Menu

Twitter feed Reindonk

Dag van de Bouw in Broekhuizenvorst goed bezocht

22 mei 2017

Ruim tweehonderd geïnteresseerden hebben zaterdag een bezoek gebracht aan de onderzoekssleuf in de uiterwaarde bij Broekhuizenvorst. Tijdens de Dag van de Bouw was de uitvoeringslocatie van project Ooijen-Wanssum voor iedereen vrij toegankelijk.

In het weiland was een parcours uitgezet waarbij bezoekers langs verschillende standjes liepen en daar allerlei informatie over de werkzaamheden kregen. De bezoekers mochten ook zelf aan de slag. De grond werd afgespeurd naar metaal en daarbij werden een flink aantal hoefijzers aangetroffen. Ook werden er scherven van aardewerkenpotten uit de IJzertijd gevonden.

Bij archeologische opgravingen in het gebied in Broekhuizenvorst zijn recentelijk verschillende artefacten waaronder een oven uit de vroege middeleeuwen gevonden. Deze en andere vondsten werden zaterdag ook aan bezoekers getoond. Vanaf de middensteentijd (8800-4900 v .Chr.) tot en met de vroege middeleeuwen hebben er mensen geleefd in het gebied bij de Maas waar nu voor project Ooijen-Wanssum gewerkt wordt aan de waterveiligheid.

Bezoekers kregen ook informatie over veiligheid, het opsporen van explosieven, ecologie en landmetingen. Ook de kantoorlocatie van de aannemer van het project Mooder Maas in Wanssum was te bezoeken.

De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag en geeft aan volgende jaar weer mee te doen met de Dag van de Bouw. Dan zullen de grote werkzaamheden gestart zijn in de uiterwaarde bij Broekhuizenvorst.


© 2019 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)