quin en Jennifer zullen op carnavalszondag in het onecht worden verbonden. Quin ván Ben en Lean Kleuskens en Jennifer ván Marcel Heijer en Lilian Hafmans 'geven elkaar het ja-woord' om 17.11 uur in zaal Debije in Hegelsom, waarna aansluitend de receptie plaatsvind.


Voor meer informatie en het complete programmaoverzicht van dit seizoen kun je kijken op de website: www.jchegelsom.nl

Lees verder

Ruuk van Verdienste voor Jan Willem Franssen


Tijdens de 'Blitterswikse revue' van zaterdag 4 februari is de Roek Van Verdienste toegekend aan Jan Willem Franssen. De onderscheiding is bedoeld voor mensen die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de carnaval in het dorp, voor de dorpsgemeenschap en het verenigingsleven. 


Jan Willem is een bezig baasje: hij was Carnavalsprins in 1994, enkele jaren lid van de Raad van Elf en voorzitter bij CV de Ruuk, lid van de werkgroep dorpsontwikkelingsplan Blitterswijck, lid van het St. Antonius Abt Gilde en bestuurslid van het Gemeenschapshuis. En verder is/was hij enorm actief bij voetbalvereniging als voetballer, leider en grensrechter, lid van de sponsorcommissie en kantinevrijwilliger van BVV’27.

U kunt Jan Willem Franssen en Prins Roel d’n Urste feliciteren tijdens de receptie op carnavalszaterdag 25 februari om 20.11 in het gemeenschapshuis in Blitterswijck.

Lees verder

Jeugdpaar Jens en Cloë in Wanssum


Tijdens de Bonte Middag zijn Jens Rutten en Cloë Janssen uitgeroepen tot Jeugdprins Jens I & Jeugdprinses Cloë I van de Wiendbuul. Zij regeren dit jaar over de jongste Wiendbuule in Wanssum.

Dit jaar werd het Miniplekske overhandigd aan Willy van der Heijden. Hij ontvangt deze onderscheiding van de carnavalsvereniging voor zijn inzet voor de jeugd in Wanssum.

De Jeugdprins, Jeugdprinses en de Miniplekskedrager houden op zaterdag 25 februari om 19:11 uur receptie bij OJC Midgard.

Lees verder

Anique en Remco boerenbruidspaar in Meterik


Tijdens het Verlovingsbal bij de Meulewiekers in Meterik is zondagmiddag het boerenbruidspaar bekend gemaakt: Anique Clabbers en Remco Vermeer worden op carnavalsdinsdag in het onecht verbonden.


Het gezelschap bestaat buiten het bruidspaar uit de ouders van de bruid José Geelen en Leon Mooren, de ouders van de bruidegom Saskia Kelders-Manders en Ron van Rengs, de pastoor Sander Cuenen en de twee zussen Mirte van den Beuken en Esther Jacobs.

Het trouwfeest op carnavalsdinsdag is om 14:11 uur, aansluitend is de receptie in MFC de Meulewiek.
Lees verder

Luc en Eef derde bij TVK in Velden


Tijdens het 8e TVK-liedjesconcours in Velden heeft zangeres Fiorenza Ruijters uit Valkenburg de eerste prijs gehaald. Zij won met het liedje ‘Het Super Tiener Vastelaovendsbal’. 


De tweede prijs was voor Samen Sjpas uit Doenrade/Puth, op de derde plek eindigden Luc en Eef uit Grubbenvorst. Zij deden mee met het nummer 'Ut allerlekkerst'.

Horst aan de Maas deed mee met 3 inzendingen: buiten Luc en Eef deden Jeroen en Sam uit Horst mee met het nummer 'De werreld umgedreijdt' en de Eigewieze Kuukes uit Hegelsom met het liedje 'Miene Preens'.


Lees verder

Jan Deenen Wiendbuuleplakdrager 2017


Tijdens de Bonte Avond op vrijdag 3 februari is Jan Deenen uitgeroepen tot Wiendbuuleplakdrager 2017.

Hij ontving de hoogste onderscheiding van carnavalsvereniging de WIendbuul uit Wanssum voor zijn tomeloze inzet voor het dorp.

Jan Deenen houdt receptie op 26 februari om 15:11 uur, tegelijk met Prins Peter in de Wiendbuultempel in Wanssum.

Foto: Angy Photodesign Wanssum

Lees verder

Jeugdprins Arno en prinses Maud in Tienray


Op zaterdagavond 4 februari is last but not least het Jeugdprinsenpaar 2017 aan de "Tienderse Geiten" gepresenteerd. 

 
In een 'Prinsengieterij' was een medewerker bezig de juiste verhoudingen rood, geel en groen te mengen voor het ideale Jeugdprinsenpaar. 
Na twee mislukte pogingen, lukte het om het perfecte Jeugdprinsenpaar te gieten: Jeugdprins Arno den Urste en Jeugdprinses Maud de Urste zullen de kleine Geitjes in de "Tienderse" Carnaval voorop gaan in het feestgedruis.

Prins Arno den Urste (Arno Bos) en Prinses Maud de Urste (Maud Reijnders) worden bijgestaan door Jeugdvorst Nick Cox, de hofdames Sanne Vergeldt en Jade Gielen, de narren Franka en Laura vd Weide en de complete jeugdraad.

Prins Arno en Prinses Maud gaan de carnaval in onder het motto:
'Alle Geite gaon los, want Arno en Maud zien the Bos(s)!'

Lees verder

Alde Knoeper voor Huub en Chris


In een bomvolle zaal bij cafe de Lange hebben Huub Cox en Chris Winkelmolen woensdagavond de 42e Alde Knoeper in ontvangst genomen. De Ald Preense van Carnavalsvereniging d’n Dreumel gaven hen de onderscheiding vanwege hun verdienste voor de carnaval. De uitreiking zou eigenlijk een jaar geleden al plaatsvinden, maar door het overlijden van drie ald-preense in korte tijd werd de uitreiking uitgesteld.

Huub Cox en Chris Winkelmolen zijn sinds 1995 actief met het schrijven van liedjes voor de carnaval en sinds 1999 met hun spitsvondige Horster onderwerpen in de carnavalsoptocht.

Lees verder

Roy en Lotte Jeugdpaar Turftreiërs


Tijdens de Jeugdplaybackshow bij de Turftreiërs in America zijn Jeugdprins Roy Tielen en Jeugdprinses Lotte Vervoort gepresenteerd als het Jeugdprinsenpaar bij de jongste Turftreiërs.  


U kunt het kersverse jeugdpaar feliciteren tijdens de receptie op zaterdag 11 februari om 20:11 uur in de Bondszaal in het Peeldorp.

Lees verder

Jeugdprins Sieuwe I van Ût Ezelsköpke


In de in Sevenum is zondag jeugdprins Sieuwe Nellen gepresenteerd als de nieuwe heerser bij jeugdcarnaval Ût Ezelsköpke.
Samen met zijn adjudanten Jip de Veer en Fun van den Goor de 'aezelskar' gaan trekken.

Het kersverse trio houdt receptie op zondag 19 februari vanaf 15:11 uur in Aezelsstal de Wingerd.

Lees verder

Prins Pim en Prinses Isabel bij de Kreyepoëtjes


Pim Hesen en Isabel van Lin zijn uitgeroepen tot het nieuwe jeugdprinsenpaar van Jeugdcarnavalsvereniging de Kreyepoëtjes.

Daarnaast zijn Rik Lijnders en Jonna Hesen het kinderboerenbruidspaar van 2017 bij de jonge carnavalsvierders uit Broekhuizen en Broekhuizenvorst. 

Op carnavalsmaandag 27 februari zullen zij in de onecht worden verbonden. Aansluitend houdt het jeugdgezelschap receptie in BMV de Schakel te Broekhuizenvorst.

Lees verder

Ton en Yvon Boerebruidspaar in Tienray


Aan de Tienrayse Geiten is zaterdagavond het boerengezelschap 2017 voorgesteld.

Ton Vergeldt, zoën van Blauwpoët Lei Vergeldt en Karklingel Mien Jeuke zal op carnavalsdinsdag 28 februari in het onecht treden met Yvon Kragten, dochter van ald-Prins Joop Kragten en Henny Swanink uut Knollendam.

Hun getuigen zijn Marco de Bruijn zoën van Henk de Bruijn en Corrie de Bruijn, en Anne-Marie de Bruijn-van Sambeek, dochter van Jan van Sambeek en Francien van Sambeek-Beijers.

Lees verder

Tim Dings 12e Vorst bij CV de Geiten in Tienray


Tijdens de Prinsenproclamatie in Tienray op zaterdagavond 28 februari, na het voorstellen van boerenbruidspaar is de nieuwe Vorst van CV de Geiten gepresenteerd aan de Tienrayse Geiten.

Vorst Tim Dings is de opvolger van Vorst Marcel Rongen, die deze taak 5 jaar heeft vervuld. Vorst Tim is de twaalfde Vorst van de Tienrayse Geiten. Hem staat een verantwoordelijke taak te wachten, de carnaval in Tienray maar bovenal de Raad van Elf in goede banen te leiden.

In het dagelijks leven is Tim IVC Coördinator Bij CEVA Logistics in Venray.

Lees verder

Prins Cyril bij CV de Geiten uit Tienray


Prins Cyril den Urste regeert dit jaar bij de Tienderse Geiten. In een gezellig volle Geitestal kwam hij tijdens een een wervelende act ten tonele. De 65e Prins woont samen met zijn Prinses Lotte Voeten, en samen hebben ze twee dochters Isis en Emme.

In het dagelijks leven is hij Logistic Engineer, zijn hobby`s zijn voetbalen, paddelen, badminton en de kersverse Prins houdt van lekker kokkerellen.

Op zaterdag 18 februari zal Prins Cyril receptie houden van 19.30 tot 21.30 in de Geitestal aan de Bernadettelaan 10 in Tienray.

Lees verder

Prins Bram Verhaegh bij de Ezelskop in Sevenum


Ook in Sevenum is het Prinselijk trio bekend: Bram Verhaegh is uitgeroepen tot Prins Bram I bij carnavalsvereniging d'n Ezelskop. Zijn adjudanten zijn Bart Trienekens en Tim Verhaegh. 

In een bomvolle zaal de Wingerd werd de 64 Prins van de Ezelskop bekend gemaakt.

Prins Bram 1 houdt receptie op zaterdag 18 februari van 19:49 tot 22:11 uur in de Wingerd in Sevenum 


Lees verder

Prins Lars II bij de Meulewiekers


Lars van de Vight is zaterdagavond uitgeroepen als 53ste prins bij de Meulewiekers. Prins Lars II wordt bijgestaan door zijn adjudanten Rens Hermans en Fer Jacobs. Met de 20 jarige Prins Lars heeft Meterik een actieve prins die zich veel inzet voor het verenigingsleven.

Op zondag is hij te vinden op het voetbalveld als speler van Meterik 3, als hij zelf niet voetbalt zit hij graag als supporter bij VVV-Venlo. Verder is hij leider bij Jong Nederland Meterik en zit in de organisatie van het festival “Inside the cage” en bij het bestuur van OJC Knor.

Adjudanten Fer en Rens zijn beide 20 jaar oud. Adjudant Fer is al jaren lang goed bevriend met Prins Lars en ze gaan graag samen een weekendje weg om te vissen.  Adjudant Rens speelt voetbal bij Meterik 3 en is ook actief als leider bij Jong Nederland Meterik.

Prins Lars II zal samen met zijn Adjudanten Fer en Rens op zondag 19 februari om 13:11 receptie houden in MFC ‘De Meulewiek’ in Meterik.

Lees verder

Nep-reportageploeg L1 in Horst aan de Maas


Een nep-cameraploeg heeft zaterdagmorgen voor enige consternatie gezorgd door zich voor te doen als dé cameraploeg van L1. De grappenmakers deden zich in Lottum en Grubbenvorst voor als de reporters die deelnemers overvielen met een 'cheque' die toegang gaf tot een finaleplek bij het LVK.

De drie grappenmakers uit Helden suggereerden hiermee dat de de deelnemers uit Lottum en Grubbenvorst een plek in de finale hadden behaald. Maar helaas bleek dat niet het geval te zijn.

Na 'ontmaskerd' te zijn maakte het drietal zich uit de voeten.Lees verder

Alleen Bjorn van Berkel naar finale LVK 2017


Horst aan de Maas had een ijzersterk deelnemersveld in de halve finales van het LVK, doch alleen Bjorn van berkel uit Grubbenvorst mag naar de grote finale in Heerlen. Hij zal daar meedoen met het nummer 'd'n tel kwiet'.

Horst zélf telde 3 deelnemers: Chris Winkelmolen en Huub Cox met 'Willi', H4 en Veul Plezeer met 'Áládámá', en Heite Soep met 'Wette Nag'. Uit Lottum deed Anita Rosendorf met het nummer 'De Kloon Oethange' mee.

Ook Grubbenvorst was vertegenwoordigd met drie inzendingen, te weten Ken en Robbie met 'Os Moodertaal', het Ald Prinse Convent met 'Det', en Björn van Berkel met 'D'n tel kwiet.

En Bjorn mag op vrijdag 5 februari dus als enigste uit onze gemeente op het podium tijdens de finale in Heerlen.
Hij werd zaterdagmorgen 'overvallen' door een verslaggever van L1 met het goed nieuws.

Lees verder

Eerste finalisten LVK bekend


De halve-finale finalisten van het LVK 2017 uit Horst aan de Maas zitten de hele week op hete kolen. Slapeloze nachten, zweet onder de oksels en krijgen geen hap meer door de keel. En in hun agenda hebben ze één datum met rood omcirkeld: zaterdag 28 januari. Want dan krijgen ze te horen of ze wel of niet mee mogen doen aan de grote finale op vrijdag 10 februari in Heerlen.

Verslaggevers van L1-radio bellen in de ochtend aan op 20 adressen in Limburg. Want daar wonen of zijn de de finalisten van de LVK-Finale.

Inmiddels rinkelde de deurbel al in Grubbenvorst bij Bjorn van Berkel: hij staat als vijfde in de finale met het nummer 'd'n tel kwiet.

Lees verder

Orde van Verdienste voor Ruud Baltussen


Ruud Baltussen ontvangt dit jaar de Orde van Verdienste van carnavalsvereniging De Turftreiërs. Hij krijgt de orde voor zijn grote inzet voor America in de Dorpsraad, 't Laefhoês en tal van andere werkgroepen in het dorp. 


De carnavalsvereniging uit America biedt hem deze welverdiende waardering aan tijdens de Zittingsavonden, die op vrijdag 17 en zaterdag 18 februari word gehouden in de Bondszaal in het Peeldorp.

Lees verder

Prins Frank in Kronenberg en Evertsoord


Tijdens de aftrap van het carnavalsseizoen in Kronenberg en Evertsoord is Frank Reinders gepresenteerd als de 58e carnavalsprins van de Kroënekraan en de Piëlhaas.

In de Torrekoel zagen de carnavalsvierders op de bühne het thema Western, compleet met een saloon en een Jail.
Tijdens de show werd de vermomde prins op spectaculaire wijze binnen gereden. Vorst Harald hield het trio daarna niet langer in spanning, en werden Prins Frank Reinders en zijn adjudanten zijn Freek van Dooren en Joost Louwers gepresenteerd.

Lees verder

Boerenbruidspaar Marijn en Krista in America


Tijdens het Prinsenbal in America is zondag 22 januarihet boerenbruidspaar van de Turftreiërs bekend gemaakt. Marijn Litjens en Krista Hesen zullen op carnavalszondag om 15.30 uur in de kiosk voor de kerk in het onecht trouwen. 


En meteen daarna houden ze de receptie in de bondszaal, waar de gelegenheid is om het bruidspaar en gezelschap te feliciteren.

Lees verder

Prins Ruud de eerste in America


Tijdens de Prinsenavond bij de Turftreiërs in America is Prins Ruud Kleuskens met zijn Prinses Petra uitgeroepen tot de nieuwe carnavalsprins voor het seizoen 2017. Zij worden tijdens de Drie Dolle Dagen bijgestaan door de adjudanten Frank Jacobs en Ariën van der Waarden

De lijfspreuk van de Hoogheid is:
Geniet vaan ut laeve, want vur daat ge ut wet stadde dur naeve!

Prins Ruud houdt receptie óop zaterdag 4 februari van 20.11 tot 21.44 uur in d'n Bondszaal in America.

Lees verder

Eef en Roy Boerenbruidspaar in Kronenberg


Tijdens het prinsenbal in de Torrekoel in Kronenberg, is het boerenbruidspaar van Kronenberg en Evertsoord bekend gemaakt. Eef Janssen en Roy Cox zullen dit jaar op carnavalszondag om 16.11 uur in het onecht trouwen. 


Na de trouwerij is er gelegenheid om het kersverse bruidspaar en hun gezelschap te feliciteren. Iedereen is van harte welkom op de boerenbruiloft in de Torrekoel, die dit jaar door Fanfare Monte Corona word georganiseerd. 

Foto: Lonneke Sturme

Lees verder

Ouderenprins Gé in Grubbenvorst


Gé Bexkens is zondag uitgeroepen tot de nieuwe Aldereprins van het Plaggeriék.  Zijn adjudanten tijdens de carnavalsdagen zijn Mat Thuijls en Hans Kepser.


De ouderen hebben tijdens een gezellige middag met veel muziek, humor en plezier de nieuwe ouderenprins en zijn adjudanten hartelijk ontvangen.
U kunt Prins Gé feliciteren tijdens de receptie op carnavalsdinsdag 28 februari om 14:11 uur in cafe de Vonkel in Grubbenvorst.

Lees verder

Prins Lars jeugdprins in Hegelsom


Ook de nieuwe Jeugdprins van Hegelsom is bekend: tijdens het jeugdprinsenbal speelde zich op de bühne een Pokémon-zoektocht af. Drie Pokémon-jagers waren op zoek naar speciale Pokémons die in Hegelsom verspreid waren. 


Uiteindelijk kroop Prins Lars Stappers uit het welbekende ei en werd hij uitgeroepen tot nieuwe heerser van de Kuukes in Hegelsom. Prins Lars 1 wordt tijdens zijn regeerperiode bijgestaan door zijn adjudanten Stan Kleuskens en Tim Heijligers.

De spreuk van jeugdprins Lars is: Komende tiêd gen piele of unne bal, ma richte we ós hielemaol op de carnaval!

Jeugdprins Lars en zijn adjudanten houden samen met de nieuwe jeugdvorst Renske receptie op zondag 5 februari van 14:11 tot 16:11 uur in de Tuutempel, zaal Debije in Hegelsom.


Lees verder

Jeugdprins Miel Hoeymakers bij d'n Dreumel


Tijdens de Jeugdzittingsmiddag op zondag 22 januari is Jeugdprins Miel (Hoeymakers) uitgeroepen tot de nieuwe Jeugd-Dreumelprins in Horst. Samen met zijn adjudanten Bas Haegens en Jeroen Driessen gaat hij voorop tijdens de komende Dolle Dagen.

Ook de Jeugdboorebrullef is aan het Horster publiek gepresenteerd. Met veel bombarie werden de spelers voorgesteld. De kinderen zijn allen afkomstig van de organiserende vereniging D'n Dreumel.

Jeugd-bruidspaar is 'Jan d'n Tarzan' en zijn 'Janet', rollen gespeeld door Fer Deriks en Natalie Philipsen.

Lees verder

Boerenbruidsparen in Melderslo


Ook in Melderslo zijn ze er helemaal klaar voor. Want daar zijn zaterdagavond twee boerenbruidsparen gepresenteerd. Ed, zoon van Witvelder Driekus ziene Jeu en Door van Deckers Jan en Pieternel, dochter van Clabbers Sjeng ziene Toën en Gert van Cox Grad van d'n Daniël werden aan het publiek voorgesteld. In het dagelijks leven zijn ze beter bekend als Ed Vullings en Pieternel Clabbers.


Ook de jeugdcarnaval is nu compleet met het jeugdboerenbruidspaar Voice Driessen en Maud Alards.

Het Boerenbruidsparen houden receptie op dinsdag 28 februari om 15:11 uur in MFC de Zwingel in Melderslo.

Lees verder

Pam en Geert Bruidspaar in Grubbenvorst


Tijdens het verlovingsbal bij GMV de Plaggenhouwers zijn zaterdagavond Pam Boonen en Geert Lommen gepresenteerd als het nieuwe boerenbruidspaar.
De organisatie dit jaar is in handen van de vriendengroep 'de Kelder'.

Het bruidspaar zal op Gekke Maondaag 13 februari om 10.00 uur in de 'onecht' worden verbonden. Hierna kan iedereen om 11.00 uur het bruidspaar feliciteren in de Residentie van de Plaggenhouwers Cafe De Vonkel.

Lees verder

Jeugdprins Jaey en prinses Yinte in Swolgen


Afgelopen weekend werd het nieuwe jeugdprinsenpaar van CV d’n Bok bekendgemaakt. In de Bokkenstal liepe de spanning flink op toen de rook van alle kanten uit een kasteel geblazen werd, en jeugdprins Jaey van Els en jeugdprinses Yinte Vermeulen uit het kasteel tevoorschijn kwamen

Tijdens deze carnaval zullen deze hoogheden worden bijgestaan door adjudanten Jur Custers en Anouk van Leeuwen. Als jeugdvorstin kwam Meike van Leendert naar voren en als jeugdnarrin Jody Mulder.

De nieuwe jeugdraad gaat een geweldige carnaval tegemoet onder het motto:
'Hier hebbe weej lang op gewacht…… ’t beste carnavalsfiëst mit groep 8!'


Op zondag 19 februari is er een receptie voor het jeugdprinsenpaar in de Bokkenstal in Swolgen. Deze begint om 14:11.

Lees verder

Jeugd-hoogheden in Melderslo: Niek en Britt


Tijdens het Jeugdprinsengala bij de Vlasköp zijn Jeugdprins Niek I (Niek Spreeuwenberg) en Jeugdprinses Britt (Britt Verlinden) uitgeroepen tot het jeugd-prinsenpaar in Melderslo. 

Samen met de Job (Spreeuwenberg) en Jill (van Kuijck) gaan ze tijdens de Drie Dolle Dagen voorop!

Lees verder

Jeugdprinsen en -Prinsessen in Grubbenvorst


Het is het weekend van de Prinsenproclamaties in Grubbenvorst: zondag is de nieuwe jeugdprins van de jeugdige Plaggehouwers gepresenteerd: Prins Devin (Coenders) d'n 1e gaat tijdens de Gekke Maondaags-festiviteiten voorop, samen met zijn adjudanten Marsja (Janssen) en Jesse (Aerts).

Ze houden receptie op zaterdag 28 januari in het Stammineke 2.0 vanaf 19:11 uur

 
De kleinste Plaggen en Plagginnen hebben sinds zondag een nieuwe 'Kiengerprins- en prinses'. Prins Tijn (Huys) en Prinses Mijs (Zom) gaan voorop in de polonaise, samen met de Adjudanten Kyra (van Leeuwe) en Leroy (van Liere).

Zij houden receptie op zondag 26 februari vanaf 15:11 uur in het Stammineke 2.0.

Lees verder

Alde Knoeper voor Huub en Chris


De Ald Preense van Carnavalsvereniging d’n Dreumel zullen op woensdag 1 februari de 42e 'Alde Knoeper' uitreiken aan Huub Cox en Chris Winkelmolen, Zij krijgen de onderscheiding vanwege hun verdienste voor de carnaval. De uitreiking zou een jaar geleden al plaatsvinden, maar door het overlijden van drie ald-preense werd de uitreiking uitgesteld.

De Alde Knoeper wordt uitgereikt aan degene die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de carnaval in het algemeen en voor d’n Dreumel in het bijzonder.

Lees verder

Janske Cox en Geert Rasing boerenbruidspaar


Het Boerenbruidspaar van d'n Dreumel is zaterdagavond in de Kasteelruïne in Horst bekend gemaakt.  Janske Cox en Geert Rassing zullen tijdens de boerenbruiloft op carnavalsdinsdag in de Merthal in het onecht worden verbonden. 


Het spel rond de verloving vond buiten plaats, en de korte sneeuwbui zorgde in combinatie met de warmte van de vuurkorven een opperbeste sfeer.

In het kader van het 5x11-jubileum van de Horster carnavalsvereniging wordt de boerenbruiloft dit jaar door de carnavalsvereniging zelf georganiseerd.

Lees verder

Prins René II bij De Plaggenhouwers


Zaterdag 14 januari is René Stappers uitgekomen als prins René II bij GMV De Plaggenhouwers in Grubbenvorst. Zijn adjudanten zijn Theo Collin en Pascal Verhofstad.

Lees verder

Prins Luuk en prinses Anneke bij De Klotbultjes


Tijdens de talentenjacht 'Griendtsveen’s got talent!' op 14 januari zijn de nieuwe jeugdprins en jeugdraad van Griendtsveen bekend gemaakt. Luuk Vermeulen, die vooraf aftrad als Vorst, werd later op de avond tot veler verrassing tot prins uitgeroepen. Anneke Kanters is gekroond tot prinses.

Lees verder

Jeugdprins Rick bij de Vöskes in Meerlo


In een gezellig druk Vossehol is zaterdagavond jeugdprins Rick (Schoonbeek) gepresenteerd als de nieuwe jeugsheerser over de Vöskes in Meerlo. Tijdens de drie doldwaze dagen gaat hij voorop met zijn adjudanten Niels (Berghs) en Sjoerd (Aerts).


Jordy (Pouwels) is geïnstalleerd als de nieuwe jeugdvorst van de Vöskes.

U kunt de kersverse jeugdheersers in Meerlo feliciteren tijdens de receptie op zondag 5 Februari 2017 om 15:11 uur in zaal Oud Meerlo.

Lees verder

Prins Roel d'n urste bij de Ruuk


De Ruuk in Blitterswijck hebben sinds afgelopen weekend een nieuwe heerser die voorop gaat tijdens de dolle dagen van carnaval. Prins Roel d’n Urste en zijn prinses Maaike de Ries en zal de Ruuk en Roekinne dit jaar voorgaan onder het motto: 

'Een paar daag alle remme los mit een hoep schele proat, 
Carnaval viere wej mit jong, alt, knap en lellik, kiek mar nor de Road ...'

Prins Roel (Hendriks) is getrouwd met zijn prinses Maaike de Ries en de trotse vader van dochter Fem. In het dagelijks leven is hij software architect en manager R&D bij Inther Logistics in Venray. Voetballen is zijn grootste hobby, evenals speler bij de van de vele sketches die hij samen met zijn vrienden gemaakt heeft voor de Blitterswikse revue.

De receptie van Prins Roel d’n Urste is op zaterdag 25 februari om 20.00 uur in het Gemeenschapshuis in Blitterswijck.

Lees verder

Prins Paul bij de Voskes in Meerlo


In een bomvol Brugeind in Meerlo is zaterdagavond Prins Paul (Coenders)  de 3e en zijn prinses Sietske (Gruntjes) gepresenteerd als de 70e prins van de Vöskes in Meerlo. Hij volgt daarmee Prins Eugene en prinses Anja uit 2016 op.

Ook is het nieuwe boerenbruiloftsgezelschap gepresenteerd. Uit de Mussenbuurt zullen Geert van Jakobs Jan en Bertha van de Snewbulten uut d'n Leppenbemmel en Melanie van Jansen Jan en Wies van de Bliekers uut Muszes
Mit zich op carnavalsmaandag verloven en op carnavalsmaandag in het onecht treden. 


Getuigen zijn Max van Timmermans Piet en Joke uut 't Centrum en Marielle van Versleijen Piet en Truus van de Meulewiekers oet de Mieeterik.

Lees verder

Nieuw bestuur CS De Klotbultjes


Carnaval Stichting De Klotbultjes uit Griendtsveen heeft per 1 januari een nieuw bestuur, bestaande uit negen leden.

Lees verder

Toddezek zorgen voor 'Spek op de Rubbe'


Op de 11e van de 11e hebben de Toddezek hun nieuwe liedje gepresenteerd en donderdagavond 28 december wordt de daarbij horende officiële clip gelanceerd op Youtube en Facebook. Een nummer waarin de echte aanstekelijke Toddezèksound naar voren komt met als titel 'Spek op de Rubbe' en ook in de clip ontbreekt het niet aan een dosis humor die we van de mannen gewend zijn.

Volgens het Grubbenvorster trio hebben we 'Spek op de Rubbe' hard nodig met de vastenaovend: allereerst in de vorm van voldoende financiële middelen om dagenlang te kunnen doorfeesten.

Maar ook het letterlijke: de huidige tijd staat bol van trends op het vlak van voeding en lifestyle, een nieuwe schijf van vijf, koolhydraatarm voedsel, beweging en ga zo maar door. Niet de ingrediënten die traditioneel bij de vastenaovend passen. Want dan heb je juist 'Spek op de Rubbe' nodig om de drie dolle dagen door te komen.

Lees verder

Factor 2 wint liedjesavond Meulewiekers


Tijdens de Meterikse Liedjesavond in zaal het Hukske is het nummer 'Vastenoaves Rock & Roll' van het duo Factor 2 (Ruud Jenniskens en Kristiaan Teluy uitgeroepen tot winaar van de avond.

Het nummer is geschreven door Marcel Engelen, Kristiaan Teluy en Ruud Jenniskens, en daarna nog eens onder handen genomen door Ron van den Beuken.

Ruud Jenniskens was zondagmorgen na een korte nacht al vroeg weer in touw om de CD te promoten: hij was te gast in de studio tijdens het programma Wekkerradio van Omroep Reindonk.

Lees verder

Drie inzendingen naar finale TVK in Velden


In Gemeenschapshuis de Koppel in Dieteren zijn drie van de vier deelnemende deelnemers uit Horst aan de Maas doorgedrongen tot het TVK, het Tiener Vastelaovend Leedjes Konkoer.
'Ut Allerlekkerst' van Luc en Eef uit Grubbenvorst, De Eigewieze Kuukes uit Hegelsom met het liedje 'Miene preens', en het Horster duo Jeroen en Sam wisten met 'de werreld umgedreijt' de finale van het liedjesfestival te bereiken.

Het meidenduo Sam en Kim wisten met het liedje 'Vol gas veuroêt' helaas niet tot de finale door te dringen.

Lees verder

Hans Xhofleer prins van CV d’n Bok


Hans Xhofleer is zaterdagavond in Swolgen uitgeroepen tot de nieuwe prins van CV d’n Bok . Prins Hans II zal tijdens zijn regeerperiode over het Bokkenland worden bijgestaan door adjudanten Bart van Gerven en Paul Simons.

Hans is 37 jaar en is getrouwd met Esther Xhofleer-Kursten. Samen hebben ze één zoon, Tygo van 5 jaar en heeft Esther nog twee dochters, Rochelle 13 jaar en Shirley van 12 jaar. Hans heeft zijn eigen voegersbedrijf en is samen met zijn vrouw actief in het bestuur van kindervakantiewerk.

Lees verder

Jubileum 4x 11 Jaar Aldere Raod


In het carnavalsseizoen 2016-2017 viert de Aldere Road van De Plaggenhouwers Grubbenvorst een bijzonder jubileum namelijk het '4 x 11 Jaar Aldere Raod'. De Raod is een onderdeel van de GMV De Plaggenhouwers. Al 44 jaar gaat de Aldere Road 'voorop' in het Gekke Maondaagsseizoen, waarbij de Raod aandacht besteedt aan dit cultuurfeest, en zich speciaal richt op de ouderen van Grubbenvorst.

Lees verder

Toën Jenniskens Erelid D'n Dreumel


Traditiegetrouw vindt jaarlijks op de eerste zondag ná 11 november de brunch voor leden met partners van de 'D’n Dreumel'. Tijdens deze bijeenkomst is haar langst zittend lid, Toën Jenniskens, gehuldigd tot Ere-Lid van de Horster carnavalsvereniging.

Voorzitter Edwin Lemmen verrichte deze huldiging met het uitreiken van de Ere-medaille en de bijbehorende oorkonde. 


Toën werd lid van de carnavalsvereniging in 1965 en heeft een grote staat van dienst.
Zo was hij onder meer secretaris, lid van de Raad van Elf, bouwcommissie, mede-initiator van de Klos en nog steeds actief als lid van de Kloscommissie.

Ondanks het feit dat Toën al zo’n 40 jaar in Maastricht woont, is hij enorm betrokken gebleven bij 'D’n Dreumel' door trouw de activiteiten te blijven bezoeken en zich in te zetten voor de vereniging.

Lees verder

Nieuwe single Toddezèk


René en Geert Verschueren en Twan Relouw uit Grubbenvorst, bekend als De Toddezèk, hebben een nieuw nummer uitgebracht. In het programma 'De Wekkerradio' bij Streekomroep Reindonk werd de primeur gegeven voor het nummer 'Spek op de Rubbe'.

Lees verder

Jeugdcomité Meterik maakt thema bekend


Op zaterdag 12 november tijdens de opening van het carnavalseizoen is er door het Jeugdcomité Meterik afscheid genomen van Prins Jeroen met zijn prinses Laila en hun adjudanten Koen en Stan. Tot 28 januari volgt nu een 'prinsloos tijdperk'.

Tijdens deze opening in Meterik is tevens afscheid genomen van Vorst Koen en Ceremoniemeester Rick. Zij hebben het stokje overgedragen aan een nieuw duo. Vanaf heden zijn Rick (Houben) en Giel (Muysers) de nieuwe vorst en ceremoniemeister van de Meulewiekers.

Lees verder

Winnaars Jeugdliedjesmiddag D'n Dreumel


Het duo Confetti, bestaande uit Mirthe Cox en Karlijn Erren heeft zondag 30 oktober met het liedje 'Kleur' de liedjesmiddag gewonnen van Jeugdcarnaval D'n Dreumel in Horst. De liedjeswedstrijd vond plaats in OJC Niks.

Lees verder

Nieuwe voorzitter Jeugdcarnaval Hegelsom


Tijdens de vergadering van het carnavalsseizoen 2016/2017 van Jeugdcarnaval Hegelsom werd maandag 24 oktober de voorzittershamer overgedragen van Alex Janssen naar Jasper van Rens.

Lees verder

Brötchen Currywurst op 11de van de 11de


Het duo Beck & Bauer staat met het nummer Brötchen Currywurst op de 11e van de 11e in Maastricht. Het feestduo bracht vorige week het nieuwe nummer uit, dat inmiddels ruim 9000 keer is bekeken.

Björn van Berkel uit Grubbenvorst is de zanger van het nummer. Bij de plaat hoort ook een dansje, dat dus op de 11e van de 11e tijdens de start van de vastelaovend gebracht gaat worden. Het nummer is geschreven door Bas Keltjens en Mark van Mullekom.

Lees verder

'Willi' winnaar liedjesavond D’n Dreumel


De 55e liedjesavond van C.V. 'D’n Dreumel' uit Horst is zaterdagavond 8 oktober gewonnen door Chris Winkelmolen en Huub Cox met het nummer 'Willi'. Zij kregen in totaliteit de meeste stemmen van de jury, die onder voorzitterschap stond van René Verschueren van het bekende trio 'De Toddezèk'.

Lees verder

In alle vroegte voor een kaartje


Je moet er iets voor over hebben, een kaartje voor de Liedjesavond van carnavalsvereniging D'n Dreumel in Horst. Vanavond wordt deze gehouden in 't Gasthoês. Vanaf 10.00u vanochtend waren kaartjes beschikbaar, maar deze werden zoals gebruikelijk uitgereikt met een volgnummer. Om zeker van een kaartje te zijn waren sommigen al heel vroeg uit de veren.

Lees verder

Ald Prinse Convent wint Liedjesavond


Tijdens de Liedjesavond van De Plaggenhouwers in Grubbenvorst werd een gelijkstand als eerste plaats genoteerd. "Hier hebben we in het reglement een passage over opgenomen", aldus een woordvoerder. Het Ald Prinse Convent met het liedje 'Dât' werd hierdoor uitgeroepen tot winnaar van deze avond.

Lees verder

'Golde Paer' voor Will Deckers


Carnavalsvereniging d'n Dreumel uit Horst gaat vanaf dit jaar een nieuwe wisseltroffee uitreiken aan iemand die zich met volle overgave binnen de vereniging werkzaamheden verricht op de voor- of achtergrond.

 
De wisseltrofee heeft de naam ‘De Gouden Peer’ gekregen, oftewel de 'Golde Paer'.
 
Deze "Handige Hayke Wisseltrofee" werd onlangs voor het eerst uit handen van Prins Ted I uitgereikt aan verenigingslid Will Deckers voor zijn tomeloze inzet binnen de Horster carnavalsvereniging.

Prins Ted I wil de vereniging graag twee nieuwe dingen meegeven. Eén in het carnavalsseizoen en één er buiten. De bedoeling is dat deze traditie gedragen gaat worden door leden onderling waarbij geen enkel commissie of bestuur aan te pas komt. 
Will Deckers is dus volgend jaar verantwoordelijk voor de verkiezing van de persoon die hem gaat opvolgen als Golde Paer.

De prijs bestaat uit de wisseltrofee, een kratje vreugde en een oorkonde.

Lees verder

Geslaagde 10de Zomercarnaval


Op zaterdag 16 juli was het weer zover. Voor de tiende keer werd het Zomercarnaval in Horst gevierd. Er trok een vrolijke optocht door de straten van Horst, over dezelfde Dreumelroute als de optocht van februari jongstleden. Daarna volgde de receptie van Prins Dirk I, prinses Zowie en adjudanten Noud en Coen.

Op de Gasthuisstraat, op het stukje asfalt tussen residentie Pretcafé de Beurs èn de Mèrthal, barstte daarna het grote straatfeest los. Een uitgebreid programma voor jong en oud, met veel live optredens van diverse artiesten, zorgde voor de echte carnavalssfeer. Tot in de late uurtjes werd er volop genoten van deze tiende editie van carnaval in de zomer.

Lees verder

Onderscheidingen bij CV d'n Dreumel


Lei Snellen en Jan Cox uit Horst zijn vanavond tijdens de jaarvergadering van carnavalsvereniging d'n Dreumel onderscheiden in de Orde van Momus vanwege grote verdiensten voor de Horster carnavalsvereniging.

Lees verder

Geslaagde carnaval ondanks weer


Op Aswoensdag is door de 15 carnavalsprinsen van de diverse dorpen van Horst aan de Maas de sleutel weer terug gegeven aan burgemeester Kees van Rooij in het gemeentehuis . Na drie dagen het officieuze gezag over de gemeente te hebben gehad kwam daar nu weer een einde aan en wordt de vastentijd ingeluid.Lees verder

Top jeugdcarnaval in Hegelsom


De jeugdcarnaval in Hegelsom heeft weer een paar top dagen beleefd.


Lees verder

Pilz Michel wint Tour de Brokeze


Echte 'die-hards' trotseerden de regen; het feest was er dan ook bijzonder geslaagd mee. De 58ste Tour de Brokheze werd dinsdag 9 februari gewonnen door Pilz Michel.

Lees verder

Carnavalsoptocht Tienderse Geiten


De optocht-commissie van de Tiendese Geiten heeft waarschijnlijk in hun eigen Klein Lourdes een kaarsje aangestoken: de weergoden waren  de optochtgangers 'gunstig gezind'. Door de harde wind van maandag was de optocht naar dinsdagmorgen om 10:30 uur verplaatst. 

 
Een mooie en goed verzorgde optocht trok door de straten, met een diversiteit aan onderwerpen. De verkeerde naam op de sjaals van een supermarktketen, de burgerarrestatie van een inbreker door William Rutten en de vernieuwde opzet van de kermis in Tienray. 
 
Ook de feestbeesten waren letterlijk van de partij, en men kon SMS-en voor een 'Miet & Griet', en de eenling die 'meedeed in zijn eentje' ...

Lees verder

Kinderoptocht Lottum


Hierbij wat foto’s van de kinderoptocht in Lottum. Op maandagmiddag heeft de jeugdcommissie toch besloten om de kinderoptocht in Lottum , ondanks het slechte voorspelde weer, door te laten gaan.

Lees verder

Overdekte optocht in Swolgen


Veel optochten werden in verband met het slechte weer verplaatst, maar de optochten van de Bok uit Swolgen kon op maandag 8 februari wel gewoon doorgaan. Niet buiten, maar binnen, in de loods en de voormalige winkel van de Boerenbond.

De ruimtes waren goed gevuld met kijkers die een bonte stoet'voorbij zag trekken'.

De nummer 1 in de categorie jeugd werden de 'New kids van de Bok', en bij de wagens ging de eerste prijs naar 'VC Alt iezer en Fred Slof'.
Zowel de Publieksprijs als de eerste prijs in de categorie groepen ging naar 'Het gezeegt van Zwollige'.

Omroep Reindonk brengt dinsdag vanaf 17:00 uur de optocht op TV.

Lees verder

Optocht Swolgen gaat door: desnoods binnen


Carnavalsvereniging D'n Bok uit Swolgen wil de optocht op maandagmiddag gewoon door laten gaan.


Ook al mochten de weersomstandigheden morgen nog zo slecht zijn dat gemeente Horst aan de Maas de optochten aflast, heeft de vereniging een alternatieve locatie voor de wagens. Men heeft dan de oude BoerenBond achter de hand zodat men de deelnemers en bezoekers niet teleur hoeven te stellen. 

Of morgen alsnog naar de Boerenbond uitgeweken zal worden, zal maandagmorgen overwogen worden.

Lees verder

Mooie bonte Dreumel-carnavalsoptocht


Onder een waterig zonnetje trok zondagmiddag 7 februari een bonte carnavalsstoet door de straten van Horst. 
De deelnemende groepen, wagens en eenlingen hadden een breed scala van onderwerpen uitgezocht. Zo was er aandacht voor de Horster Kwis, de nieuwe naam voor cafe het Centrum, de Burgervader die de touwtjes in handen heeft en het besluit van de Powerman-organisatie om het evenement niet meer in Horst te houden.

Maar ook het succes van het optochtbal in MFC de Zwingel, de 'alternatieve troonrede' en een jeugdige groep die de 'stap' nam om van de kinderopocht mee te doen in de grote optocht.

En natuurlijk de 'loslopende gekken', met spitsvondigheden als 'uitlaatservice' en de IPhone-zeven'. Actueel was de deelnemer die met alle wagens van de optocht van de Meulewiekers uit Meterik meetrok: die waren 'naar Horst gewaaid' ...Lees verder

Ruim 2000 bezoekers bij Sleuteloverdracht


De Sleuteloverdracht van alle carnavalsverenigingen in de gemeente Horst aan de Maas, die zondagochtend 7 februari in De Mèrthal plaatsvond, werd door ruim 2.000 bezoekers bijgewoond.

Lees verder

Optocht Meterik een dag eerder


De carnavalsoptocht bij De Meulewiekers in Meterik wordt één dag naar voren geschoven. In plaats van maandag 8 februari zal de optocht op zondag 7 februari vanaf 13.49u door de straten van het dorp trekken.

Lees verder

Optochten mogelijk afgelast


Er bestaat een mogelijkheid dat de carnavalsoptochten van maandag worden afgelast. Zware windstoten tot 100 kilometer per uur dreigen roet in het eten te gooien. Vrijdagmorgen is er een overleg over de veiligheidsrisico's door het Regionaal Operationeel Team. 


Hierin zitten politie en brandweer. Het is uiteindelijk aan de gemeente of evenementen kunnen doorgaan of niet. 

De laatste keer dat carnavalsevenementen werden afgelast was in 1990: toen stond er ook een stormachtige wind. De optochten trokken toen veelal een week later door de straten.

Lees verder

Carnavalsparade gewoon op plein


De vijfde editie van de Hôrster Carnavalsparade komende zaterdag heeft gewoon doorgang op het Wilhelminaplein in Horst. Organisator Eric Janssen: "Er doen geruchten de ronde dat we de activiteit zouden verplaatsen naar De Mèrthal, dat is echter een fabeltje."

Lees verder

Carnavalsband.nl tweede van Nederland


De Hegelsomse 6-mans formatie Carnavalsband.nl is tweede geworden tijdens de finale van de landelijke verkiezing Carnavalshit van 2016. In het 3FM-radioprogramma 'Giel!' van Giel Beelen op 3FM kwam de groep woensdag 2 procent van de stemmen te kort om eerste te eindigen.

Carnavalsband.nl deed mee met hun nummer 'Dat is Waan', een Limburgse feestplaat met een vrolijke accordeon-lijn, snelle beat en frisse klanken van gitaar en blaasmuzikanten. Als enige Limburgse inzending waren zij van 150 inzendingen doorgedrongen tot de landelijke Top 3, waar tevens een Helmondse en Tilburgse act voor waren gekozen. “Het is al een onwijs leuke ervaring om met z’n allen bij Giel Beelen in de studio te worden uitgenodigd’, aldus trompettist Jeroen Kuijpers van Carnavalsband.nl. “Eerste worden zou voor ons de kers op de Limburgse vlaai zijn, maar wij zijn blij en dik tevreden!” 

De winnaars zijn de Tilburgse groep Veul Gère met het nummer Wa trèkte aan?!, die met enkele stemmen meer als eerste over de eindstreep kwamen. Veul Gère sleept voor de tweede keer deze begeerde titel binnen. Voor Carnavalsband.nl is dit hun eerste eigen nummer, waarmee direct hoge ogen wordt gegooid. Normaliter speelt de band Limburgs- en Duitstalige covers op podia door geheel Limburg.

Foto's: Arno Litjens

 

Lees verder

Gekke Maondaag in Lottum


Maandagmiddag 1 februari trok een bonte stoet door het Lottumse Peggeriëk. De vele honderden toeschouwers zagen fraai uitgedoste groepen en wagens aan zich voorbij trekken. Lokale en regionale items werden op kleurrijke wijze uitgebeeld.

Lees verder

Carnavalist Cor Kuipers overleden


De bekende Horster carnavalist Cor Kuipers is zondag 31 januari 2016 plotseling overleden. Cor Kuipers, Dreumelprins in 1974, heeft vele Horster liedjesteksten op zijn naam staan. Zo zijn inmiddels 44 carnavalsliedjes, door vele bekende Horster artiesten, uit de pen van Cor op de Dreumel lp/cd verschenen in de afgelopen 44 jaar.

Naast artiest in het bekende Horster kwartet 'De Wazelvotte' schreef Cor hiervoor ook jarenlang de teksten wat in 1995, met 'de ganse santekraom', leidde tot de eerste plaats op het LVK en in 1996 in de middenmoot met 'tusse Pruuse en de Piël'. En zangkwartet Thijssen & Co bereikte vanaf 2012 zelfs tot driemaal toe de finale van het LVK met de teksten van de Cor.

Lees verder

Jeugdboerenbruidspaar Hegelsom


Afgelopen zondag is in Hegelsom het nieuwe Jeugdboerenbruidspaar uitgekomen: Marijn Fleuren & Fleur Arts.

Lees verder

Orde van Temke voor Thijs Houwen


Tijdens de Klosoverdracht op vrijdagavond is de bijzondere cultureel-carnavalistische onderscheiding, de Orde van Temke, uitgereikt aan Thijs Houwen. Dit gebeurde door Dreumel-voorzitter Edwin Lemmen 


De onderscheiding is uitgereikt op voordracht van de Horster Buutteclub, waarvan de in maart 2015 overleden Frans Coenders, beter bekend als 'Temke', oprichter was. 
 
De wijze waarop Thijs Houwen zijn werk opvat is vooral inspirerend voor degenen die 'zijn' decor en 'zijn'lichtspel gebruiken, maar vooral de artistieke ondersteuning die hij brengt is voorbeeldig. Het spelen, optreden, presenteren in de door hem geschapen sfeer draagt in hoge mate bij tot een bijzonder beleving door het publiek. Niet alleen het publiek maar ook vooral de gebruikers ervaren dat al jaren. Daarbij is niets hem teveel en besteed hij veel vrije tijd in de ontwerpen en uitvoering om die sfeer te creëren. Een bijzonder talent, aldus de Buuteclub.

Speciaal voor deze gelegenheid was de familie Coenders vrijdagavond aanwezig in de Mèrthal waarbij zoon Harold namens de familie een mooi dankwoord uitsprak in de geest van Frans.
 
(Bron: Nieuws HorstadMaas)

Lees verder

Orde van Verdinste voor André Daniëls


Op vrijdagavond 29 januari is de Orde van Verdinste, d’n Turftreiër, uitgereikt aan André Daniëls. André ontving de onderscheiding voor zijn jarenlange grote inzet voor de carnaval in America.

Hij startte met zijn activiteiten in 1978, vanaf toen werd er drie jaar flink boerenbruiloft gehouden bij café Villa Paula.

In 1981 werd hij lid van de Raad van Elf van Carnavalsvereniging de Turftreiërs. In 1988 was hij mede-oprichter van het boerenbruiloftcomité.
André is van het boerenbruiloftcomité 5 jaar voorzitter en 9 jaar secretaris geweest, totdat hij in 2002 werd overgehaald de voorzittershamer van de carnavalsvereniging over te nemen. Deze functie heeft hij uitgevoerd tot 2012.

Daarnaast viel hem in 1993 de eer te beurt om prins te zijn van de Turftreiërs.
En André kan het carnaval vieren nog steeds niet laten, want op 27 december 2013 werd hij voorzitter van de Ald Prinse Garde.

Buiten de carnavalsperiode is hij al enkele jaren actief als vaandeldrager van fanfare St. Caecilia America en was hij lid van het schoolbestuur van Basisschool de Wouter en als bestuurslid van varkensorganisaties.
Verder is hij medeorganisator geweest van het feest rondom het 100 jarig bestaan van de parochie St. Jozef te America.

Voor carnavalsvereniging de Turftreiërs redenen genoeg om André voor alle inzet voor de gemeenschap de Orde van Verdinste, d’n Turftreiër toe te kennen.

Lees verder

D’n Hannes 2015 voor Dré Bovens


Vrijdagavond vond in een volle Merthal de Klosaoverdracht van 2016 plaats, een activiteit, waarbij de nieuwe Klos officieel wordt overhandigd aan Prins Ted I en zijn gezelschap. Nadat schrijvers voorgelezen hadden uit eigen werk, werd traditiegetrouw op het einde van de avond ook d’n Hannes van 2015 bekend gemaakt: wie was er vorig jaar buiten zijn schuld om, duchtig gekloët?

Lees verder

Carnavalsband.nl in de Top 11 van 3FM


Carnavalsband.nl uit Horst aan de Maas is inmiddels doorgedrongen tot de Top 11 van NPO 3FM .
Giel Beelen maakte dit woensdag 27 januari bekend in zijn programma en op zijn website.

Lees verder

Lekker zunke tijdens Gekke Maondaagsoptocht


Onder lenteachtige weersomstandigheden trok maandagmiddag de Gekke Maondaagsoptocht door de straten van Grubbenvorst. Fraaie uitgedoste groepen en tal van wagens namen lokale en regionale gebeurtenissen op de hak onder het motto: Âs dât is kôs...!

Lees verder

Gekke Maondaag ontmoeting Grubbenvorst


GMV de Plaggenhouwers uit Grubbenvorst en hun collega-vereniging 'De Wuilus' uit Velden ontmoetten elkaar vandaag om 11 minuten over 8 op het veer op de Maas. Lees verder

Heite Soep wint CMC Alaif


Heite Soep uit Horst heeft met het liedje 'Laot Ow Is Huure' zondagmiddag in De Wingerd in Sevenum gewonnen bij het CMC Alaif 2016 in de categorie origineel.

Lees verder

Luc en Eef winnen Tiener Vastelaovend Konkoer


Carnaval in Grubbenvorst kan niet meer stuk: in een bomvol De Bombardon in Heythuysen hebben Luc Verschueren (16) en Eef Mulders (15) uit Grubbenvorst het Tiener Vastelaovend Konkoer 2016 gewonnen.


Hun liedje ‘Genne Tiéd, geschreven door Luc's vader Rene Verschueren en zijn oom Geert Verschueren van de Toddezek, kreeg van de jury de meeste punten..

Tweede werd het liedje ‘Ich like dich van het duo ’Same Sjpas (Isabelle & Linn uit Doenrade/Puth), de derde plaats was voor het duo Sjpringlaevend (Dwayne Horbag en Femke Philippens) uit Gulpen/Simpelveld met ‘Zing, spring en laach’.

Lees verder

Geen LVK winnaar uit Horst aan de Maas


Het 40ste Limburgse Vastelaovesleedjes Konkoer (LVK) is vrijdag 22 januari gewonnen door het duo Spik en Span uit Susteren. Met hun lied 'Kampioene van de Nach', geschreven door de uit Helden afkomstige Mark van Mullekom kreeg de meeste punten en wint voor het tweede jaar op rij dit liedjesfestival.

Lees verder

Orde van Verdienste voor Carla Meijers


Het Jeugdcomité van de Meulewiekers uit Meterik zal dit jaar weer een persoon uit de Meterikse gemeenschap vereren met een kunstwerk van 'de drie vrouwen'. Reeds meerdere jaren zet het Jeugdcomité iemand uit de gemeenschap in het zonnetje voor verrichtte inspanningen m.b.t. verenigingswerk, jeugdwerk en/of bijdrage aan gemeenschappelijke doelen in het algemeen. 

Ook dit jaar zal het beeldje van “de drie vrouwen”, gemaakt door kunstenaar Lau Wijnhoven, worden uitgereikt. Dit maal komt de eer toe aan Carla Meijers. Zij ontvangt de onderscheiding voor haar inzet bij diverse organisaties en verenigingen.

Lees verder

Genomineerd voor Carnavalshit 2016


De Hegelsomse Carnavalsband.nl, Luc & Eef uit Grubbenvorst en Jeroen & Sam uit Horst zijn door Giel Beelen van NPO 3FM genomineerd voor carnavalshit van het jaar.

Lees verder

Zilvervos voor mevrouw Truus Mooren-Poels


De Zilvervos van Carnavalsvereniging De Vöskes, de hoogste dorpsonderscheiding van Meerlo, is uitgereikt aan de 75-jarige Truus Mooren-Poels.

De onderscheiding werden haar maandagavond tijdens de repetitie van het zangkoor uitgereikt door prins Eugene in aanwezigheid van familie en CV De Vöskes en de Zilvervoscommissie.

De onderscheiding is haar toebedeeld vanwege de vele vrijwilligersactiviteiten –vaak op de achtergrond- die zij in de Meerlose gemeenschap verricht. Zij deed al naoberzorg voordat het woord mantelzorg moest worden uitgevonden.
Verderheeft ze zich bij diverse verenigingen ingezet zoals de Vrouwenbeweging, KBO St. Goar, de Zonnebloem, Gemengd koor en Eetpunt Meerlo.

Verder is ze al tientallen jaren collectrice voor diverse collectes en was zij een van de initiatiefneemsters van de jaarlijkse gezamenlijke dorpscollecte.

Lees verder

Opperbok 2016 van Swolgen


De commissie Opperbok van CV d’n Bok heeft unaniem besloten Twan Christians te benoemen tot Opperbok 2016.Deze onderscheiding voor bijzondere mensen en/of verenigingen in Swolgen is hem toegekend vanwege zijn onbaatzuchtige inzet voor de Swolgense gemeenschap.

Lees verder

Gekke Maondaag start op de Maas


In Grubbenvorst start Gekke Maondaag komende maandag op de Maas. Onder begeleiding van Joekskapellen zal GMV de Plaggenhouwers deze dag starten met een ontmoeting van hun collega-vereniging 'De Wuilus' in Velden.

Lees verder

Carnavalsknaller Krullevaar


De carnaval begint op de scholen in de regio weer los te barsten. Naast versieren is ook druk werk gemaakt van de mooiste liedjes in het eigen dialect.


Lees verder

Jeugdprins Luca en -prinses Tess in Tienray


In een gezellige volle Geitestal in Tienray werden zaterdagavond Jeugdprins Luca en Jeugdprinses Tess uitgeroepen tot jeugdprinsenpaar 2016 van de Tienderse Geiten. Ook werd de nieuwe Jeugdvorst gepresenteerd: na 3 jaar 'trouwe dienst' nam oud-Vorst Lars v.d. Pol afscheid en werd de Jeugdprins van 2015, Robin van Rijswick, voorgesteld als de nieuwe jeugd Vorst.

Lees verder

Finalisten CMC Alaif


Nadat eerder op zondag 17 januari de finalisten van het LVK 2016 bekend gemaakt werden heeft de organisatie van CMC Alaif die zondag 24 januari in Sevenum hun liedjesfestival organiseren, ook de finalisten bekend gemaakt.

Lees verder

Grubbenvorst 2x op LVK in Venray


Op de veertigste editie van het Limburgs Vastelaovesleejeskonkoers in Venray aanstaande vrijdag zal de gemeente Horst aan de Maas door twee artiesten vertegenwoordigd worden. APC (Ald Prinse Convent) Grubbenvorst met 'Dreij met Mich Meij' kreeg zondag 17 januari te horen in de finale te staan evenals Bjorn van Berkel met 'Met Vastelaovend'. Beide finalisten komen uit Grubbenvorst.

Lees verder

Prins Eugene bij de Voskes in Meerlo


Tijdens het Prinsenbal van zaterdag 16 januari is Eugene Peelen uitgeroepen tot Prins Carnaval 216 van cv De Vöskes in Meerlo. Hij is de 69ste prins. 

Prins Eugene d'n Urste is 46 jaar, geboren en opgegroeid in Meerlo en is de zoon van Prins Thei de Eerste en Tiny Smits uit Tegelen. Eigene heeft een eigen Anthuriumkwekerij en is als hobby bij de vrijwillige brandweer. Prinses Anja is 42 jaar en afkomstig uit Horst. Het Prinselijk paar wordt zaterdag 30 januari een receptie aangeboden in 't Brugeind van 20.11 tot 22.11 uur.
 
Foto: Fotohuis Venray

Lees verder

Boerenbruidspaar Meerlo


Zaterdag 16 januari werd het Boerenbruidspaar in Meerlo bekend gemaakt. De organisatie dit jaar is in handen van buurtschap Brugeind-Mègelsum. Het zijn Robbert van de Kikvors, van meister Jacobs en Iny van de Langstraot uut Rooy en Hermie van de Kikvors, van ziekenbroeder Sjef en Mia uut ut Piëlhazeriek (Robbert en Hermie Jacobs) en hun getuuge Jürgen de keuterboer, van Wijnbergen Toëen en Rikie van de Gun en Margo van schaopenboer Engelbert en Ald-oppertruuj An van de Veestraot (Jürgen en Margo Wijnbergen).

Lees verder

Onderscheiding voor Wiel Janssen


Tijdens de zittingsavond bij carnavalsvereniging 'D'n Ezelsköp' is Wiel Janssen door BCL onderscheiden voor 5x11 jaar lidmaatschap van de vereniging in Sevenum.

Lees verder

Jeugdprins Isaac en Prinses Kiki


In Broekhuizen / Broekhuizenvorst lopen Jeugdprins Jeugdprins Isaac en zijn prinses Kiki helemaal voorop in de polonaise tijdens de Jeugdbals.

En meteen erachteraan het Jeugdboerebruidspaar Isa en Rick.

Op maandag 8 februari houden zij receptie in de feesthal bij transportbedrijf van Leendert.

Lees verder

Bart en Irmy prinsenpaar Trefpunt


Tijdens de Trefpunt-Prinsenbal-Disco in cafe de Shuffle in Horst zijn Prins Bart (Nabben) en Prinses Irmy (Claessen) uitgeroepen tot Prinsenpaar van Disco het Trefpunt. 

 
Joekskapel 'Ald Iezer' en Jeroen & Sam zorgden die avond voor de muzikale omlijsting en wisten de bezoekers al snel in carnavalsstemming te brengen. Maar het bleef spannend totdat het Prinselijk paar onder de versierde paraplu's kwam en de maskers af mochten zetten.

Stichting Disco 't Trefpunt is een disco voor mensen met een beperking.
Iedere twee weken organiseren zij een discoavond voor hun doelgroep op vrijdag van 19.00 uur - 22.30 uur.

Lees verder

Jeugdprins Wiek in Sevenum


De 5 x 11 Jubileum Jeugdprins van 2016 van Sevenumis zondag 10 januari gepresenteerd. Jeugdprins Wiek Peeters I van carnavalsvereniging Ut Ezelsköpke  loopt dit jaar voorop in de polonaise.

In zijn regeerperiode wordt hij geholpen door zijn adjudanten Cas Janssen en Jelle van de Riet.

Zijn lijfspreuk is: Met 5 x 11 blieft neamûs aan de kângt, stuiter met ôs mei doar ût Zaerumse lângd!


Lees verder

Boerenbruidspaar 2016 in Grubbenvorst


Tijdens het verlovingsbal op 9 januari zijn Tanja Vastbinder en Stan Marcelissen gepresenteerd als het nieuwe boerenbruidspaar in Grubbenvorst.


Lees verder

Boerenbruidspaar Kronenberg en Evertsoord


Thijs van Dinther en Heleen Verbeek zijn tijdens het prinsenbal op zondag 3 januari uitgeroepen tot het boerenbruidspaar van Kroeënekraan en Pieëlhaas uit Kronenberg en Evertsoord.


Lees verder

Jeugdprins Jelle (Camps) in Horst


De 58e Jeugdprins bij de Horster Dreumels en Dreumelinnekes voor carnavalsseizoen 2016 is Prins Jelle Camps. 


De opvolger van Prins Evert I werd door Jeugdvorst Festum zondagmiddag 10 januari uitgeroepen tot nieuwe jeugdprins van Jeugdcarnaval D'n Dreumel.

Samen met zijn adjudanten Floris (Janssen) & Remco (Martens) gaat hij komend seizoen alle feestjes op de kop zetten.

Lees verder

Jeugdprins Stan bij de Voskes in Meerlo


Tijdens het jeugdprinsenbal van zondagmiddag 10 januari  werden Stan Rutten en Fleur Reijntjes gepresenteerd als Jeugdprins en Jeugdprinses van de Vossenkeutels uit Meerlo. 

Zij worden tijdens hun regeerperiode ter zijde gestaan door de Adjudanten Bart Peelen en Milou Peelen.

Het thema van het jeugdprinsenbal was 'Playback Je Gek': acts, uitgevoerd door de leden van de Jeugd Rv11, passeerden de revue.
En bij de laatste special playback-act kwam het Jeugdprinsenpaar met Adjudanten tevoorschijn.

Aan het begin van de Middag werd er afscheid genomen van de het oude Prinselijk paar Jeffrey en Lynn en hun Adjudanten Dirk en Jeanna.
Op zondagmiddag 31 januari zullen Jeugdprins Stan en Jeugdprinses Fleur receptie houden in café Oud Meerlo van 15:11 tot 16:30 uur.

Lees verder

Tim Janssen PrinsTurftreiërs America


De ni-je preens van het Turftreiërsriêk is zondagmorgen bekend gemaakt.
Prins Tim I (Janssen) en Prinses Jenny met hun adjudanten Tom Ummenthun en Thijs Baltissen zijn dit jaar de heersers in America.

Zijn lijfspreuk is:
De pook in d'n hook , d'n bal in ut rek, wej maken jullie met carnaval hártstikke gek!

Prins Tim dun ierste heeft receptie op a.s. zaterdag 16 januari van 20.11 tot 21.44 uur in d'n Bondszaal in América.

Lees verder

Excuses van feestband Pats!


Vorst Marcel Engelen van De Plaggenhouwers uit Grubbenvorst heeft zijn excuses aangeboden aan de Grubbenvorster halve finalisten van het LVK.

Engelen gebruikte deze week het mailadres van de vereniging om stemmen te werven voor het liedje en zijn band Pats! waarmee hij zelf vanavond in de tweede halve finale van het LVK staat. Maar er staan meerdere liedjes van andere artiesten uit Grubbenvorst in de halve finales.

In een mail legt Engelen uit dat er geen sprake is van partijdigheid. De Vorst zegt ‘kapitale fouten’ en ‘blunders’ te hebben gemaakt.

Lees verder

'Alde Knoepe' voor Winkelmolen en Cox


Vanwege hun verdienste voor de carnaval zal op woensdag 13 januari door de Ald Preense van Carnavalsvereniging d’n Dreumel uit Horst de 42e Alde Knoeper worden uitgereikt aan Chris Winkelmolen en Huub Cox.

‘Chris Winkelmolen en Huub Cox zijn rasechte carnavalvierders die al 20 jaar actief zijn met het schrijven van liedjes voor de carnaval en vanaf 1999 met hun deelname aan de carnavalsoptocht. Iedere toeschouwer van de jaarlijks Horster carnavalsoptocht zal het Duo Winkelmolen – Cox kennen vanwege hun spitsvondige onderwerpen. 
Dat hun onderwerpen en de vormgeving daarvan in de optocht ook door optochtjury op prijs wordt gesteld, mag blijken uit de vele 1e prijzen die ze kregen toebedeeld‘, aldus de Ald Preense.

Het schrijven van carnavalsliedjes bracht hen diverse malen op de Dreumel-CD, die jaarlijks wordt uitgebracht.

Lees verder

Twee finalisten KVL uit Horst aan de Maas


Alle elf finalisten van het Kinjer Vastelaovend Leedjesfestival (KVL) zijn bekend. Hieronder zijn twee deelnemers uit de gemeente Horst aan de Maas.

Lees verder

Prins Marc nieuwe heerser De Blauwpoët


In een bomvol 't Dorp in Broekhuizenvorst zagen de aanwezige Blauwpoët op een groot scherm foto's van diverse huizen, winkels en bedrijven in Broekhuizenvorst. Bij de foto van zijn werkgever stormde de carnavalsprins de buhne op.

Lees verder

Jan en Mirjam boerenbruidspaar D'n Bok


Het 24e Boerenbruudspaar bij CV D'n Bok in Swolgen wordt dit jaar gevormd door Jan en Mirjam Jacobs. Ook in het dagelijks leven ze al jaren gelukkig in het Bokkenrijk met hun zonen Dennis en Tom. 

Lees verder

Sam en Jeroen naar finale TVK


Tijdens de voorronde van het TVK op zaterdag 21 november is het Sam Domaniecki en Jeroen Baltussen gelukt om een plaatsje te veroveren voor de grote finale van het liedjesconcours. In gemeenschapscentrum De Haammaeker in Neer zongen de twee Horsterse carnavalisten het nummer Weej goan ut wer beleave.

Lees verder

Arno Kursten 62e prins D'n Bok Swolgen


Tijdens het Prinsenbal van CV D'n Bok werd afgelopen zaterdag, na een grondig onderzoek van het team van CSI, Arno Kursten als nieuwe Heerser over de Bokken in 2015 bekend gemaakt. 

Lees verder

´'t Hundje´ veelvuldig in Horster optocht


Ut Rundje um 't Hundje trok in de optocht door de straten van Horst op 15 februari veel aandacht. Tijdens de vastelaovesoptocht kwam dit thema meerdere malen terug. Ook was er veel aandacht voor de Peelkabouters.

Lees verder

Veel bezoekers voor 4e Hôrster Carnavalsparade


De vierde editie van de Hôrster Carnavals Parade heeft zaterdag enkele duizenden bezoekers naar het Wilhelminaplein in Horst getrokken.

Lees verder

Gekke Maondig in Lottum


Rozendorp Lottum vierde maandagmiddag weer Gekke Maondig met een optocht door het dorp. Net als in Grubbenvorst trekt de optocht in Lottum al voor carnaval door de straten.

Lees verder

Eigen carnavalslied voor De Krullevaar


De Sevenumse basisschool De Krullevaar heeft twee carnavalsnummers in 't Zerums dialect opgenomen. De nummers zijn opgenomen bij een opnamestudio in Swolgen.

Lees verder

D'n Hannes voor Crist Coppens


In een volle Mèrthal in Horst werd vrijdagavond De Klos, de carnavalskrant van carnavalsvereniging D’n Dreumel uit Horst, gepresenteerd én aangeboden aan prins Paul III en zijn gezelschap.

Lees verder

De Cornetto's in race om Carnavalshit van 3FM


De Cornetto's uit Melderslo zijn doorgedrongen tot de laatste 11 van Carnavalshit van het Jaar op 3FM.

Lees verder

Zilvervos voor Sjaak Wijnhoven


Carnavalsvereniging de Vöskes Meerlo heeft op voordracht van de Zilvervoscommissie op vrijdag 23 januari 2015 de hoogste dorpsonderscheiding, de Zilvervos, uitgereikt aan Sjaak Wijnhoven (80).

Lees verder

Grubbenvorst derde op TVK


Luc Verschueren en Eef Mulders uit Grubbenvorst zijn met 'Ut Fiesabonnement' derde geworden op het Tiener Vastelaovend Leedjes Konkoer.

Lees verder

Nellie en Freek boerenbruidspaar Swolgen


Afgelopen weekend is tijdens “The Voice of Zwollege” het 23ste Boerebruudspaar van D'n Bok bekend gemaakt. Nellie van Mierlo zal samen met Freek Kleuskens dit jaar op carnavalsdinsdag voorop gaan.

Lees verder

Horster finalisten naar CMC ALAIF


Thijssen en Co en De Toddezèk staan in de finale van het CMC ALAIF 2015.

Lees verder

D’n Alde Knoeper naar Jong Nederland Horst


Op woensdag 28 januari 2015 zal in zaal de Lange in Horst, d’n Alde Knoeper door de Ald Preense van d’n Dreumel uit Horst, worden uitgereikt aan Jong Nederland uit Horst, vanwege haar verdienste voor de Horster carnaval.

Lees verder

De Toddezèk niet naar LVK


De Toddezèk hebben besloten om niet naar het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoers (LVK) te gaan. Dat hebben ze aangegeven middels een "uitzending" van SBS Shownieuws.

De drie heren uit Grubbenvorst geven in het filmpje aan dat ze de nieuwe single Um te bäöke hebben ingezonden voor het LVK. Van de organisatie werd dringend afgeraden om deel te nemen aan het liedjesfestival. "Daarop hebben we besloten om het voorstel te aanvaarden", aldus de Toddezèk.

Volgens L1 willen de heren het over een andere artistieke boeg gaan gooien. Zo wordt er gewerkt aan een theatershow voor Halfvasten. Ook willen de leden zich meer gaan richten op het begeleiden van liedjesschrijvers. Daarnaast willen de heren elk jaar wel gewoon een carnavalslied blijven uitbrengen.

Volgens René Verschueren van de Toddezèk is het besluit definitief. Maar... "Zeg nooit nooit, heb ik geleerd".

Dit jaar vieren René Verschueren, Geert Verschueren en Twan Relouw hun 11-jarig jubileum. "Dit gaan we vieren met halfvasten", aldus René Verschueren.

Vorig jaar wonnen de liedjesmakers uit Grubbenvorst nog de finale van het LVK in de veilinghallen in Grubbenvorst.

Lees verder

Kleurrijke optocht in Tienray


Door de straten van Tienray trok maandagmiddag een kleurrijke en lange optocht. Verschillende lokale onderwerpen werden op de hak genomen, zoals het verdwijnen van de botsauto's op de Tienrayse kermis en het 4*11-jarig bestaan van de Tienrayse carnaval. 

 

Lees verder

Fotoreportage Optocht Horst


Carnavalszondag trok de carnavalsoptocht door de straten van Horst. Het voorjaarszonnetje zorgde voor een gezellige drukte in het Horster centrum. Er liepen een 50-tal groepen, duo's en eenlingen mee in de kleurige en goed afgewerkte optocht.

Natuurlijk werd er ook dit jaar weer aan de haal gegaan met het nieuws en de gebeurtenissen die in Horst aan de Maas plaatsvonden het afgelopen jaar. Het mogelijk verdwijnen van het zwembad, bouwplannen voor een bioscoop en het niet uitreiken van de "Hannes" waren enkele onderwerpen in de bonte stoet.

Foto's: Omroep Reindonk, Bas Kleuskens

Lees verder

Lottum klaar voor Gekke Maondig


Lottum maakt zich op voor de traditionele Gekke Maondig. Na Grubbenvorst vorige week is het vandaag de beurt aan het carnavalsfeest in Lottum.

Om 14:11 uur trekt de optocht door de Lottumse straten en zal het feest verder losbarsten in de plaatselijke kroeg.

Omroep Reindonk is aanwezig bij de Gekke Maondig om opnames te maken voor televisie en internet.

Lees verder

Orde van verdienste voor Monique Philipsen


Het Jeugdcomité van de Meulewiekers reikt dit jaar het beeldje “de drie vrouwen”, van kunstenaar Lau Wijnhoven, uit aan Monique Philipsen.
Zij ontvangt de onderscheiding voor haar inzet bij Jong Nederland Meterik (JNM).
Bijna 20 jaar is zij nu betrokken bij deze club waarvan zij momenteel voorzitster is.

Gestart als leidster van een meisjesgroep en vanaf 2002 heeft zij een bestuursfunctie binnen Jong Nederland.
Daarnaast is Monique op vele vlakken actief in de organisatie van de vele activiteiten bij JNM.Ze is erg betrokken bij “haar” club en Jong Nederland.
Zij is een persoon die het jeugdwerk in de Meterikse gemeenschap een warm hart toedraagt.

Monique is zeker nog niet van plan om te stoppen en het Jeugdcomité hoopt dan ook dat deze onderscheiding een grote stimulans voor haar is om er nog vele jaren mee door te gaan.

Op carnavalsmaandag 3 maart na de optocht zal het beeldje van “de drie vrouwen” worden uitgereikt.

Lees verder

Feest in Grubbenvorst gaat nog even door ...


Vandaag is het Gekke Maondaag in Grubbenvorst. De dag begint vroeg met een ontbijt voor Prins Frans I en zijn gevolg.
Daarna wordt het Boerenbruidspaar in de onecht verbonden en wordt het dorp op ludieke wijze gewekt.

Na de overwinning op het LVK afgelopen vrijdag is het dorp helemaal in feeststemming. "Een geweldig feestweekend hebben we al achter de rug" vertelt Geert Verschueren, één van de zangers van De Toddezèk. "En het feest gaat vandaag nog even verder op Gekke Maondaag. Beter als dit kunnen we het niet hebben" aldus Verschueren.

Omroep Reindonk is aanwezig bij de Gekke Maondaag om opnames te maken voor televisie.

Lees verder

Peter Wijlaars ontvangt Huisorde 2014


Tijdens een repetitie avond van de coverband Empty Field werd basgitarist Peter Wijlaars totaal verrast. Prins Glenn I, zijn Adjudant Jonas en de Vorst Luuk I van carnavalsvereniging De Klotbultjes in Griendtsveen overvielen hem in het repetitielokaal. 


Omringt door familie en vrienden kreeg Peter de `Klotbultjes Huisorde 2014` uitgereikt omdat hij al vele jaren de vaste ´DJ´ is tijdens diverse carnavals activiteiten in het Peeldorp.

De DJ staat zelden met de mond vol tanden, maar hij werd hier toch wel even stil van ... 

Foto´s: Annie van Bommel

Lees verder

Woodstock-huwelijk in Melderslo


Tijdens het verlovingsbal is de KPJ teruggereisd naar oude tijden en zelfs de toekomst. Uiteindelijk werd in de 70′s het nieuwe Boerenbruidspaar gevonden. De bruiloft zal plaatsvinden op Woodstock.
Woodstock is op 4 maart om 15.11 uur in ’t MFC en van 17.33 uur tot 19.00 is de receptie.

Het 36e Boerenbruidspaar is:
Gijs Hermans & Kelly Jacobs

Het 23e Jeugdboerenbruidspaar is:
Jarno Alards & Shanique Cornelissen

Lees verder

Fotoimpressie Pronkzitting Dreumel


Carnavalsvereniging D’n Dreumel uit Horst hield zaterdag de traditionele Pronkzittingen.  
De avond was in een nieuw jasje gegoten en werd gehouden in een uitverkochte Mèrthal.

Tijdens de gezellige avond waren er onder andere optredens van Dansgarde D’n Dreumel, Liedjeszangers en zangeressen, Towerband, Ton Brekelmans (buut), Huhum, Gezatte Toën (buut), Ta Daa, en buutereedner Fer Naus.

Meer foto's op onze website www.reindonk.nl
Foto's: Bas Kleuskens, Omroep Reindonk

Lees verder

Toddezèk winnen LVK 2014


De Toddezèk uit Grubbenvorst hebben vrijdag in eigen huis het LVK 2014 gewonnen. In een uitverkochte ZON veilinghal wisten De Toddezèk met Onhendig Leedje de finale te winnen.

De uitslag was nog tot het einde spannend. Spik en Span uit Susteren en De Toddezèk stonden samen op nummer 1 met 65 punten. Maar omdat de hoofdjury de meeste punten toekende aan de Grubbenvorster artiesten wonnen ze opnieuw het LVK. Bij een ex aequo zegt het regelement dat de punten van de hoofdjury doorslaggevend zijn: De Toddezèk kregen 13 stemmen van de hoofdjury, Spik en Span 7.

Lees verder

LVK: Verkeerde muziekband voor Björn van Berkel


Björn van Berkel uit Grubbenvorst heeft vrijdagavond niet zoals vooraf gepland als derde deelnemer in de finale van Limburgs Vastelaovens Leedjes Konkoer 2014 kunnen optreden.

Toen Van Berkel op het podium klaar stond om het nummer 'Vastenaovend belaeve' te zingen startte de verkeerde muziekband. De organisatie kon het probleem niet direct oplossen, waardoor Van Berkel pas na een nummer onderbreking alsnog zijn inzending aan de 4.500 toeschouwers in de ZON veilinghallen bij Grubbenvorst kon laten horen.

Van Berkel pakte het incident sportief op. "Het kan gebeuren. En ach, ik heb in ieder geval al twee keer op de bühne gestaan"

Lees verder

Jeugdboerenbruidspaar Hegelsom


Zondag 9 februari is in Hegelsom het nieuwe jeugdboerenbruidspaar van Jeugdcarnaval Hegelsom uitgekomen: Sten van Rens & Wieneke Manders.

Lees verder

Opperbok CV d'n Bok


De commissie Opperbok van CV d’n Bok heeft unaniem besloten Pieter Timmermans te benoemen tot Opperbok 2014.

Lees verder

Eef Mulders grijpt naast TVK-titel


Eef Mulders uit Grubbenvorst is er zaterdagmiddag niet in geslaagd om het Tiener Vastelaovend Konkour te winnen. 

In Heerlerheide zag ze dat Teun Berden en Giovanni Brueren uit Velden de winst pakten.

Lees verder

Marco en Nicole boerenbruidspaar Meulewiekers


Het Boerenbruidspaar van Carnavalsvereniging de Meulewiekers in Meterik is zondag verloofd. 
Marco en Nicole Vervuurt-Saris zullen op dinsdag 4 februari in het bijzijn van de 'ouders' van de bruid Anita Jakobs en Frans Bouten en Christa van de Perre en Johan Vullings, de ouders van de bruidegom, in het onecht treden.

"Burgemeester" Leon Tacken zal hen dan om 14.11 uur in zaal de Meulewiek in het (on-)echt verbinden.

De zoon en de dochter van de burgemeester worden gespeeld door Stan Seuren & Mieke Jenniskens.

Lees verder

Thijssen & Co cancellen optredens


Thijssen& Co uit Horst heeft alle optredens tot nader orde geannuleerd. Door gezondheids-problemen van zanger Thijs Kleeven, heeft de band dit rigoureuze besluit moeten nemen.

Lees verder

Björn van Berkel en Toddezèk in finale LVK 2014


Björn van Berkel en De Toddezèk is doorgedrongen tot de finale van het Limburgs Vastelaovens Leedjes Konkoer 2014. De inzendingen uit Grubbenvorst werden zaterdagmorgen als 6e en als laatste van de 19 finalisten bekend gemaakt op L1 radio.

Björn van Berkel uit Grubbenvorst haalde voor het eerst de finale met zijn inzending 'Vastenaovend belaeve'. Met het door hemzelf en Martijn de Jong geschreven en gecomponeerde nummer won Van Berkel eerder dit carnavalsseizoen het Grubbenvorster Liedjeskonkoer. Bovendien vormt hij dit jaar samen met Moniek Robins het boerenbruidspaar in Grubbenvorst.

De Toddezèk uit Grubbenvorst haalden na een jaar afwezigheid met hun inzending 'Onhendig leedje' weer de finale. Twan Relouw en de broers René en Geert Verschueren van De Toddezèk stonden in in het verleden zes jaar in de finale van het LVK. Ze wisten de edities van 2007 en 2009 op hun naam te schrijven.

Thijssen en Co uit Horst waren de derde halve finalisten uit Horst aan de Maas, maar grepen met hun inzending 'Gef 'm van Jetje' naast een derde finaleplaats op rij. Het kwartet bestaande uit Petra Thijssen, Thea Thijssen, Thijs Kleeven en Paul Hanssen haalde de afgelopen twee edities nog een vijfde en een twaalfde plaats in de finale van het LVK.

De finale zal op 14 februari in de ZON veilinghallen in Blerick worden gehouden. De organisatie van het LVK 2014 is echter in handen van GMV de Plaggenhouwers uit Grubbenvorst.

Lees verder

Lange rijen verkoop LVK in Grubbenvorst


Zaterdagmorgenvroeg stonden er al lange rijen bij het verkooppunt voor LVK-kaarten in Grubbenvorst. Om 2:30 uur stonden de eerste gegadigden in de rij voor café-zaal De Vonkel.

In totaal zijn er zo'n 1000 kaarten verkocht die in een mum van tijd waren uitverkocht. De LVK-finale vindt plaats op 14 februari in de ZON-veilinghallen nabij Grubbenvorst.

 
Foto: Fam. Gommans

Lees verder

Geitesik en Boerenbruidspaar in Tienray


CV de Geiten deelt elk jaar de Geitensik uit voor de meest opmerkelijke blunder van een Tienraynaar. 

Dit jaar gaat de Geitensik naar Albert Willemse voor het gieten van een jerrycan benzine in een auto die op diesel loopt!
Frappante is dat hij die benzine 2 dagen daarvoor uit de auto van zijn vrouw had gehaald, die per ongeluk benzine had getankt voor haar auto die ook op diesel loopt ...

De hoofdrol voor de boerenbruiloft is dit jaar voor Han-Mark Arendse en Kim van Lin. Nolda en Anouk Cruijsberg zijn de "getuuge" van het paar die op carnavalsdinsdag om half 3 in het onecht zal treden.

Lees verder

Alde Knoeper voor Joekskapel Alt iezer


Op woensdag 15 januari kreeg Joekskapel Ald Iezer uit Horst D’n Alde Knoeper door de Ald Preense van d’n Dreumel uitgereikt.

De onderscheiding wordt sinds 1974 jaarlijks uitgereikt aan diegene die zich verdienstelijk heeft gemaakt voor de Horster Carnaval.

Zo'n 30 jaar geleden werd Joekskapel Ald Iezer opgericht door enkele leden van Schutterij Wilhelmina, tegenwoordig Schutterij Lucia.
Ald Iezer is in de loop der jaren uitgegroeid tot een kapel van maar liefst 19 leden, die het gehele jaar actief zijn met muziek maken.
Was het genre toen vooral carnaval, tegenwoordig brengen ze ook Nederlands, Duits en Engelstalige feestmuziek.
De carnavalsoptochten in Horst, de proclamatie van de DreumelPrins, maar ook de feestavonden voor mensen met een beperking in Disco Trefpunt in Horst: Joekskapel Ald Iezer zorgt voor de juiste muziek bij diverse carnavals activiteiten.

Reden genoeg dus voor de Ald Preense om joekskapel Ald Iezer d’n Alde Knoeper te overhandigen.

Lees verder

Aldereprins in Grubbenvorst


Zondag 19 januari is op de "aldere middag" Marcel Peters uitgeroepen als nieuwe Aldere prins 2014.

Marcel gaat dit jaar als prins Marcel I voorop bij de ouderen van Grubbenvorst

Zijn adjudanten zijn Frits Tenge en Evert Tax.

Ze houden receptie in De Vonkel op 4 maart om 14.11 uur

Lees verder

Hoog bezoek aan de deur in Grubbenvorst


Het is niet geheel onopgemerkt voorbij gegaan dat de Toddezèk 2 weken geleden zingend langs de deur zijn gegaan om bonnen voor het LVK op te halen! Zaterdag 25 januari is Björn van Berkel aan de beurt met zijn lied “ Vastenaovend belaeve “ in de derde en laatste halve finale van het LVK, uitgezonden op L1 radio en TV tussen 10.00 - 12.00 uur. 

 
“ Ik heb d’r zin in “, zegt een gretige Björn, die afgelopen zaterdag tijdens het verlovingsbal van de Plaggenhouwers ook nog eens is uitgeroepen tot bruidegom van de boerebroelof van de Plaggenhouwers. “Uiteraard kom ik ook met muziek en zingend langs de deur en natuurlijk ga ik mijn aanstaande bruid en de rest van de boerenfamilie vragen om mij te assisteren. 'Vastenaovend belaeve' begint bij een dorp dat betrokken is bij de vastenaovend, LVK en de eigen artiesten." Zelfs de hoogheid zelf, Prins Frans 1, gaat net zoals 2 weken geleden ook weer mee. Grote kans dus op hoog bezoek voor de inwoners van Grubbenvorst.

De Toddezèk, die uiteraard ook weer meegaan, hopen op net zo’n enthousiaste reacties dan tijdens de vorige ronde. “ Het was echt super gezellig, zo werd er naast de vele bonnen diverse malen koffie, fris, bier, schrobbelaer en Jägermeister aangeboden “, aldus een tevreden René Verschueren.
Onder het motte, samen sta je sterk, zullen ze nu ook wederom tussen ongeveer 14.00 en 17.00 uur de ronde gaan maken, met als gezamenlijk doel een bijdrage te leveren om minstens 1, maar hopelijk 2 Grubbenvorster artiesten in de finale te helpen, die op 14 februari wordt gehouden in de veilinghallen in het Plaggenhouwersrijk.

Lees verder

Boerenbruidspaar Plaggenhouwers


Zaterdag 18 januari zijn tijdens het verlovingsbal in “t Haeren, Moniek Robins en Bjorn van Berkel gepresenteerd als het nieuwe boerenbruidspaar.

De organisatie dit jaar is in handen van de Gewoën Grubbevors.

Het bruidspaar zal op Gekke Maondaag 17 februari a.s. om 10.00 uur in de “onecht” worden verbonden. Hierna kan iedereen om 11.00 uur het bruidspaar feliciteren in de Residentie van de Plaggenhouwers Cafe De Vonkel.

 
Foto: Fotografie Mat Steegh

Lees verder
© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)