Menu

Twitter feed Reindonk

Commotie over 'per ongeluk' gepubliceerd verkeersplan

10 januari 2018

Onder inwoners van Horst aan de Maas is aardig wat commotie ontstaan over een bericht op de Facebook-pagina van Nieuws uit Horst aan de Maas over een stuk uit het gemeentelijk verkeers- en vervoersplan uit 2013. Daarin staat dat op doorgaande wegen binnen de bebouwde kom op de rijbaan geparkeerd mag worden.

De gemeente reageerde vandaag ook op het bericht en via de eigen website. Een woordvoerder zegt dat het plan deze week per ongeluk gepubliceerd is. “De destijds voorgenomen verkeersmaatregelen worden op korte termijn door de gemeente opnieuw beoordeeld en afgewogen”.

De gemeente zou parkeren op de zogenaamde rode suggestiestroken mogelijk willen maken omdat geparkeerde voertuigen het snelheidsremmend effect versterken. Onlangs zijn de fietssymbolen op deze stroken verwijderd zodat het formeel geen fietsstroken meer zijn en parkeren is toegestaan.

Op het bericht bij Nieuws uit Horst aan de Maas staan honderden, overwegend negatieve reacties. Ook de politiek reageert: "Destijds is de impact van dit onderdeel van ons besluit te weinig duidelijk geweest. Een goede gemeenteraad durft dit dan te herstellen. Wat betreft de PvdA wordt dit dan ook in de raadsvergadering van 6 februari besproken", zegt Roy Bouten van Pvda Horst aan de Maas. Bram Hendrix van Essentie is ook verbaasd: "Parkeren op de fietsstroken is onveilig en absoluut niet gewenst. Deze zijn juist voor de veiligheid van fietsers en het parkeren langs bijvoorbeeld de Westsingel in Horst verhinderd de doorstroom van het verkeer”.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)