Menu

Twitter feed Reindonk

  • Minimum rond 8° met hier en daar een nevel of mistbank. Overdag zonnig met enkele stapelwolken. Het blijft droog. M… twitter.com/i/web/status/1…

D-examen in de kerk van Kronenberg

11 juli 2016

Onlangs vond onder grote publieke belangstelling een bijzonder concert plaats in de Kronenbergse kerk. Het openbare D-examen van twee saxofonisten in opleiding bij Via Corona, de eigen muziekopleiding van fanfare Monte Corona uit Kronenberg en Evertsoord.

Anouk Aerts op altsaxofoon en Guus Aerts op sopraansaxofoon hadden, met behulp van hun docent Geert Nellen, een zeer afwisselend programma samengesteld en ingestudeerd. Ieder had een solo met orkestbegeleiding door de fanfare, een duet met percussiebegeleiding door Leo van Megen en ter afsluiting een romantisch stuk en een jazzstuk in een saxofoonkwartet met docent Geert op de baritonsax en vader-van-Anouk, Ruud, op de tenorsax.

De inschatting van Geert, dat zowel het interieur als de akoestiek van deze kerk extra cachet aan het examen zou geven, werd volledig bewaarheid. Een lange, staande ovatie van het publiek en prachtige cijferlijsten van de jury vormden de bekroning op de jarenlange muziekopleiding van Anouk en Guus. Dik en dubbel geslaagd!


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)