Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 11°. In de ochtend zon, na de middag ook enkele stapelwolken. Op de meeste plaatsen blijft het droog.… twitter.com/i/web/status/1…

Coalitieakkoord gepresenteerd: 4 wethouders

Bob Vostermans (CDA), Paul Driessen (Essentie), Birgit op de Laak (PvdA) en Ger van Rensch (CDA) gaan de komende vier jaar de wethoudersposten van Horst aan de Maas invullen. Één wethouder minder dan in de afgelopen bestuursperiode. Dat is woensdagochtend bekend gemaakt tijdens de perspresentatie van het coalitieakkoord.

Uit de gesprekken die het CDA de afgelopen weken voerde met Essentie en PvdA is er een akkoord bereikt voor de periode tot 2018. Daarbij staat ‘werken aan werk’ en ‘zorgen voor zorg’ centraal. De drie partijen hebben onder andere afgesproken dat ze in gesprek gaan met betrokkenen in de samenleving, het stimuleren van ontwikkelingen in Greenport Venlo, het behouden van goede zorg met zelfredzaamheid als basis en zorg dichtbij, het herzien van subsidies van verenigingen, herontwikkelen van de bibliotheek in ’t Gasthoês in Horst en dat de lastendruk voor burgers en bedrijven gemiddeld gelijk blijven.

Zwembad
De coalitie kijkt ook naar de toekomst van zwembad De Berkel in Horst. Men wil eerst het verdiepend onderzoek naar een regionaal zwembad en nieuwe exploitatievorm of privatisering van De Berkel afwachten. Daarna volgt een beslissing.

Om tot een sluitende begroting in 2018 te komen wil de coalitie enkele noodzakelijke ombuigingen van in totaal 850 duizend euro doorvoeren.

Wethouders
Vostermans zal worden aangesteld als eerste locoburgemeester en zal als nieuwe wethouder de portefeuille Regionale economie, Ruimte en Wonen gaan invullen. Wethouder Driessen van Essentie blijft wethouder Lokale economie, Ontwikkeling en Beheer. Birgit op de Laak (PvdA) blijf wethouder Zorg en Participatie. CDA-wethouder Ger van Rensch krijgt in zijn portefeuille Leefomgeving en Financiën de financiële zaken van de gemeente erbij die voorheen bij Loes Wijnhoven in de portefeuille zat.

Het volledige coalitieakkoord is hier te lezen.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)