Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

Citaverde opent dierenartsenpraktijk

6 november 2017

Met de ondertekening van het contract tussen dierenartsenpraktijk Horst en het Citaverde College is de Dierenkliniek Horst officieel een feit. De inpandige dierenartsenpraktijk op de school vormt een combinatie van leren en praktijk waarbij mensen hun huisdier voor een gereduceerd tarief kunnen vaccineren en behandelen.

Volgens locatiedirecteur Ton Hermans is er van scholen uit het hele land belangstelling voor het concept. “Normaal is het vaak oefenen in droge situaties op school, maar dit is gewoon de echte praktijk en dat spreekt enorm aan bij de studenten”.

De vierdejaars mbo-scholieren Dierenartsassistent Paraveterinair kunnen sinds dit schooljaar onder begeleiding van een dierenarts praktijkervaring opdoen in de dependance van dierenkliniek Horst.

Eigenaren van huisdieren kunnen aan de Spoorweg in Hegelsom terecht voor zaken als vaccinaties, consulten, castraties, gebitscontroles en kleine operaties. De leerlingen van het Citaverde College ontvangen klanten, plannen afspraken in en ondersteunen docent en dierenarts Anoeska Heinemans bij haar werkzaamheden. Zij is eindverantwoordelijk.

Afgelopen weekend kon iedereen een kijkje komen nemen in de nieuwe dependance van dierenkliniek Horst tijdens de open dagen van Citaverde. Zondagmiddag werd het contract voor de samenwerking getekend door beide partijen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)