Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 7°. Overdag is er veel bewolking met af en toe een opklaring. Later op de dag mogelijk wat motregen. Max. 18°. Wind: ZW 2 Bft.

Cursus inleiding lezen van Latijnse teksten

21 december 2017

Het evenement vindt plaats op 16 januari 2018

Onderzoekers van het verleden van hun stad, streek of familie worden dikwijls geconfronteerd met moeilijk leesbare teksten. Niet alleen het schrift, maar ook de taal kan daarbij parten spelen. Daarbij vormt het Latijn vaak een niet te passeren obstakel. Met een korte inleidende cursus van vier avonden probeert LGOG Kring Ter Horst deze bronnen toegankelijker te maken.

Cursusleider Guus Janssen doet dit aan de hand van bronmateriaal uit de regio. Om geen valse verwachtingen te wekken: na een cursus van vier avonden kan men heus niet probleemloos de grote Latijnse schrijvers lezen en ingewikkelde oorkonden volledig begrijpen. Men kan echter wel enigszins grip krijgen op de taal en daardoor de inhoud van eenvoudige bronnen beter begrijpen. De speurtocht naar voorouders in kerkelijke registers en het ontcijferen van opschriften kunnen er zeker gemakkelijker door worden. 


De cursus ‘Inleiding lezen van Latijnse teksten’ vindt plaats op 30 januari en 6, 20 en 27 februari, telkens van 19.30 tot 21.30 uur in het instructielokaal van Museum De Kantfabriek, Americaanseweg 8 te Horst.

De kosten voor deelname bedragen voor leden van LGOG 30 euro en voor niet-leden 40 euro. Opgave kan tot 16 januari op secretariaat@lgogterhorst.nl of 077-3984140. Zie voor meer informatie ook www.lgogterhorst.nl.


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)