Menu

Twitter feed Reindonk

Dames Wittenhorst starten met overwinning

25 september 2017

Het damesteam van Wittenhorst is het seizoen gestart met een 2-3 overwinning bij Fortuna ’54 2 in Sittard.

Na een onrustig begin van beide ploegen en enkele kleine kansjes opende Wittenhorst de score: Maud Vermazeren scoorde de 0-1. Wittenhorst heeft het veldoverwicht en creëerde enkele kansen. Een goed genomen vrije trap van Kris Wijnhoven ging net over het doel heen en Janne Verhaegh schoot een bal goed in na een fout van de keepster, maar de keepster redde knap.

Na 35 minuten leek de stand toch gelijk te worden. Keepster Celine Roeffen kon de bal afstoppen op de doellijn en na controle van de goed leidende scheidsrechter werd geoordeeld: geen doelpunt. De bal lag nog op de lijn. Op slag van rust scoorde Sanne Janssen vanuit een vrije trap de 0-2 en met die stand gingen de teams rusten.

In de rust werden er noodgedwongen drie speelsters gewisseld. Na enig blessureleed maakte Robin Geurts haar rentree. Daarnaast kwamen twee speelsters van M017-1 ook het veld in. Na ongeveer een kwartier in de tweede helft kreeg Wittenhorst een doelpunt om de oren. Chadia Lakhiar maakte de aansluitingstreffer voor Fortuna.

Fortuna kwam 10 minuten later op gelijke hoogte door een doelpunt van Kathinka Ummels. Wittenhorst, dat hard bleef werken, kreeg ook in de tweede helft de betere kansen. In de 75e minuut maakten de dames uit Horst dan ook de winnende treffer: 2-3. Sanne Janssen scoorde haar tweede doelpunt van de middag.

Volgende week wacht Wittenhorst een pittige tegenstander: Heeze VR1.

bron: Wittenhorst VR1


© 2018 - Reindonk | HPU internet services | Powered by: CWM (Channel Web Manager)