Menu

Twitter feed Reindonk

Compromis voor plannen Mariapeel

26 november 2014

Het verzet in Griendtsveen en Evertsoord tegen de plannen in de Mariapeel heeft succes gehad. In de nieuwe plannen om de Mariapeel rijp te maken voor hoogveen wordt tegemoet gekomen aan veel van de wensen van de inwoners. Zo meldt het Eindhovens Dagblad.

Afgelopen zomer ontstond veel verzet bij de inwoners van de Peeldorpen omdat de beoogde ingrepen veel verder gingen dan was afgesproken. Zo zou in de ogen van de inwoners onnodig veel bos worden gekapt en werd de cultuurhistorie ernstig aangetast.

De provincie Limburg en Staatsbosbeheer besloten om een speciale commissie in het leven te roepen onder leiding van Servaas Huys uit Grubbenvorst. Met alle betrokken partijen is een nieuw plan opgesteld, dat op 19 december wordt overhandigd aan gedeputeerde Patrick van der Broeck.

Hoewel de details nog onbekend zijn, werd maandag tijdens een bijeenkomst in Helenaveen duidelijk dat de partijen elkaar na een stroeve start gevonden hebben. Staatsbosbeheer is gebaat bij een plan dat veel steun heeft in de regio en heeft daarom veel maatregelen bijgesteld. Zo blijft het bos nu goeddeels overeind en zal ook de cultuurhistorie (bijvoorbeeld wijken en kanalen) minder worden aangetast, tot tevredenheid van de mensen in Griendtsveen, Evertsoord en Helenaveen.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)